Abant Kampı (2015 Yılbaşı Dönemi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,185

trek71

Özgürsen, Varsın!
Telsiz Çağrı Kodu
TA2OBY
Merhaba,

Ailemiz açısından artık geleneksel hale gelen yılbaşı dönemine özel Abant Kampı için 23 Aralık 2014 günü yola çıkıyoruz.

Bildiğiniz gibi Abant Milli Park'ı içinde elektriği de bulunan bir konaklama yeri mevcut.

23 Aralık 2014 - 5 Ocak 2015 arasında Abant ve yöresinde olacağız.
Bize bir şekilde katılmak isteyen tüm Gezenbilir üyelerini davet ediyoruz. :smiley:

sevgiler,

Etiketler
Ynt: Abant Kampı (2015 Yılbaşı Dönemi)

Keyifli bir kamp geçirmenizi dilerim. Abant'a daha önce çok gittik ama henüz yeni karavacı olarak karavanla gitmedik. Elektrik de alınabilecek konaklama yerini bilmiyordum. Bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler :smiley:

Milli Park'a saat 5 yönünden girer, gölün etrafında saat yönünün tersine 3/4 daire kadar tur atarsanız saat 9 yönünde kampın girişini görebilirsiniz. Göl manzaralaı bir yamacın üstündeki düzlüktedir.

Kampın işletmecisi özel midir, parkın parçası mıdır? İsmi ve telefonu web adresi var mıdır acaba? Kalma ücreti ve sunulan imkanları siz biliyorsanız yazar mısınız?

Kamp devletin bir yeri de bu mevsimde kimse olmuyor. Elektriği dağıtım panolarindan cekip kullandık şimdiye kadar; ücret isteyen de olmadı.

Teşekkürler Behçet bey. Kış mevsiminde güneş panellerine güvenerek enerjisiz kalma riskine girmeden Abant'da konaklama imkanı olmasına memnun oldum. Bir de koordinat yazarsanız daha çok memnun olurum. :smiley: Pek tercih edilmeyen mevsimlerde sessiz sakin, kafa dinlemek için iyi bir mekan olabilir bizim için de.

Bildiğim kadarıyla kamp her mevsim açık değildi.. Geçen yıl 1 Mayıs tarihinde gittiğimizde 15 Mayıs da açılacağı bilgisini almıştık.. Kış mevsiminde kesin açık mı acaba?

Biz 3. Defa gideceğiz. Dediğim gibi burası bir kamp değil daha çok altyapısı olan bir konaklama noktası. Kimse olmasa bile kalmak mümkün.

Kamp alanı koordinatları
40°36'38.00"N 31°17'38.77"E

Abant Kamp Alanı.jpg

Kamp yeri aslında çok kolay abant milli parkına girip ilerliyorsunuz sağ tarafta tepede goruyorsunuz.
Bizde kışın gittik girdik kampı attık gorevli vs. gormeden çıktık gittik.

Abant Milli parkı içindeki kamp alanı eski bir karavan parkıdır. Milli park girişinde gişedeki görevliye bildirildiğinde
kapalı olan kapısını gelip açarlar ve piknikçiler içeri girmesinler diye tekrar kapatılırdı.

Ateş yakmanın yasak olduğu, düzenli olarak orman muhafaza memurlarının kontrol amaçlı uğradığı güzel bir kamp alanıdır.

Girişte sağdan devam edilirse taraçaların olduğu alana gider, soldan devam edip rampayı çıktığınızda orman içi alana
ulaşırsınız. Tuvaletleri, 220 elektirik panoları ile donatılmış manzarası güzel bir kamp alanıdır.

Kamp alanına girişin yanındaki yoldan devam ederseniz Örencik ve Mudurnuya ulaşabilirsiniz. Örencikten 2 km sonra sağdan yukarı devam edildiğinde yaklaşık 5 km sonra koca yayladasınız.

Behçet bey ve gitmek niyetinde olanlar iyi bir dinlence tatil dilerim.

Abant kampını biliyorum,tertemiz hava,100 yıllık çam ağaçları içerisinde mis gibi çam kokusu,çadır kurup 3 ay kalan astım hastaları görmüştüm orda.
Kamp alanının,geceliği 200 tl olan abant otelden manzara olarak hiçbir farkı yok.

yeni çadır kurduğum yerlerden biri.iki hafta oldu :smiley:kamp alanına karavanla çıkmanız biraz zor olacak.çünkü iç yollar çok bozulmuş.ben arabayla yukarı zor çıktımki siz eğer çekme karavan kullanıyorsanız sanırım daha zorlanırsınız.ama kampın tam önünde araç park yeri gibi bir yer var .göl kıyısında orda kalan bir karavancı arkadaş gördüm.çokda güzel bir nokta.içerde elektrik panoları var.ama kapalı duruyor.tuvaletlerde su yok.duşların termosifonlarını sökmüşler..ama her ne olursa olsun ben çok keyif aldım.gece çevresi çitle çevrili olduğundan yabana çok takılmıyorsunuz.manzara yukarı doğru çıkabilrseniz süper.kampçılık konusunda fotolara bakabilrsiniz.yakın zamanda gitmiş biri olarak soracağınız birşey varsa memnuniyetle cevaplarım.iyi eğlenceler.saygılar.

yılbaşı dönemi genelde abant karlı ve soğuk olur,vebasto yada truma gibi lpg sobası varsa süper olur,değilse 12 V elektrikli battaniye bulundurulmalı,gerçi uzatma kablosu götürülürse panodan elektrik alarak 220 elektrikli battaniye de kullanılabilir,kamp yerini bulmak,kapıyı açtırmak ve karavanı çıkarmak hava karadıktan sonra mümkün olmayabilir,bu nedenle gündüz orada olmak gerekiyor,ayrıca heryer kar olursa ateş yakacak odun bulmak sıkıntı olur,odununuzu her ihtimale karşı yanınızda götürmenizi öneririm,mutlu kamplar dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri