99 3K Suzuki Viitara 1,5" Yükseltme Çalışması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mutu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,597

mutu

Ana Kamp
Herkese merhabalar;
Geçen hafta suzuki buluşmasında standart aracımla çamurlar içinde yeteri kadar debelenemem ve parkura giremem sonucunda:( :( :( artık aracımda ufak ufak modifikasyonlar yapmanın zamanı gedi dedim ve Arwin (Ahmet);Pancarmotorcu (Hasan) abimlerim yardımları ile bugün bizim suziyi az maliyet ile biraz dinçleştirelim biraz yükseltelim, çamurlara rahatça girip çıksın güzelce oynasın ve yakışıklı bir hale gelsin dedik...

Arwin Ahmet le buluşup bayrampaşa sanayide Çalışkan oto'ya hasan ustanın yanına gittik ve aracımızı lifte alıp ön tekerleklerle işe başladık

21012010(003).jpg

Etiketler
Ynt: 99 3K Suzuki Viitara 1,5" Yükseltme Çalışması

işte bunlarda yükseltme işleminde kulanacağımız Arwin Ahmet'in kendi imalatı !! Polyamid get malzemeleri

21012010(008).jpg

21012010(009).jpg

get sonrası amortisör kule bağlantı fincanının kısa gelen civatalarını tornacıda yeni uzun civatalarla değiştirdik...

21012010(012).jpg

21012010(013).jpg

21012010(005).jpg

amortisör kule fincanlarının değişen yeni ve uzun civataları ile beraber ön tekerler bizi fazla uğraştırmadan tamamlanmıştı...

21012010(002).jpg

21012010(004).jpg

artık sıra arka tekerleklere geliyordu...

21012010(015).jpg

yukardaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi aracın alçak olması nedeniyle asfalt yolda bir taş sonucu eksoz umu kırmıştım :smiley:) işte bu nedenlerle arazi ye çok çıkmasamda yükseltme şart hale gelmişti ...Neyse Get sonrası kısa gelen Arka amortisörün bağlantı ucunu uzatmak için parçacıdan aldığımız eski anadol araçlarda kullanılan amartisör uzatmalarından aldık ve yine tornacıda diş açtırarak bunları kullandık bu uzatmalar basit bir çözüm yolu sağlamış ama sonuçta arka amortisörleri sağlam bir hale getirmiş oluyordu ...

21012010(017).jpg

Difransiyelin de altına da get koyduktan sonra artık işimiz bitiyordu ...bu az maliyetli ve kolay operasyonun ardından aracım artık 1,5" yükseltilmiş oldu...Bu arada aracın yeni halini yorgunluk ve soğuktan dolayı fotoğraflamayı unuttum :(( ... şimdi iş bu hafta sonuna kadar yeni bir takım lastik almaya kaldı ... Artık yeni lastiklerimiz ile yakışıklı bir pozumuzu buraya koyarız kısa zamanda ..
Bu arada bugün aracıma yaptığım bu uygulamada kendi imalatı get lerinin yanı sıra tecrübe ve bilgileri ile bana destek olan sevgili arkadaşım ARWİN AHMET 'e ;aracıma belinin ağrımasına rağmen ustalığı ve güleryüzü ile emek veren Hasan Usta'ya;işyerini ve atölyesini bize açan sımsıcak çayları ve neskafelerinin yanısıra misafirperverlikleri ile de içimizi ısıtan ÇALIŞKAN OTO ya ve kadim dost güzel insan PANCARMOTORCU HASAN abime binlerce teşekkür ...

mutlu hayırlı olsun ,bol çamurlu günler,lastikleride degiştimmi aracından daha keyif alacaksın.sonraki operasyon sepet ve sis lambaları olacak inşallah

pancarmotorcu' Alıntı:
mutlu hayırlı olsun ,bol çamurlu günler,lastikleride degiştimmi aracından daha keyif alacaksın

Hasan abicim çok teşekkür ederim sizler olmasanız bir türlü uygulamaya geçemezdim ben ;D ;D tekrar teşekkürler ...

Bol çamurlu günlerde kullanasın :smiley:.Aracın yol tutuşunda ve gidişinde bir promlem hissettin mi?..

arwin' Alıntı:
Bol çamurlu günlerde kullanasın :smiley:.Aracın yol tutuşunda ve gidişinde bir promlem hissettin mi?..

arwin araba iyi herhangi bir problem olmadı lastikler için beklemeye geçtim malum kar boran! geçsin hava iyi olunca lastik olayına geçeceğiz ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri