mustafa1989
Yeni Üye
- Mesajlar
- 2
- Tepkime Puanı
- 0
Abant’ın Meşhur Alabalık Lezzetleri – Göl Restoranları
Abant’ta ne yenir, tatilinizde sizleri hangi lezzetler bekliyor merak ediyor musunuz? Abant mutfağı sizlere enfes ziyafetler hazırlıyor.Abant otel Karadeniz ve Marmara’nın ortasında yer almaktadır ve Abant yeme içme kültürü ile sizlere zengin sofralar sunacak.
Bolu’nun yemyeşil örtüsüne mavi rengin güzelliğini katan Abant Gölü çevresinde birbirinden lezzetli yemekler sunan onlarca restoran var. Karadeniz’in tertemiz havasının hakim olduğu bölgede yapacağınız ilk iş göl çevresini gezmek olsa da yorgunluğunuzu tadına doyulmaz Abant yemekleri ile hazırlanan sofralarda atacaksınız. Ayrıca mangal yapıp kendi yemeğinizi de hazırlayabilirsiniz. Sucuk ekmek bölgenin en meşhur lezzetlerinden.
Abant’ta ne yenir sorunuzun esas cevabı ise elbette alabalık olacaktır. Sadece burada yetişen kırmızı ve iri benekli balıkların tadına bakmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Güveçte ve mangalda pişirilen alabalıkları göl manzaralı restoranlarda yiyebilirsiniz. Abant yemek konusunda sizleri memnun edecek.
Aşçıların Sofrasından Aç Kalkmak İmkansız!
Bildiğiniz üzere Bolu aşçıları ile ünlü Abant ve restoranları da bu nimetten faydalanarak sizlere maharetli ellerin yemeklerini sunuyor. Abant otelleri ve yemekleri genel olarak Osmanlı ve yerel özellikler taşıyor. Özellikle et ve balık türleri bölgenin vazgeçilmezlerinden. Abant’ta ne yenir diyenler için padişahlara yaraşır sofralar kuruluyor.
Abant’ın meşhur yemekleri arasında:
• Mengen pilavı,
• Çantıklı pide,
• Kartalkaya kebabı,
• Mengen kuzu güveç,
• Bolu beyi tatlısı,
• İnebolu etli ekmeği,
• Kaldırık dolması ve kabaklı gözleme yer alıyor. Abant yeme içme menülerinin zenginliğiyle her damak zevkine hitap ediyor.
Abant Kebabı – Tatmadan Olmaz!
İster hafta sonu kaçamakları ile gelin isterseniz Abant’ta uzun bir tatil geçirin yöreye özgü kebapları tatmadan dönmeyin! Abant kebabı bonfile etle kızartılmış patlıcanların içinin doldurulması şeklinde yapılıyor. Fırında hazırlanan bu yemeğin tadı damağınızda kalıyor. Abant yemekleri arasında bir klasik olan kebaplardan en iyisi bu!
Meşhur Kırmızı Şaraplar – Yemeklerinize Eşlik Etsin…
Göl kenarındaki otellerde konakladığınızda özellikle sizlere ikram edilen kırmızı şarapların tadına bakmalısınız. Dışarıda yağan karlara inat sıcacık ortamlarda, hoş sohbetlerle bu keyifli anları yaşayabilirsiniz. Abant yemekleri yanında sunulan kırmızı şaraplar özenle seçiliyor, denemelisiniz.
Tatilinizin lezzetli mi lezzetli geçmesine hazır olun, Abant yemekleri ile hazırlanan sofralarınıza kurulun. Özellikle yılbaşı ve sevgililer gününde özel olarak hazırlanan menüleri deneyin, otel restoranlarının sunduğu fırsatlardan yararlanın. Abant’ta mideniz bayram edecek… Abant otel olarak keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz…
Kaynak: www.abantotel.com.tr
Abant’ta ne yenir, tatilinizde sizleri hangi lezzetler bekliyor merak ediyor musunuz? Abant mutfağı sizlere enfes ziyafetler hazırlıyor.Abant otel Karadeniz ve Marmara’nın ortasında yer almaktadır ve Abant yeme içme kültürü ile sizlere zengin sofralar sunacak.
Bolu’nun yemyeşil örtüsüne mavi rengin güzelliğini katan Abant Gölü çevresinde birbirinden lezzetli yemekler sunan onlarca restoran var. Karadeniz’in tertemiz havasının hakim olduğu bölgede yapacağınız ilk iş göl çevresini gezmek olsa da yorgunluğunuzu tadına doyulmaz Abant yemekleri ile hazırlanan sofralarda atacaksınız. Ayrıca mangal yapıp kendi yemeğinizi de hazırlayabilirsiniz. Sucuk ekmek bölgenin en meşhur lezzetlerinden.
Abant’ta ne yenir sorunuzun esas cevabı ise elbette alabalık olacaktır. Sadece burada yetişen kırmızı ve iri benekli balıkların tadına bakmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Güveçte ve mangalda pişirilen alabalıkları göl manzaralı restoranlarda yiyebilirsiniz. Abant yemek konusunda sizleri memnun edecek.
Aşçıların Sofrasından Aç Kalkmak İmkansız!
Bildiğiniz üzere Bolu aşçıları ile ünlü Abant ve restoranları da bu nimetten faydalanarak sizlere maharetli ellerin yemeklerini sunuyor. Abant otelleri ve yemekleri genel olarak Osmanlı ve yerel özellikler taşıyor. Özellikle et ve balık türleri bölgenin vazgeçilmezlerinden. Abant’ta ne yenir diyenler için padişahlara yaraşır sofralar kuruluyor.
Abant’ın meşhur yemekleri arasında:
• Mengen pilavı,
• Çantıklı pide,
• Kartalkaya kebabı,
• Mengen kuzu güveç,
• Bolu beyi tatlısı,
• İnebolu etli ekmeği,
• Kaldırık dolması ve kabaklı gözleme yer alıyor. Abant yeme içme menülerinin zenginliğiyle her damak zevkine hitap ediyor.
Abant Kebabı – Tatmadan Olmaz!
İster hafta sonu kaçamakları ile gelin isterseniz Abant’ta uzun bir tatil geçirin yöreye özgü kebapları tatmadan dönmeyin! Abant kebabı bonfile etle kızartılmış patlıcanların içinin doldurulması şeklinde yapılıyor. Fırında hazırlanan bu yemeğin tadı damağınızda kalıyor. Abant yemekleri arasında bir klasik olan kebaplardan en iyisi bu!
Meşhur Kırmızı Şaraplar – Yemeklerinize Eşlik Etsin…
Göl kenarındaki otellerde konakladığınızda özellikle sizlere ikram edilen kırmızı şarapların tadına bakmalısınız. Dışarıda yağan karlara inat sıcacık ortamlarda, hoş sohbetlerle bu keyifli anları yaşayabilirsiniz. Abant yemekleri yanında sunulan kırmızı şaraplar özenle seçiliyor, denemelisiniz.
Tatilinizin lezzetli mi lezzetli geçmesine hazır olun, Abant yemekleri ile hazırlanan sofralarınıza kurulun. Özellikle yılbaşı ve sevgililer gününde özel olarak hazırlanan menüleri deneyin, otel restoranlarının sunduğu fırsatlardan yararlanın. Abant’ta mideniz bayram edecek… Abant otel olarak keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz…
Kaynak: www.abantotel.com.tr