Açık Denizde Denizden Karayla Haberleşme...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuzhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,083
Halk Bandı için SWR metre de aldım.

Screenshot 20190515 125035
 

Etiketler
Buna birde ara kablo (25-50cm) hazırlamanız gerek. Cihaz ile anten arasında anten ayarlaması için kullanılacak. Bir kere anten ayarlamasında (40 kanallı ise 15-20. kanal arasından ayarla. Zaten diğerleri de düzgün çıkar) swr 1:1 olursa yeterli. Yani sürekli bağlı kalmayacak.Duymak, duyabilmek önemli.Unutma;
Duyamadığın yer senin değildir. 73
 









Sınava İzmir'de girdim. 12 salonda yapıldı sınav. Yaklaşık 300 civarı katılımcı vardı. Sınav sırasında en ufak bir müsamaha gösterilmedi. Fısıltı bile duyulmadı. Bir arkadaşım "sınav formalitedir, herkese belge verirler bir şekilde" diye çalışmadı ve başaramadı.
 






İlk istasyonum kuruldu. Ancak civarda CB yok. Boşluğa yayın yapıyorum :smiley:
Hayırlı olsun efendim.
CB de propagasyon varsa istasyon bulursunuz. Umarım az buçuk ingilizceniz vardır.


Not; Propagasyon var. Yalnız düşük frekanslarda.
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
Not; Bilgisayardan hf dinlemek için. Java tabanlıdır. Filtreler cw lsb usb am mevcuttur. (Fare ile kurcalayın. Çekin çekiştirin. Tıklayın. Tekerleği ile zoom yapın.vs vs. )altı yeşil çizili amatör bantları dinlersiniz. Amatör olmayan bantlarıda dinlersiniz.
Yayın online dır. Zevkli bir sitedir. Türk amatörlerini de, bazen bu siteden dinlemişliğim vardır. Tabiki Türkiye den bu alıcının bulunduğu ülkeye kadar sinyal giderse duyarsınız. Akşam 6-8 arası 7099 ve 7150 khz tabiki lsb mod da bizim TA amatörlerini şans işi duyabilmek mümkün.

Bu arada;
Sanırım sınavınız olumlu sonuçlandı ve çağrı işareti için bekleme sürecindesiniz.
Belgeniz hangi sınıf olacak?
Bu arada, kandiliniz mübarek olsun
73
 
Son düzenleme:

Sevgili @TRON

Sınava hazırlanırken abarttım herhalde, 100 aldım :smiley:

Belge için dilekçemi ve eklerini bugün kargo ile yolladım. Bayramdan sonra tamamlanır inşallah.

Didim'deki kıdemli ama pasif amatör arkadaşları buldum bu arada. Ellerindeki atıl durumdaki CB cihazlarını kurduracağım.

Sizin de kandiliniz mübarek olsun.

73.
 

Bu arada Midland firmasının resmi programı olan CB Talk uygulamasını google marketten indirip kurarsanız, TUR08 kanalında amatörler var. Çok keyifli bir program. Tavsiye ederim.
 



Tebrikler.
100 alan 3 kişiye whatsup gurubunun birinde cihaz dahi veriyorlardı. Gurupta kavga çıkmış. Akşam işten dönünce, ne oldu dedim. Küt attılar beni.
E yani A sınıfı oldunuz şimdi. Belgeyi alın sizi kalite bir siteye (telsizciler.org) üye yapalım.
Hepsi değilsede çoğu yaşıtımız teknik (ciddi) paylaşım ve 2.el satış sitesi.
Üyelik için Belge fotosu lazım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst