acemiye yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alkan29 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,454

alkan29

Ana Kamp
merhaba
arazi araçı almak niyetindeyim ve pajero almak istiyorum.
18,12,2011 tarihinde ankara off road klubunun yarişlarında arkadaşlarım
ahmet ustayla tanıştırdı beni
kendisi ankarada sayılı ustalardanmış.onunla bıraz sohbetten sonra bana pajeronun 1993 model ve üstünü tavsiye etti
ama benim butcem 15000 tl ye kadar dolayısıyla 1988 model araçlarla ilgileniyorum.
93 model öncesi araçlarda ne gibi dezavantajlar var bu konuda yardımlarınızı beklıyorum
ayrıca uygun bır araç bulmak konusunda yardımcı olursanız aranıza katılmaktan mutluluk duyarım.
ıyı günler ve yardımlarınız için teşekkürler.

Etiketler
Ynt: acemiye yardım

alkan29' Alıntı:
merhaba
arazi araçı almak niyetindeyim ve pajero almak istiyorum.
18,12,2011 tarihinde ankara off road klubunun yarişlarında arkadaşlarım
ahmet ustayla tanıştırdı beni
kendisi ankarada sayılı ustalardanmış.onunla bıraz sohbetten sonra bana pajeronun 1993 model ve üstünü tavsiye etti
ama benim butcem 15000 tl ye kadar dolayısıyla 1988 model araçlarla ilgileniyorum.
93 model öncesi araçlarda ne gibi dezavantajlar var bu konuda yardımlarınızı beklıyorum
ayrıca uygun bır araç bulmak konusunda yardımcı olursanız aranıza katılmaktan mutluluk duyarım.
ıyı günler ve yardımlarınız için teşekkürler.

yardımlarından dolayı herkese teşekkur ederim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kımse umursamıyo galıba foruma yeni gelenleri
sanırım bı grup kurdunuz laylaylom takılıyosunuz
ne güzel
en azından okuyan arkadaşların bıseyler yazmasını isterdim

pajero hakkında bilgim olsaydı esirgemezdim gel biz niva alalım en iyisi.. bilgi paylaşımıda hat safada.

akın61' Alıntı:
pajero hakkında bilgim olsaydı esirgemezdim gel biz niva alalım en iyisi.. bilgi paylaşımıda hat safada.

akın bey çok teşekkür ederim ilginize

aslında önce lada vardı kafamda tek araba olarak düşünmüştüm ama sonradan şehir içi kullanımı zor olur dıye 2 araç olarak pajeroya kadar verdim.eger vaktınız varsa lada hem şehir içi hemde arazi için ideal olarak kullanılırmı yoksa eski model bı lada alıp sadece arazide mi kullnmalıyım
2 araç olarak.tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca ilginiz için de sağolun umarım örnek olur

arkadaşım hoşgeldin

bende 5 ay önce bir 93 kısa şase 2,6 Pajero satın aldım

doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum

size tavsiyem aracı aldığınızda iyi bir yere göstermeniz.

93 model kısa şase aracımda klima ve hidrolik direksiyon var

bundan önceki modellerde klima ve hidrolik yok bildiğim kadarıyla

ama arazide gerçekten iyi bir araçtır.

sormak istediğiniz bir soru var ise nacizane cavaplamaya çalışayım

şimdiden hayırlı olsun

alkan29' Alıntı:
akın bey çok teşekkür ederim ilginize

aslında önce lada vardı kafamda tek araba olarak düşünmüştüm ama sonradan şehir içi kullanımı zor olur dıye 2 araç olarak pajeroya kadar verdim.eger vaktınız varsa lada hem şehir içi hemde arazi için ideal olarak kullanılırmı yoksa eski model bı lada alıp sadece arazide mi kullnmalıyım
2 araç olarak.tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca ilginiz için de sağolun umarım örnek olur
öncelikle bende 91 soft direksiyon bir niva vardı ve tek araçtı şehir içi ve şehir dışı gayet güzel kullanılıyordum hemde ok 144 ile. Tek sez avantajı ivmelenmesi idi bunuda 2003 üstü çok nokta enjeksiyonlu hidrolik direksiyon bir niva ile çok rahat atabilirsin. sadece bunun için değil nivayı seç demem. malum arazi koşulları aracın parçası sebil gibi ve daha ucuzunuda dörmedim hemde orjinal parçalar.ve bide havası var tabi caddde. ama yegane tavsiyem hangi aracı alırsanız alın tek araç ise 2 takım jant lastiğiniz olsun... şehir içinde hem yakıttan tasarruf edersiniz. sesten rahatsız olmazsınız birde işin güvenlik tarafı var. yer olarak nerdesiniz bilmiyorum ama alacağınız aracı mutlaka o araçtan anlayan birine gösterin.her aracın kendine has kronikleşmiş hastlaıkları var. kafanıza takılan bişey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.birde işin suzuki ayağı var ama onunda fiyatları malum bence siz öncelikle bir niva alın daha sonrası zaten kendiliğinden gelir. çevrenizden gelicek yok ladaya binilirmi gibi laflara da kulak asmayın. onlara söyleyeceğiniz tek şey sen kendi aracını al ben kendi aracımı alıyım (standart haliyle ) diiye rahat rahat iddda edebilirsiniz. boşu boşuna dememişler keçi diye..

Merhaba

1988 2,5 TD pajerom var.... Şehirde vede arazide oldukça memnunum....
Yedek parça biraz pahalı .... temiz bir araç bulursanız sorun çıkartacagını sanmıyorum....
(istanbulda exper oto serkan bey yedek parça konusunda tüm sorunlarınızı çözebilir)...
Fakat iyi bir usta bulamazsanız çok canınızı yakan bir araç haline gelebilir
(yine istanbulda ilfer oto, ilyas usta tavsiye ederim)...
Yakıtta 100 km 11-13 LT mazot yakıyor

Son söz çok seveceğiniz bir araç olacaktır pajero....

arkadaşım bende kısa şase 88 var yeni aldım ilfer otoda 1200 tl harcadım araç canavar oldu son gezi resimlerimiş fakoff konusu altında göre bilirsin bütçem 15000 demişsin malum 2 el araba satan sitede bu paraya çok güzel araçlar var olmadı ilfer oto internet sitesinden telefonla yımaz ustaya danışa bilir onun elinde böyle bir araç olup olmadığını sora bilirsin.< Birde bence benim bagajada ihtiyacım var demiyorsan bence arazi için kısa şase tercih edersen daha faydalı olur ben arabamdan memnunum lada veya cj yerine (yanlış anlaşılmasın kötülemek amaçlı değil) pajero çok daha iyidir. Nede olsa sonuçta japon ve paris dakar fotograflarına bakarsan çoğunlukla pajero görürsün şimdiden hayırlı olsun HOŞGELDİN....

Fantastic Light' Alıntı:
Arkadaş gelmiş yazmış sonrada esmiş gürlemiş.

Maaşallah ..
merhaba

yaptığımda yanlış bişey olduğunu sanmıyorum,sizin gibi insanların buraya paylaşımlar için gelmiş olması lazım
ama maşallah yazıyı okumuşsun,düşünmüşsün sonrada yardım etmek yerine paylaşmak yerine bunları yazıp çıkmışsın
maden zahmet ettin okudun bari faydalı bişeyler yapsaydın tabi bildiğin kadar beklenen sadece buydu.
saygılarımla

ozturk41' Alıntı:
arkadaşım bende kısa şase 88 var yeni aldım ilfer otoda 1200 tl harcadım araç canavar oldu son gezi resimlerimiş fakoff konusu altında göre bilirsin bütçem 15000 demişsin malum 2 el araba satan sitede bu paraya çok güzel araçlar var olmadı ilfer oto internet sitesinden telefonla yımaz ustaya danışa bilir onun elinde böyle bir araç olup olmadığını sora bilirsin.< Birde bence benim bagajada ihtiyacım var demiyorsan bence arazi için kısa şase tercih edersen daha faydalı olur ben arabamdan memnunum lada veya cj yerine (yanlış anlaşılmasın kötülemek amaçlı değil) pajero çok daha iyidir. Nede olsa sonuçta japon ve paris dakar fotograflarına bakarsan çoğunlukla pajero görürsün şimdiden hayırlı olsun HOŞGELDİN....

merhaba öztürk41
öncelikle ilgine ve yardımına teşekkür ederim
ilfer otonun sitesine baktım güzel araçlar varmış ama hepsi satılmış
ankarada ikamet etmekteyim,araç satış sitelerinde birçok araç var doğru ama bu işin acemisi olunca adamın kafası çok karışıyo
ilk mesajımda bahsettiğim gibi ankarada bu işlerde iyi olan bi usta 93 model öncesini alma dedi.ama forumdada bakıyorım 88-90 model araçlar çogunlukta ve şikayet yok gıbı ,ayrıca bakıyorum 93 model araça 16-17 binlira istenirken 86-88 model araçlarada aynı paralar isteniyor nedendir,eskiler dahamı makbuldur anlayamadım.

akın61' Alıntı:
öncelikle bende 91 soft direksiyon bir niva vardı ve tek araçtı şehir içi ve şehir dışı gayet güzel kullanılıyordum hemde ok 144 ile. Tek sez avantajı ivmelenmesi idi bunuda 2003 üstü çok nokta enjeksiyonlu hidrolik direksiyon bir niva ile çok rahat atabilirsin. sadece bunun için değil nivayı seç demem. malum arazi koşulları aracın parçası sebil gibi ve daha ucuzunuda dörmedim hemde orjinal parçalar.ve bide havası var tabi caddde. ama yegane tavsiyem hangi aracı alırsanız alın tek araç ise 2 takım jant lastiğiniz olsun... şehir içinde hem yakıttan tasarruf edersiniz. sesten rahatsız olmazsınız birde işin güvenlik tarafı var. yer olarak nerdesiniz bilmiyorum ama alacağınız aracı mutlaka o araçtan anlayan birine gösterin.her aracın kendine has kronikleşmiş hastlaıkları var. kafanıza takılan bişey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.birde işin suzuki ayağı var ama onunda fiyatları malum bence siz öncelikle bir niva alın daha sonrası zaten kendiliğinden gelir. çevrenizden gelicek yok ladaya binilirmi gibi laflara da kulak asmayın. onlara söyleyeceğiniz tek şey sen kendi aracını al ben kendi aracımı alıyım (standart haliyle ) diiye rahat rahat iddda edebilirsiniz. boşu boşuna dememişler keçi diye..

özgür bey merhaba

öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
acaba 93 model öncesi araçlarda tek fark klıma ve hidrolik direksiyonmu.yani motor ve difransiyel olarak tamamen aynımı araçlar.
bide araç gazda nasıl gidiyor.baktığım tüm araçlar lpg li ,tabi tüp lü olunca bagaj haçmide baya azalıyo o yuzden uzun şasemı almalıyım acaba
malum avda tüfek erzak derken baya bişeyler gidiyo.

akın61' Alıntı:

merhaba akın bey,
sizinle konuştuktan sonra ladaları biraz daha inceledim ,çok güzel araçlar özellıkle arazide gayet başarılı.kafan iyice karıştı
yardımlarınız için teşekkür ederim.
iyi günler

alkan29' Alıntı:
merhaba akın bey,
sizinle konuştuktan sonra ladaları biraz daha inceledim ,çok güzel araçlar özellıkle arazide gayet başarılı.kafan iyice karıştı
yardımlarınız için teşekkür ederim.
iyi günler

gönül rahatlığıyla bi niva al keyfine bak. hem ucuz hemde keçi gibi.

mrb arkadaşım bende 2.5 td 84 model kısa şase pajero var klima olmasa da hidrolik direksiyonu var ve şehir içinde de gayet rahat ve keyifli bir araç kuzenlerim de defender ve niva var bu araçlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim hem performans hem yakışıklılık hemde rahatlık açısından 93 model ve üzeri diye takılma alacağın aracı iyice göster bi sorunu olmadıktan sonra al bin ben bu aracı gümrükten aldım topladım şu ana kadar sıkıntı yaşamadım parça konusunda ki aracım motor,kaporta,döşeme olsun sorunsuzdur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR