Ynt: 99 Grand Vitara 2.0 Off-Road Modifikasyonu ?..
grandlarda kı farkları bıldıgım kadarı ıle yazıyım ,kalın akslar v62500 e ait ,döküm kovan hdi jlx e ait i bunları modifiye olsun amacı ile degiştirirler ,debrıyaj hıdrolıktır,arazı vıtesi yurur halde iken gırıyor,ön fren diskleri capı daha büyük balataları degişiktır 15 jant kullanamaz 16 zorunlu disklere degiyor,direksiyon kutusu otomobıllergibi sagı solu körüklü cinsten ve konumu cok aşagıdadır 30 cm bi suya gırılse tamamı su ıcınde kalır ve zarar gorür bence ,viraj demırı ön takım arkasında kalır degısıktır,salıncaklar farklıdır,arka defransiyel baglantı seklı ,amortisör baglantıseklı ,tandır kolu sistemi degişiktir ,,motor sanzıman defransıyeller vs %95 aynı gıbı dır ama bırbırıne uymazlar,defransiyel kılıtı ayna mahrutıler bırdır,ikitellide hurdacılarda 5-6 adet ben biliyorum dahada fazla olabilir vıtara calısan , muhabbet edince kişilerle ben bundan 3-5 tane parcaladım diyor kapısının önündede 2-3 tane görünüyor ,,bana hic grand dım olmadıgından parcasıda lazım olmadı fakat hic hurdacı önünde yatan parcalanmayı bekleyen bi grand görmedim , parcalanıp rafa konmuş olabilir . aksarayda yan sanayı far sınyal fren filitere vs türünden parcaları var fakat vıtara kadar bol degil sanırım,grandlar bıraz daha konforlu abs ,airbag vs daha dolu azda konforlu bıraz daha agır sadece,insanlarda boy kilo orantısı diye bişi vardır ,bu tip arazı aracındada beygir gücü kilo orantısı yaparsanız 5 kapı modellerde v6 2.0vitara kılosuna göre beygiri en fazla olanıdır ,1.6 jlx en hafif olanıdır beygırıde kılosuna göre uygundur , bu sıralamaya görede grand 4cl 2.0 kilosuna göre bana göre 3. sırayı alır ,v6 2.5 grand en agır ve en gücliü olanıdır sunrof vs bıraz daha dolu olan modeldır, arazi amaclı kullanılacaksa elektonıgı az daha sade modeller tercih sebebidir ,,arazide 4L vitesine takınca hepsi aslan kesilir ,normalinden 2-3 inc büyük lastik takınca 2 yada 3. vitesde yokuş cıkamadıgından bayıldıgından bu sitedeki hiç bi suzukici şikayet etmez bir alt viteste asvaltta yoluna devam eder .zaten yüksek olan arac viraj vede süratte güvenli olmadıgından mecbur yavas gidecekllerdir tüketüme gelince suzuki ustaları ile yaptıgım sohbetler neticesine göre sehir içi vitara 1,6 10 lt ,2.0 grand 12 lt,2,0 v6 13 , v6 2,5 da emın degılım oda 12-13 gıbı olması lazım.