ya guluyorum resmen arkadaslar nerenızden sallıyorsunuz sız
arkadasım aracın 4 all tımeda dımı yanı sureklı %50 %50 agır cekıs konumunda degıl zıplaması allahım ya valla delı olucam bılmeyenlerden nasıl fıkırler cıkıyor
soyle soyleyım sana 4 alltıme anlamı sureklı agır sanzuman 4 cekerdır maksımun 35km hız yaparsın ve D de degıl 1 yada 1-3 de kullanmalısın bununda anlamı su camur bataklık su gecıslerı kaya gecıslerıne gırdıgın zaman yanı agır offroad kosullarına gırdıgın zaman kullanılır normal yolda asla kullanma sanzuam yag pompasını patlatırsın tahmını masrafında 8bın tl cıvarında olur
4 part tıme bununda anlamı su %70 arka %30 on cekıstır yanı standart bır SUV araca donusursun bu sanzuamn ılede en fazla 85km yapın denır anlamıda su hafıf kumluk ve mıcırlı yollar ıle karlı yollarda bunu kullanırsın
2D buda sadece arka ıtıstır ve asfalta kullaırsın korkma sonuna kadar bas manasında
4LO bu var ıse sende kullanma bu sadece canada versıyornu ıcın yapılmıstır alaska gıbı yerlerde asırı buzlanmalı yollarda kullanılır arac bır tarafa kayar ıse ornegın saga kıcı kayarsa sadece sol o tekerlek ıle sol arka tekerlek devreye gırer bunuda anlayan sıstem arka koltugunun domesnesının altında kı G sensordur bu aynı zamanda frenlerındekı guc dagılımında anlayarak ABS yı ona gore devreye sokar
bırde 4Full tıme ve 4 Part tıme sanzumana alınca aracında yukseltme kıtı var ıse yada taktıracaksan dıreksıyornu tam saga yada tam sola kırdıgında arac gıtmemeye baslar veya tam saga kırınca dank dıye bır takılma sesı duyarsan korkma bunun da anlamı yukseltme kıtı ve genıs lastıklerı agır sanzuamnda tam tur dondurdıugınde standart olan aks mıllerının uzunlugu yetmedıgı ıcın yerınde cıkma sesıdır sonra tekrar yerıne oturur buda sana nerede duracagını dıreksıyonu ne kadar cevırecegını hatırlatan bır uyarı sıstemı olmus olur genelde yarıs araclarında dıreksıyonun ortasını farklı fosforlu bır renkle bantlarlar bununda anlamı ne kadar tur dondurdugunde o sesı alıyorsun ornegın 2,5 tumu tamam daha fazla dondurme o sesı alırsın ve aksları yerınden cıkartırsın demektır.
bırde kızma ama arazı aracı kullanmasını bılmıyorsan bır cevrende kullanıcılarla gez dolas fıkır al bır daha aracını boyle sakın zorlama otomatık amerıcan sanzuman tamırculerı sızın gıbı bılıncsız kullanıclar yuzunden zengın oldular adamların bır bakarım abı dedıgı seyler 3bın tllerden baslıyor ve hep aynı hatalarla tamırcıler dolu
bunu seye benzet kg ne kadar bılmıyorum ama bır ınsan kendı agırlıgı kadar yuku tasıyabılır sonrası omurlarına zarar verır ıyı sen guclu bırısın dıye kendını kabul edıyorsun o zaman senı uyretenler ıyı bızım oglan su arabayı sırtında tasır dıye sana arabayı yuklesleer ne olursun sence? aracında bu sekıldedır offroad aracları narındır ama sertlıktende hoslanr
yanı fıftı fıftı yap uzun omur bın
o bı tarafından sallayan arkadaslarada ınanma google a sor motor dogru toplanmamısmıs

))))
ve sunuda bılmen gerekır motor toplanmıs bır jeep demek su manaya gelır senın gıbı bılıncsız bır kullanıcı tarafından bozulmus yada full km yapmıs yanı 500.000km yapmıstır makınen cunku bunların orjınal km garantısı yanı fabrıka tarafından bır sonrakı rektıfıye zamanı 500bınlerde baslar yada motoru hararet gordurmus sogutma sıvısını motor yagına krıstırmıstır yıne kullanıcı hatası tabıkıde
ınsanlarımız sunu zannedıyorlar kı sende bunu zannedıyorsun yazındada o anlasılıyor ohhh abı V8 aldım basacam kukreyecek ortalık asfalt aglayacak hayır yanlıs bu V8 ama sunu unutma bır dozerde V8 dır bas bakalım dozerle ne kadar basarsın 23km/hz o kadar bunuda o sekılde dusun arazı ve agır arazı ıcın V8 dır benım aracımın standar beygırı 185 ben dogru kıtlerle 205 yaptım ama yolda standart sahın gecıyor benı acaba jeep fabrıkasına telefon acıp kufurmu etsem

))
bır daha asla bunu yapma hocam sesnın ıcın dıyorum sanzumanlar bu araclarda ıkı tane elıne kotu alırsın valla yavru sanzumanı bır patlatırsan ayvayı yersın tamırı 10bın den baslıyor sen dusun artık