99-2003 arası 4.7 almayı düşünüyorum. nelere dikkat ederek seçmeliyim???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan necessary Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,725

necessary

Yeni Üye
Slm ben kim ne derse desin cherokee 4.7 alacağım lütfen tecrübelerinizi bilgilerinizi benimle paylaşın

Etiketler
Ynt: 99-2003 arası 4.7 almayı düşünüyorum. nelere dikkat ederek seçmeliyim???

altta gonderdigim linki tıklarsanız inceleyebilirsiniz gayet yararlı bilgiler mevcut ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.0

Çok teşekkür ederim inceledim. Ancak bi sorum olacak: Grand Cherokee 4.7 lerde kitli dif varmı? Kışın sert yokuşlarda zorlanırmı?

hocam sitede bu araçla ilgili epey bilgi var...bunlara ulaşamıyorsan yapacak bişey yok...sitede bulamadığın bişey olursa yaz cevaplarız...
evet kilit var
önde lsd
arkada lsd kilit var...2000 model ve üstü için yazdım...

bence doğru lastikle zorlanmaz. ancak zemin tam buz olduysa heryeri kilitli olsa gene çıkmaz. 4 tekerede zincir şart.,

dün altı buz üstü sıkı kar olan epey dik bir yokuşta eğlendim biraz. kilitsiz arka defransiyel ile. tekniği kavrayınca çıkıyor. patinaja düşünce çek tutununca gaza biraz bas gibi. ancak tekerlerin tutunduğu gevişek zeminde kilitli defransiyel müthiş kolaylık. eski arabamda vardı.

KLL' Alıntı:
bence doğru lastikle zorlanmaz. ancak zemin tam buz olduysa heryeri kilitli olsa gene çıkmaz. 4 tekerede zincir şart.,

dün altı buz üstü sıkı kar olan epey dik bir yokuşta eğlendim biraz. kilitsiz arka defransiyel ile. tekniği kavrayınca çıkıyor. patinaja düşünce çek tutununca gaza biraz bas gibi. ancak tekerlerin tutunduğu gevişek zeminde kilitli defransiyel müthiş kolaylık. eski arabamda vardı.

Sizin şu anki arabanız nedir? ben 4.7 almayı çok istyorum ancak benim evime çıkan çok dik bir yokuş var kitli difrensiyel varmı bu araçta bilmiyorum olursa daha iyi olur dediler? ne tavsiye edersiniz?

4.0 ZJ. 1997 model. LSD yok. 242 selectrack var. iki çeker normalde. 4 çeker istendiğinde devreye alınıyor.

kilitli defransiyelli pathfinder ile buza çıkamıyordum AT tekerler ile, bununlada çıkamam, hiçbir araç uygun ekipman olmadan buza çamura vs ye girmemeli. kar ise sorun değil. AT tekerler gayet güzel iş görüyor genel kış koşullarında. bildiğimiz buz kaplanmış asfatta yokuşu çıkabilecek tek şey ise zincir yada çivili lastiktir sürekli 4 çeker araçların 4 tekerine de takmak lazım yoksa orta defransiyel bozulabilir. kışlık lasitkler ise kaygan zeminlerde aracı kontrol etmeyi özellikle dönüşlerde kolaylaştırıyor. yoksa buz üzerinde kayıp gider tüm lastikler.

hmm teşekkür ederim. 2003 cherokee 4.7 buldum 188.000 de lpg li. gittik baktık bi sıkıntı yok gibi gözüküyor 31.000 e bıraktı sizce uygunmu?

ben bu zj yi almadan önce bir wj ye bakmıştım 2000 modeldi. 29 bin tl ye bırakacaktı adam ama hoş değildi aracın durumu. en ucuzu oydu geçen yaz. iyice bakmak lazım özellikle otomatik vites önemli. birsürü yazı var sitede okursanız epey bilginiz olur.

necessary' Alıntı:
hmm teşekkür ederim. 2003 cherokee 4.7 buldum 188.000 de lpg li. gittik baktık bi sıkıntı yok gibi gözüküyor 31.000 e bıraktı sizce uygunmu?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68918.0

linke bi göz atın...
wj nin herhangi bir rampada zorlanması söz konusu bile olamaz...
arkasına bir araç daha bağlar çıkarsınız (şehir içinde asfaltta hele hele imkansız) aksi durumda sizi 2 wj parası hediye ederim...

997799' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68918.0

linke bi göz atın...
wj nin herhangi bir rampada zorlanması söz konusu bile olamaz...
arkasına bir araç daha bağlar çıkarsınız (şehir içinde asfaltta hele hele imkansız) aksi durumda sizi 2 wj parası hediye ederim...

Çok teşekkür ederim. inceledim gayet iyi gözüküyor.

Sizin bu konuda blginz var sanırım ben bu bahsettiğim aracı almaya karar verirsem gerek km sinin orjinal olup olmamasını ve gerekse motorunun durumunu gösterebileceiği bi yer biliyomusunuz?

necessary' Alıntı:
Çok teşekkür ederim. inceledim gayet iyi gözüküyor.

Sizin bu konuda blginz var sanırım ben bu bahsettiğim aracı almaya karar verirsem gerek km sinin orjinal olup olmamasını ve gerekse motorunun durumunu gösterebileceiği bi yer biliyomusunuz?

2003 modelin vergi yükünden dolayı pek tercih etmedik...
şu an en efektifi 2000 modeldir...
aracın ilanını vermeden önce ilgili yazılarım sitede mevcut...
yani almak istediğiniz araca sadece vergiden dolayı epey fark ödeyeceksiniz...ben 2003-2004 benzinli alma taraftarı değilim...az km de 2000 model bakın...biz öyle yapıyoruz...
maslak sanayide master service var istediğiniz cevapları verir aracınızı check-up ını yapar...
linki varsa koyun bi bakalım belki aracı da bilen biri çıkar...
bu arada ilandaki araç benim değil, bir arkadaşıma av için aldığım bir araç, ayağı sakatlanınca ava gidemediği için satıyoruz...bu hafta takasa verip cadillac-lincoln tarzı bir yol aracı alacaktık, hava muhalefeti nedeniyle erteledik...yazık takasa gidecek...biri alsın diye takasa verceğimiz paraya net koyduk ilana...

997799' Alıntı:
2003 modelin vergi yükünden dolayı pek tercih etmedik...
şu an en efektifi 2000 modeldir...
aracın ilanını vermeden önce ilgili yazılarım sitede mevcut...
yani almak istediğiniz araca sadece vergiden dolayı epey fark ödeyeceksiniz...ben 2003-2004 benzinli alma taraftarı değilim...az km de 2000 model bakın...biz öyle yapıyoruz...
maslak sanayide master service var istediğiniz cevapları verir aracınızı check-up ını yapar...
linki varsa koyun bi bakalım belki aracı da bilen biri çıkar...
bu arada ilandaki araç benim değil, bir arkadaşıma av için aldığım bir araç, ayağı sakatlanınca ava gidemediği için satıyoruz...bu hafta takasa verip cadillac-lincoln tarzı bir yol aracı alacaktık, hava muhalefeti nedeniyle erteledik...yazık takasa gidecek...biri alsın diye takasa verceğimiz paraya net koyduk ilana...

Teşekkür ederim ben mtv ödemiyorum o yüzden benim için ne kadar yeni olursa o kadar iyi. bu arada ben ankarada oturuyorum. bu tarafta bu arabalardan anlayan servis varmıdır?

necessary' Alıntı:
Teşekkür ederim ben mtv ödemiyorum o yüzden benim için ne kadar yeni olursa o kadar iyi. bu arada ben ankarada oturuyorum. bu tarafta bu arabalardan anlayan servis varmıdır?

var tabiiki...
akgün aydın...şaşamaz da...
o zaman daha az km de yüksek model bulabilirsiniz...

997799' Alıntı:
var tabiiki...
akgün aydın...şaşamaz da...
o zaman daha az km de yüksek model bulabilirsiniz...

tamam yardımlarınız için tşk ederim.

KLL' Alıntı:
4.0 ZJ. 1997 model. LSD yok. 242 selectrack var. iki çeker normalde. 4 çeker istendiğinde devreye alınıyor.

kilitli defransiyelli pathfinder ile buza çıkamıyordum AT tekerler ile, bununlada çıkamam, hiçbir araç uygun ekipman olmadan buza çamura vs ye girmemeli. kar ise sorun değil. AT tekerler gayet güzel iş görüyor genel kış koşullarında. bildiğimiz buz kaplanmış asfatta yokuşu çıkabilecek tek şey ise zincir yada çivili lastiktir sürekli 4 çeker araçların 4 tekerine de takmak lazım yoksa orta defransiyel bozulabilir. kışlık lasitkler ise kaygan zeminlerde aracı kontrol etmeyi özellikle dönüşlerde kolaylaştırıyor. yoksa buz üzerinde kayıp gider tüm lastikler.

Bende Forester var devamlı 4x4 ve arkada %50 LSD var. Kullanım kitapçığında zinciri sadece ön lastiklere takın yazıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR