97 model niva almalımıyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yamalibow Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,070

yamalibow

Ana Kamp
Yer
merkez muş
s.a
bulundugum şehırde bir elin parmaklarını gecmıycek kadar lada nıva var Ve bunlardan bırı gecen denk geldı.
araç 97 model enjeksiyonlu olsa gerek
bu aracı almayı dusunuyorum fıyatı cok uygun yanlız altına eyılıp baktım camurluklarında curume yoktu fakat alt tabanında kısmi yerlerde curume başlamışdı
bu çurume sorun yaratırmı+ alt tabana çürükler için ne yapabilirim
EK OLARAK BI SORUM DAHA OLACAK

LADA NIVAYA UST BAGAJ TAKARSAM KISA MESEFELERDE (100&200 METRE)KAÇ KİLOYA KADAR TASIYABILIRIM BAGAJIMDA

USTALARIMDAN YARDIM BEKLIYORUM ŞİMDİDEN TŞKLR

Etiketler
Ynt: 97 model niva almalımıyım

Nivanın taşıma kapasitesi 400-500 kg civarı güçlü yaylarla bunu 100-200 kg artırmak mümkün... lakin bagaj bunu taşıyacak yapıda olmalı...

Eğer yük fazlaysa en iyisi romork...

yorumunuz için tşklr.

elbette yaptracagım bagaj saglam olacaktır, Açık soylemek gerekırse arac patika yolda camurun taşın içinde 4 veya 5 cuval --UN-- dıyelim

ortalama 200 300 kg- bagajda taşıya bılırmı.

Tavan sepeti sağlamsa taşır taşımasına ama düz yolda gitmeyeceksiniz anladığım kadarı ile. Aracın dengesi bozulur, devrilebilirsiniz.

YORUMUNUZ ÇİN TEŞEKKUR EDERIM

lada nivanın çamurda iyi oldugunu duymuşdum hatta hafifliyinden dolayı dıye bı soylentıde var peki benım bahsettıgım yukte arac camurlu yolda yürürmü yahut batar kalırmı...

::smiley:benım muş merkeze bagl ıalıgedık koyunde bı ewım var yazın başlamasıyla oraya gıder yazı orda gecırıım köy yolunda sorun yok köyle sehır arası asfalt fakat bızım arsamız ormanlık ve yolu traktor yoludur gercı trasıt turu aracların altı yuksek oldugundan gıdıyor ama benım tercıhım lada malum yagmuru çamuru derken normal araç cıkması imkkansız oluyor buyuzden ladayı tercıh ettım... ;)

;Dgerçi almak istedigim nivanın sahıbı benı sallayıp duruyor ama sanırım aracın şarz dınamosunda sorun var sıparişle istetmiş gelince araca baka bılırsın dıyor ???

s.a
bulundugum şehırde bir elin parmaklarını gecmıycek kadar lada nıva var Ve bunlardan bırı gecen denk geldı.
araç 97 model enjeksiyonlu olsa gerek
bu aracı almayı dusunuyorum fıyatı cok uygun yanlız altına eyılıp baktım camurluklarında curume yoktu fakat alt tabanında kısmi yerlerde curume başlamışdı
bu çurume sorun yaratırmı+ alt tabana çürükler için ne yapabilirim
EK OLARAK BI SORUM DAHA OLACAK

LADA NIVAYA UST BAGAJ TAKARSAM KISA MESEFELERDE (100&200 METRE)KAÇ KİLOYA KADAR TASIYABILIRIM BAGAJIMDA

USTALARIMDAN YARDIM BEKLIYORUM ŞİMDİDEN TŞKLR

A.s

niva motorları

1994 sonuna kadar : 1600 cc karbüratörlü
1994 - 1997 : 1700 cc karbüratörlü
1997 - 2003 : 1700 cc tek nokta enjektörlü
2003 - 2006 : 1700 cc 4 nokta enjektörlü euro 3
2006 - 2011 : 1700 cc çok nokta enjektörlü euro 4

Lada nivanın tek ve önemli problemi çoğunluğun katıldığı fikir taban çürümesidir monokok gövde olduğundan dolayı önemlidir ve aracın buna bağlı olarak yürüyen aksamının zaman içinde dengesizleşmesidir.

aracın çürüklüğününü yada çürüklük derecesini alttan bakarak değilde hocam döşemenin kaldırılarak bakılması daha sağlıklıdır aracın yuruyen aksamının bağlı olduğu yerlerin çürük bakımından kontrolü en önemlisidir onun dışındaki çürük pas bişekilde giderilir .
Çürümeden paslı bir şekilde de alsan sanayide pütür vs yalıtım malzemeleriyle bişeyler yapılıabiliyor çürük ileri dereceyse zaten bence alma ama çok ihtiyacın varsa bilemem altı delik nivayla bile birçok iş yapan var yani, sizin oralarda kullanılacak bence yegane 4 çeker arac her bakımdan nivadır alternatifi bence yoktur onun kadar cefakarını bulamazsınız dediğiniz şeylerin hepsini fazlasıyla yaparsınız nasıl yaptığını şaşıra şaşıra vay be diyerek severek gezersiniz. yedek parça olayı kargoyla halledilir 2-3 güne çok uzak da olsanız.
Zaten tofaş servisi olan biryere götürüp motorla ilgili çoğu seyine baktırabilirsiniz sıkıntı olmaz yürüyen 4 çeker sistem içinde nivalardan anlayan biri mutlaka vardır oralarda yoksa zaten hiç bir arazi aracının bulamazsınız son olarak alırken ve aldıktan sonra faydalanacağınız site nivatr.com a da bakabilirsiniz nivalarla ilgili orda okuyup bulamayacağınız bişey yok gibi .

Eğer yürüyen aksamda çürüme gerçekleşmemişse ( paslı olması önemli değildir düzeltilir ) almanızda sakınca yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Diğer bölgeler kapı , kaporta vs sanayide ustası kolayca halleder. Asıl mühim olan yürüyen aksamında çürümenin başlayıp başlamadığını güvendiğiniz bir ustaya iyice kontrol ettirin. Gerisi size önemli bir sorun çıkartmaz.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR