Sevgili
@TRON,
Üşenmeyip uzun ve detaylı yazdınız, çok teşekkür ederim.
Mors bende bir takıntıdır. Liseden beri. İngilizcem uzak mesafe görüşmeleri için yeterli olur sanırım. Çünkü o temaslarda sohbet havası yok anladığım kadarıyla. QSL kart avcılığı yapılıyor, özellikle yarışmalarda.
Lise döneminde TRAC dergilerini alırdım harçlıklarımı biriktirip. Öğle yemeğimi feda ederdim. Oradaki basit devreleri yapmaya çalışırdım. Entegre icat edilince 3 ayaklılarla uğraşan bendeniz 8 bacaklı ilk entegreye bakıp"bu iş seni aştı evladım" diyerek elektroniğe ara verdim. 1976 yılında Bursa'dan İstanbul'a taşındık. Selânik Pasajı müdavimi idim bu arada
Araya iş hayatı, aile, çocukların eğitimi girince elektronikten iyice uzaklaştım, bilgisayar programcısı oldum. Ancak kızım şu anda Ankara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği tam İngilizce bölümünde okuyor. Hobimi meslek edinecek inşallah. Beni arkadan ittiren de o bu yaştan sonra
Yine bu forumda TRAC'ın halen aktif olduğunu öğrendim ve ara verdiğim hobime geri dönmeye karar verdim.
Dediğim gibi Mors takıntım var ve bu yönde ilerleyeceğim. Herşeyin hazırlop sunulduğu bu modern sistem beni cezbetmiyor.
Kamu görevlisiyim. 2008 yılında emekli olmuştum. Memuriyete geri dönüş yapmam icap etti. Çalıştığım kurumda telsiz sistemi var, ancak ne hikmetse kullanılmıyor. Cep telefonu daha pratik diyorlar. Afet ya da savaş halinde altyapı çöktüğünde ne halt edeceksiniz dediğimde yüzüme boş boş bakıyorlar.
Bahsettiğiniz pahalı sistemleri alacak gücüm yok. Zaten hanım aldırmaz bu saatten sonra. Oturduğum bina çatıya anten takmaya müsait. En üst katta oturuyorum. CB telsizim için 5/8 anten takarsam bana yeterli olur.
Gönül ister ki amatör telsizcilik ülkemizde yaygınlaşsın. Kendi hesabıma iki çalışma arkadaşımı da ikna ettim. Birlikte gireceğiz sınava.
Sevgilerimle,