96'Grand Cherokee LPG Sarfiyat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan legend91 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,120

legend91

Kamp II
Yer
ADANA
merhaba arkadaşlar,Honda CRV 2.0 97 model aracımı satıp hayalimdeki ( :smiley: ) GRAND CHEROKEE 5.2 1996 model aracımı aldım.Aracımın üzerinde zavolli marka sıralı sistem lpg bulunmaktadır ve 225/70 A/T lasik vardır..
Aracımla 85 liralık yakıt aldım ve 120 km yol götürdü şehiriçi ,evet arkadaşlar sizce bu sarfiyat ne derece sağlıklıdır bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum

Etiketler
Ynt: 96'Grand Cherokee LPG Sarfiyat

ortalama 100 km de 27 lt gibi bir sonuç çıkıyor...şehiriçi kullanmışsınız trafik durumuda biraz kalabalıksa normal gibi geldi bana ama asıl cevabı 5.2 kullanıcıları daha net verecektir...

şehiriçi hor hor sürekli gazlamıyorsanız 22 litre civarında olması lazım en fazla....27 litre ise çok benim aracım yükseltme tampon vinç büyük lastik olmasına rağmen o rakamlara ulaşıyor... sizinki standart ise çok yakıyor diyebiliriz..

aracım standart o yüzden fazla geldi zaten,offroad donanımlı yakıtını düşünmek bile istemiyorum standart halinde bu tüketim varsa

Kasım bey son 1 aydır yeni aldığım x5 in yakıtı ile boğuştuğum için şu an sanırım sizi en iyi anlayan benim:smiley:Lütfen dinleyiniz.Aracınız 100km/23lt civarı yakmalı şehir içinde.sizinki 27-28lt yakıyor sanırım.(lpg ortalama 2,5 dersek km de 790 krş yakıyor).yapılabilecekler şunlar;oksijen sensörleri arızalı ise benzinde çok yakar ama lpg de daha çok yakar.bujiler bitikse etkiler.hava filtresi, yağ ve yağ filtresi etkiler.lpg nize ayar verecek kişi;araç dururken değil hareket ederken ayarlamalı.sadece lpg beynine değil araç beynine de laptop bağlayıp kalibrasyonu öyle ayarlamalı.çift laptopla yani.ayrıca köpük ve cihazla sızdırma varmı,kaçak varmı kontrol edin.bu arada aracınz benzinde ne kadar yakıyor o önemli asıl.şayet benzinde namakul yakıyorsa evvela o iş halledilmeli.(benzinde bir araç kaç kuruş yakıyorsa lpg de %38-40 tasarruf eder)bu arada lpg sistemlerinde (değişmiş olması muhtemel ve yanlış takılması muhtemel)enjektör memelerinizin ebadı en az 2 lik ve üzeri olmalı.1,8 ve altı ise çok yakar.memelere baktırın.lpg nizin salyangozu (yani diyaframı) turbo uyumlu değilse çok yakar.(orjinaller 300 tl civarı ve 1 yıl garantili)
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere:smiley:
1)abi tüpün iyi değil bunu sökelim prins,brc vs. takalım diyene inanma.(lpgn turboyauyumlu ise fark yok)
2)e arabanda zavoli var tabi 700 ytakar.bende şu marka var 400 yakıyorum diyene inanma.4 bin tl lik lpg ile bin tl lik sistem arasında km de 10 krş oynar en fazla.çünküarabanın matematiği budur;benzinde ne yakıyorsa lpg de 1 lt gibi fazla yakar.
3)50 tl 20 tl alıp denersen yanılırsın.en az 100 tl ile 2-3 kere denemelisin.depoda gaz ne kadar az olursa genleşme az olacağından sarfiyat çok olur.
4) araban yağ ve su yakıyor bu yüzden yakıtın fazla denecek inanma.büyük motor araç su eksiltir yağ yakar
5) EN ACISI ŞU; NE YAPARSAN YAP ARACIN ŞEHİR İÇİ 600 KRŞ TAN Ş.DIŞI; 450 DEN AŞAĞI YAKMAYACAK:smiley:))
ben 3bin motor X5 i ş.içi 570 kuruş altına düşüremedim:smiley: 50 tl ile 88km:smiley:))
hani şöyler gazı bi köklüyorsun, araç yarım saniye bi kasılıp fırlıyor ya, yada düşük devirde giderken gazlıyorsun burun havalanıyor ya:smiley: şu an yeni aldın yaşa bunları bir kaç güne her ayağın gıdıklandığında gazcı aklına gelecek yapmayacaksın:smiley:)) aracınız hayırlı olsun

Ha bu arada 85 tl gaz almışsınız 120 km yapmışsınız.Lütfen gider defterine (4 gün kullanmış olabileceğiniz ihtimal hesabı ile, günde 2-3 kere çalıştırma ile, her çalıştırmada 1 km de gaza geçmesi ihtimali ile 6-10 km arası da benzinle gitmiş olmalısınız)Bu durumda 1,5 lt de benzin yani 7 tl daha ekleyiniz:smiley:))92/120;767 krş

Savaş Bey yorumunuzu büyük bi zevkle okudum çok çok teşekkür ederim :smiley: sizinde aracınız hayırlı olsun güzel bi seçim yapmışsınız,peki bunlarda ön şaft sökme olayı varmış nasıl olur ???

Sağolun sizede hayırlı olsun dilerim.Ben aslında cherokee seven biriyim.Aracımla araziye çıkmam çok zor.İnşallah Ya bir jeep alacağım ya lada yada vitara.artık bu yaz kendimi dağlara vuracağım.sizin aracınız orjinal hali ile bile araziye çıkar.(off road demiyorum sadece arazi):smiley:Ön şaftı ya bozulunca tamir masrafından kaçmak için yada yakıtı az daha düşürmek için söküyorlar sanırım.Ama jeep seven biri olarak bunu yapacağınıza , şahine binin derim.O aracın asil ruhuna hakarettir:smiley:Şaka bir yana ben anlamam o işlerden.Jeep kısmına yazın ;size destansı cevaplar verilir.Burada jeep uzmanı arkadaşlar var.

Cok tesekkur ederim engin bilgilerinizden dolayi , gorusuruz ins bi gun ;)

1_image_for_silan_3508046.jpg

Yakıtı boşver şöyle hafif modifiye et yeter :smiley:

Aracınız hayırlı olsun, benimde 96 zj aracım var, Atiker lpg sistemi ile ortalama 20 litre yakıyorum. Ama bu araçların tüketimi kullanım tarzına göre çok farklılık gösterir.Benim aracımla bir depo(55 litre) gaz ile 350 km yol yaptığım da oldu, aynı deponun 180 km de bittiğide oldu.Bu nedenle rakamlara takılmayın.Lpg yi alırken her zaman depoyu doldurmaya dikkat edin, pompada kazıklanma oranı daha az oluyor.Aracın keyfini alınca zaten rakamları unutacaksınız, güle güle kullanın.

5.2 ler turbo motor değil ki,

evet yakıtınız çok fazla

ben istanbulun en yoğun semtinde yürüme hızında durup kalkmaktan öte pedallara basamıyorken bile 58 litre gazla ile en kötü 250 km yol alıyorum.
uzun yolda 370 km yol alıyorum.
üstelik lastikler 245x70x16
sizin lastiklerden 1 " daha büyük denilebilir ve 2" yükseltme var
siz bu sakin trafikte bu lastiklerle 300km yapmalısınız 58litre lpg ile.(deponuz kaçlık bilmiyorum gerçi kendiminkiyle kıyaslıyorum)
filtre buji vs bakımlarını yaptıktan sonra birde gaz telinin boğaz kelebeğine giden yerdeki vidadan kelebeğin açık pozisyonda bırakılıp bırakılmadığını bi kontrol edin derim.
boğaz kelebeği tamamen geri kapanabilmeli.
yakıtınızda halen bir değişme olmazsa arıza aramaya başlıyabiliriz.
buraya kadar olanlar sadece ayar kaçıklıkları ve periyodik bakımlar

Lpg sistemini komple elden gecirtecem az sonra gidiyorum ;) yardimlariniz icin saolun , gaz ayarindan sonra konuya devam edecem

Dun servise gittim ve egzoz manifot contasi patlamis ve yakitin bu yuzden arttigini solediler, siparis verdim bugun takilacak bide oyle denicez artik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri