98 1.6 Vitara Bilgi Ihtiyaci?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nescafe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,213

Nescafe

Yeni Üye
Degerli Forum Uyeleri,

Hafif arazide kullanmak ve aranizda yer alamak amaciyla 5 kapili Vitara aramalarina baslamis bulunuyorum.Forumda arastirmalarim sonucu 98 uretim, 1600 motor ve 16v japon olanlarin encok tutulan modeller oldugu kanisina vardim yanlissa lutfen duzeltin! Bu ozellikte olduguna inandigim ve gorusme asamasinda oldugum arac ile alakali (linkini asagida) tecrubeli dostlarin birkac konuda tavsiyesine ihtiyacim var...

http://www.sahibinden.com/otomatik_vites_suzuki_vitara_1_6_jlx-75WQQaXQQ15507902WQQpXQQdisplayitem

1) Fiyat? (Sizce Ne kadar eder?)
2) Model ? (Satici 1600 16v Jlx modeli diyor ama emin degilim?)
3) Almadan once nelere dikkat etmemi yada neleri kontrol ettirmemi tavsiye edersiniz?

Bu arada ben Adana'yim ve yorumlariniz icin simdiden tesekkurlerimi sunuyorum....

Saygilar & Selamlar

Etiketler

Ynt: 98 1.6 Vitara Bilgi Ihtiyaci?

nkurtkaya' Alıntı:
Özellikle mi otomatik vites bakıyorsunuz?

Daha rahat kullanimi olacagi dusundugumden otomatige bakma ihtiyaci duydum...Yoksa illaki otomatik olacak diye bir sartim yok...

Nescafe' Alıntı:
Daha rahat kullanimi olacagi dusundugumden otomatige bakma ihtiyaci duydum...Yoksa illaki otomatik olacak diye bir sartim yok...

Arazi kullanımında düz vitesin avantajlı olduğu durumlar var. Eğer ağırlıklı olarak şehir içi az biraz off-road amaçlı kullanacaksanız tercih sizin, ancak off-road kullanımı birazdan fazla olacak ise manueli de değerlendirin derim.

nkurtkaya' Alıntı:
Arazi kullanımında düz vitesin avantajlı olduğu durumlar var. Eğer ağırlıklı olarak şehir içi az biraz off-road amaçlı kullanacaksanız tercih sizin, ancak off-road kullanımı birazdan fazla olacak ise manueli de değerlendirin derim.

Kullanim alani daha cok aile ile birlikte hafta sonlarinda yayla,ormanlik ve patika yollar olacak. O yuzden modifiye edilmis bir araci ilk etapta dusunmuyorum cunku offroad deneyimim hic yok denecek kadar az :-[

Linkini verdigim aracla ilgili dusunceleriniz paylasirsaniz sevinirim.

İlande görülen araç resimlerden anlaşıldığı akadarıyla İspanyol, Japon üretim değil. Kaput altında üretim yeri Santana yazıyordur muhtemelen. İncelemenizde buna dikkat edin.

TurboFurkan' Alıntı:
İlande görülen araç resimlerden anlaşıldığı akadarıyla İspanyol, Japon üretim değil. Kaput altında üretim yeri Santana yazıyordur muhtemelen. İncelemenizde buna dikkat edin.

Tesekkurler uyariniz icin...Peki bu arac ne kadar eder ?

Nescafe' Alıntı:
Kullanim alani daha cok aile ile birlikte hafta sonlarinda yayla,ormanlik ve patika yollar olacak. O yuzden modifiye edilmis bir araci ilk etapta dusunmuyorum cunku offroad deneyimim hic yok denecek kadar az :-[

Linkini verdigim aracla ilgili dusunceleriniz paylasirsaniz sevinirim.

Bu amacınız için doğru seçim yapmışsınız. Renk de bence Vitara'ya en çok yakışan renklerden birisi. Aracım bakımı yeni yapılmış, muayenesi de yeni, lastikler de bitik değilse fiyat normal, biraz pazarlık payı vardır herhalde.

nkurtkaya' Alıntı:
Bu amacınız için doğru seçim yapmışsınız. Renk de bence Vitara'ya en çok yakışan renklerden birisi. Aracım bakımı yeni yapılmış, muayenesi de yeni, lastikler de bitik değilse fiyat normal, biraz pazarlık payı vardır herhalde.

Sayin nkurtkaya yorumlariniz icin cok tesekkurler...Arabanin ispanyol veya japon olmasi cok buyuk tezat midir ? Omur acisindan cunku uzun yillar kullanmak gibi bir dusuncem var?

Merhabalar , araç bence resimlere bakarak iyi görünüyor benim araçta 1998 otomatik ispanyol yapımı 6 yıldır kullanıyorumhiçbir şikayetim yok, ben 6 yıl önce 21,000 tl para vermiştim fiyat bence normal ,daha ucuz bulabilirsiniz ama orjinal olması ve şehiriçi kullanılmış olması bence çok önemli, renk güzel ha bu arada bende adanalıyım.Araca bakacaksanız lifte kaldırıp baksanız bence iyi olur aracın altında darbeler varmı ? paslanma ,çürük vs. tabiki pazarlıkta olacaktır.Japon-ispanyol pek fark olduğunu zannetmiyorum,ayrıca araç az km yapmış görünüyor,değerlendirilebilir bence.Selamlar...

Merhaba bende aynı renk 99 model 2ay önce aldım. Fiyat 16.350 ye. Size tavsiyem kesinlikle yetkili bir servise götürüp istedikleri parayı verip kapsamlı olarak incelettirmenizdir. Zira ben aldığımda arabanın motor üst contası yanıkmış servis diye götürdüğüm kişiler ise detaylı inceleyip bu durumun farkına varamadılar. Kısacası aldıktan kısa süre sonra bana bu durum 700 tl ye mal oldu. Bunun dışında arabamdan son derece memnunum gerek uzun yolda gerekse dağda çamurda oldukça keyifli bir araba. Yanlız dediğim gibi kesinlikle iyi inceleyip temiz bir araba almanızı tavsiye ederim.

Nescafe' Alıntı:
Sayin nkurtkaya yorumlariniz icin cok tesekkurler...Arabanin ispanyol veya japon olmasi cok buyuk tezat midir ? Omur acisindan cunku uzun yillar kullanmak gibi bir dusuncem var?

Japon mu, İspanyol mu? sorusuna farklı cevap verenler var. Bu konuda size aşağıdaki isimler yardımcı olabilir.

Hakan Irıklı (offroadpassion) http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=4851
Şenol Eşiyok (schweps) http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=1167

Degerli yorumlarınız için çok teşekkurler.Araç ilanında yazılı olmayan sıralı tüp takılı dedi satıcı.Aslında ben arabaya tüp olmadıgını düşünerek talip olmuştum.Tüp takılmış motorun nedense benzinli motoru yıpratır gibi kafamda bir takıntım var.

LPG'ye karşı benim de benzer önyardım vardı. Ancak kullanıcıların görüşlerini ve yeni LPG sistemleri hakkında anlatılanları okuyunca haklı olmadığımı anladım.

Serviste baştan sonra göstermekte fayda var o zaman çünkü arka bağaj kapısında JLX yazmıyor sanırım buda aracın boya işlemi gördüğü anlamına geliyor.

Nescafe' Alıntı:
Serviste baştan sonra göstermekte fayda var o zaman çünkü arka bağaj kapısında JLX yazmıyor sanırım buda aracın boya işlemi gördüğü anlamına geliyor.
Tabiki bu tür küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekir aracın geçmişiyle ilgili pek çok ipucu verebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR