99 Grand Vitara 2.0 Off-Road Modifikasyonu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergin61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,026

Etiketler
Ynt: 99 Grand Vitara 2.0 Off-Road Modifikasyonu ?..

aynı. her türlü modifikasyona gelir.kasa olarak jlx kasalardan biraz ağırdır fakat yol kullanımıda o derece rahattır

teknik bilgiler - Suzuki
Grand Vitara 2.0
Motor Hacmi (cc) 1995
Silindir Sayısı 4
Beygir Gücü (BG/d/d) 128/6000
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 174/2800
Son Hız (km/s) 160
Yakıt tüketimi (100 km'de)90 km/s hızda (litre) 8.7
Şehir İçinde (litre) 12.7
Ağırlık (kg) 1375 1405
Dingil mesafesi (mm) 2480
Uzunluk (mm) 4195
Genişlik (mm) 1780
Yükseklik (mm) 1685
Bagaj Hacmi (litre) 277

teşekkkürler abdullah bey. 2.0 grand mı yoksa jlx kasa 1.6 hangisini tercih edersiniz artı ve eksileriyle konuyu açalımmı araç bedelini lütfen ayrı tutalım... niye böyle bir kıyaslamaya ihtiyaç duydun diyorsanız modeller aynı 99 ikiside 5 kapılı en önemlisi ikiside suziki evet yorumları bekliyorum

benim nacizane yorumum grand 2.0 yeni seri kasa daha güçlü motor yakıtın en fazla 1.5 ,2 lt fark edeceğini düşünüyorum zaten büyük lastik taktığında aradaki tork farkından tüketim belkide aynı olacak (nerdeyse) arazide daha rahat ilerleme daha az yakıt tüketimi geniş iç mekan eksisi ise bence vergi herkese selam

grand vitaralar 98-05 arası üretildi ve sonrada yerine yeni grand cıktı 06-09 devam ediyor, vitara 88-03 arası üretildi ..ülkemizde yok fakat ispanyada üretim devam ediyor sanırım.
arazi modifiyesine gelince ön ve arka düzenler bırbirinden cok farklıdır bildiklerim direksiyon kutusu ,vıraj demıri ,arka tandır kolu , fren diskleri ,vs pek cok yeri granda baska vıtarada başka ..grand daha yeni model olup vitaranın geliştirilmişi dir. off road yarışlarında ülkemizdede 2000 motor 3k olanlar şu an yarışıyorlar zaten saglam güçlü ve hafif olmasından tercih ediliyorlar ..bir aracın tercih sebebi kişiye göre degişiklik gösterebilir ,mantıklı düşünmek gerektiginde ülkemizde adet olarak cok olan bir aracın yan sanayii 2, kalıte 3, kalite parcaları ve hurda arac da cok oldugundan cıkma parcası vs de cok ucuz ve problemsiz oluyor kendimden örnek veriyim bende v6 2.0 vitara var 1.6 da debriyaj seti 80 tl ve her yerde var benimkinde fransız 450, japon 320 ,kore 170 ve her yerdede yok ..

jlx ile grand ı parça fiyatları olarak karşılaştırırmısınız birde yükseltilmiş jlx lere grand aksları takıldığını duydum (ön) sebebi dayanıklılıkmı yoksa yükselmeden dolayı daha uzun olmasımı tercih sebebi. herkese selam her daim tekeriniz dönsün....

grandlarda kı farkları bıldıgım kadarı ıle yazıyım ,kalın akslar v62500 e ait ,döküm kovan hdi jlx e ait i bunları modifiye olsun amacı ile degiştirirler ,debrıyaj hıdrolıktır,arazı vıtesi yurur halde iken gırıyor,ön fren diskleri capı daha büyük balataları degişiktır 15 jant kullanamaz 16 zorunlu disklere degiyor,direksiyon kutusu otomobıllergibi sagı solu körüklü cinsten ve konumu cok aşagıdadır 30 cm bi suya gırılse tamamı su ıcınde kalır ve zarar gorür bence ,viraj demırı ön takım arkasında kalır degısıktır,salıncaklar farklıdır,arka defransiyel baglantı seklı ,amortisör baglantıseklı ,tandır kolu sistemi degişiktir ,,motor sanzıman defransıyeller vs %95 aynı gıbı dır ama bırbırıne uymazlar,defransiyel kılıtı ayna mahrutıler bırdır,ikitellide hurdacılarda 5-6 adet ben biliyorum dahada fazla olabilir vıtara calısan , muhabbet edince kişilerle ben bundan 3-5 tane parcaladım diyor kapısının önündede 2-3 tane görünüyor ,,bana hic grand dım olmadıgından parcasıda lazım olmadı fakat hic hurdacı önünde yatan parcalanmayı bekleyen bi grand görmedim , parcalanıp rafa konmuş olabilir . aksarayda yan sanayı far sınyal fren filitere vs türünden parcaları var fakat vıtara kadar bol degil sanırım,grandlar bıraz daha konforlu abs ,airbag vs daha dolu azda konforlu bıraz daha agır sadece,insanlarda boy kilo orantısı diye bişi vardır ,bu tip arazı aracındada beygir gücü kilo orantısı yaparsanız 5 kapı modellerde v6 2.0vitara kılosuna göre beygiri en fazla olanıdır ,1.6 jlx en hafif olanıdır beygırıde kılosuna göre uygundur , bu sıralamaya görede grand 4cl 2.0 kilosuna göre bana göre 3. sırayı alır ,v6 2.5 grand en agır ve en gücliü olanıdır sunrof vs bıraz daha dolu olan modeldır, arazi amaclı kullanılacaksa elektonıgı az daha sade modeller tercih sebebidir ,,arazide 4L vitesine takınca hepsi aslan kesilir ,normalinden 2-3 inc büyük lastik takınca 2 yada 3. vitesde yokuş cıkamadıgından bayıldıgından bu sitedeki hiç bi suzukici şikayet etmez bir alt viteste asvaltta yoluna devam eder .zaten yüksek olan arac viraj vede süratte güvenli olmadıgından mecbur yavas gidecekllerdir tüketüme gelince suzuki ustaları ile yaptıgım sohbetler neticesine göre sehir içi vitara 1,6 10 lt ,2.0 grand 12 lt,2,0 v6 13 , v6 2,5 da emın degılım oda 12-13 gıbı olması lazım.

ergin61' Alıntı:
99 mod. grand ta arkada kilit standartmı varsa nasıl bir kilit
vitara ile aynı yerli olan 350 e olan 4xfour art sitesinden bakabilirsnız. calmini de var birde ona bakın oda u.s.a . olan .. vitarada kilit sonradan konulur ..istenirse.

99 mod. grand lar ile 2003 mod. üstü mod. arasında bazı farklılıklar var kasa aynı gibi jantlar farklı iç kokpit(gögüs) farklı yürür aksam hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım bir de 99 grandlar hangi ülke üretimi 2003 ve sonrası galiba japon .herkase selam olsun

96 vitaralar irlanda üretimi ve kasa 1.6 larla aynı ama motor şanzıman ve alt takım tamamen grand vitaradır bunuda eklemek isterim 96 dan sonrası ise grand vitaradır ve herşeyiyle değişiktir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri