97 ZJ için KIŞ GELMEDEN KALORİFER BAKIMI ve acil yardım talebi..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan euzlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,919

euzlu

"YANOFF" KARS...
Yer
Kars/Trabzon
değerli arkadaşlar;

malumunuz benim "black mamba" ile Kars'taki yaşantımız devam etmekte ancak kendisi ara sıra bana minik şakalar yapmakta :smiley:

son durum şöyle; hiç bir derdi olmadan çalışan kaloriferim dün akşam itibarı ile ısıtma konusuda naz yapar oldu,

alırken denedim, epeydir de kullanıyordum, hiç bir sıkıntısı yoktu ancak şu an itibarı ile ısıtma yaparken (en son noktaya almama rağmen "Hi") bazen 5-10 saniye az bir şey ısıtıyor sonra ılık olarak bazende ılık-sıcak-ılık şeklinde dalgalanarak devam ediyor. Öncelikle soğutmada, AC performansında, normal fan gücünde, iç devirdaiminde hiç güç kaybı yok, yönlendirmeler kusursuz çalışıyor ama dediğim gibi ısıtma konusunda 1-2 gündür isteksiz kendisi;

evet doktorlar; teşhisiniz nedir??

tedavi öneriniz varmı?,

benzer vaka tecrübeleriniz ne söylüyor??

: )))

paylaşımlarınızı (malumaliniz halen Kars'tayım) donaraktan bekliyorum : ))))

selamlar...

Etiketler
Ynt: 97 ZJ için KIŞ GELMEDEN KALORİFER BAKIMI ve acil yardım talebi..

selam büyük ihtimalle radyatördeki suda hava olabilir.

ön paneli sökünce mevzuuyu bulduk : ((

radyatörün yan plastik kısmında çatlak oluşmuş, epey su kaçırmış üstte olmasına rağmen ama hiç hararet yapmadığı için sıkıntı yok, tamiri veya değişimi için yol arıyorum, Ankarada HMC'den değerli Murat usta tamir olabileceğini söyledi ama fiyatı uygunsa yenisini alacağım

fotografta radyatör üzerimnde işaretli yerde çatlak var, bir de 2. fotografra sol ön çamurluğun içerisindeki işaretli parça devire göre bazen senkronize olarak tık tık diye ses yapıyor ama bazen o da ... nedir bu parçanın adı ve görevi, bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim, selamlar...

1.jpg

işaretli hali, üstten su zımparası ile zımparaladım, tamir ettirip memnun kalan varmı? varsa görüşlerini acilen bkliyorum, veya sıfırını en ucuz nereden bulabilirim?? 600 e buldum bir siteden ama bildiğiniz bir yer varsa memnun olurum...

1353236233883.jpg

ve de bazen devirle birlikte "tık tık" deyu senkronize ses eyleyen parça ama bazen... bu nedir arkadaşlar??

2.jpg

1353236253793.jpg

Cok iyi secemiyorum ama iciniz rahat etmeyecekse ne soylesek bos.
Normalde catlak metal yorgunlugundan degilse tamir olur.
Yillara bagli deformasyon yada gecmis bir kaza nedeniyle tamir varsa degistirin.
Iyi ve guvenilir bir radyatorcu zaten bunu size soylemelidir.
Petekleri saglam olanlarin kazanlarini degistirdiklerini biliyorum.
Yerli radyatorlerde gayet basarili ve iyidirler.
Bu secenegide dusunmenizi ve fiyatini arastirmanizi tavsiye ederim.
Hayirlisi.

ttogan' Alıntı:
Cok iyi secemiyorum ama iciniz rahat etmeyecekse ne soylesek bos.
Normalde catlak metal yorgunlugundan degilse tamir olur.
Yillara bagli deformasyon yada gecmis bir kaza nedeniyle tamir varsa degistirin.
Iyi ve guvenilir bir radyatorcu zaten bunu size soylemelidir.
Petekleri saglam olanlarin kazanlarini degistirdiklerini biliyorum.
Yerli radyatorlerde gayet basarili ve iyidirler.
Bu secenegide dusunmenizi ve fiyatini arastirmanizi tavsiye ederim.
Hayirlisi.

çatlak olan kısım plastik yan kısım, o sebepten tamiri soru işareti bırakıyor insanın aklında.. yerli marka öneriniz, bildiğiniz varmı??

selamlar...

radyatör bakırsa tamir ettirebilirsiniz.eğer radyatörcünüz tamir olmaz dediyse ölçülerini verip çorumda bir fabrika bir hafta içinde yenisini yapıp gönderiyor.hılux e yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam 150 tl gibi bir paraya malolmuştu.

Plastikse benim onerdigim islemler uygun olmaz.
Ancak metal olmasinda sakinca yoksa Abdullah beyin onerdigi sekilde yaptirilabilir.
Nedense bende plastige karsi hep bir guvensizlik vardir.
Gunumuzde dislileri bile delrin vs maddelerden yapiyorlar ama eski kafalilik iste.
Metaldeki yorgunluk gibi sentetiklerde de osmos vs gibi bir cozunme oluyor zamanla.
Bir sicak sonra bir soguk ve bunu devamli yasayan bir malzeme,metal gibi dayanikli degil.
Tamamen sahsi fikrimdir.

ttogan' Alıntı:
Plastikse benim onerdigim islemler uygun olmaz.
Ancak metal olmasinda sakinca yoksa Abdullah beyin onerdigi sekilde yaptirilabilir.
Nedense bende plastige karsi hep bir guvensizlik vardir.
Gunumuzde dislileri bile delrin vs maddelerden yapiyorlar ama eski kafalilik iste.
Metaldeki yorgunluk gibi sentetiklerde de osmos vs gibi bir cozunme oluyor zamanla.
Bir sicak sonra bir soguk ve bunu devamli yasayan bir malzeme,metal gibi dayanikli degil.
Tamamen sahsi fikrimdir.

dediğiniz gibi mevzu plastik olunca üzerinde fazla düşünmeden yenisini sipariş verdim ben de, yapıştırmaya ne kadar güvenebilirim ki?? araziye çıkıyorum, burada sıcaklıklar -40 lara vuruyor, sen o malzemeyi 90-100 derece ısıya tabi bırakıyorsun, hangi yapıştırıcı aklımı oradan beri tutabilir beni bu şartlarda araç üstünde?? en iyisi ve aklın yolu yenisini almaktı, sağolsun Ankara HMC'den Murat ustam, uygun fiyatlı buldu bana Ankara'dan.... yola çıktı malzemem, hadi hayırlısı bakalım... ilginiz için teşekkürler....

kalorifer radyatörüne çözüm buldunuzmu eger hala çözüm bulamadınızsa ben birazdan adanadan karsa geliyorum gelirken getireyim

mustafa drican' Alıntı:
kalorifer radyatörüne çözüm buldunuzmu eger hala çözüm bulamadınızsa ben birazdan adanadan karsa geliyorum gelirken getireyim

hallettim sağolun, radyatörümdeki problemi farkedip çözünce o da halloldu, sağolasın, hayırlı yolculuklar...

Parçayı onarım yoluna gıtmemenızı kesınlıkle tavsıye ederım.Kars gıbı yerde soguk sıcak çatışmasından dolayı onarılan plastık orjınal yapısı bozuldugu ıcın tekrar kırılır . Yerlı veya orjınal parça taktırın yoksa hararet yuzunden motoru kucaklarsınızve üzülürsünüz.

ali çelik' Alıntı:
Parçayı onarım yoluna gıtmemenızı kesınlıkle tavsıye ederım.Kars gıbı yerde soguk sıcak çatışmasından dolayı onarılan plastık orjınal yapısı bozuldugu ıcın tekrar kırılır . Yerlı veya orjınal parça taktırın yoksa hararet yuzunden motoru kucaklarsınızve üzülürsünüz.

: )) uyarınız için teşekkürler, 3-4 mesaj yukarıda ben de aynı durumu yazmıştım, dediğiniz gibi bu bölgedeki ısı değerleri ve bahsi geçen parça şakaya gelmez, biz yıllardır bunu tecrübe ediyoruz burada : ))

kolay gelsin, selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR