Ynt: 96'Grand Cherokee LPG Sarfiyat
Kasım bey son 1 aydır yeni aldığım x5 in yakıtı ile boğuştuğum için şu an sanırım sizi en iyi anlayan benim
Lütfen dinleyiniz.Aracınız 100km/23lt civarı yakmalı şehir içinde.sizinki 27-28lt yakıyor sanırım.(lpg ortalama 2,5 dersek km de 790 krş yakıyor).yapılabilecekler şunlar;oksijen sensörleri arızalı ise benzinde çok yakar ama lpg de daha çok yakar.bujiler bitikse etkiler.hava filtresi, yağ ve yağ filtresi etkiler.lpg nize ayar verecek kişi;araç dururken değil hareket ederken ayarlamalı.sadece lpg beynine değil araç beynine de laptop bağlayıp kalibrasyonu öyle ayarlamalı.çift laptopla yani.ayrıca köpük ve cihazla sızdırma varmı,kaçak varmı kontrol edin.bu arada aracınz benzinde ne kadar yakıyor o önemli asıl.şayet benzinde namakul yakıyorsa evvela o iş halledilmeli.(benzinde bir araç kaç kuruş yakıyorsa lpg de %38-40 tasarruf eder)bu arada lpg sistemlerinde (değişmiş olması muhtemel ve yanlış takılması muhtemel)enjektör memelerinizin ebadı en az 2 lik ve üzeri olmalı.1,8 ve altı ise çok yakar.memelere baktırın.lpg nizin salyangozu (yani diyaframı) turbo uyumlu değilse çok yakar.(orjinaller 300 tl civarı ve 1 yıl garantili)
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere
1)abi tüpün iyi değil bunu sökelim prins,brc vs. takalım diyene inanma.(lpgn turboyauyumlu ise fark yok)
2)e arabanda zavoli var tabi 700 ytakar.bende şu marka var 400 yakıyorum diyene inanma.4 bin tl lik lpg ile bin tl lik sistem arasında km de 10 krş oynar en fazla.çünküarabanın matematiği budur;benzinde ne yakıyorsa lpg de 1 lt gibi fazla yakar.
3)50 tl 20 tl alıp denersen yanılırsın.en az 100 tl ile 2-3 kere denemelisin.depoda gaz ne kadar az olursa genleşme az olacağından sarfiyat çok olur.
4) araban yağ ve su yakıyor bu yüzden yakıtın fazla denecek inanma.büyük motor araç su eksiltir yağ yakar
5) EN ACISI ŞU; NE YAPARSAN YAP ARACIN ŞEHİR İÇİ 600 KRŞ TAN Ş.DIŞI; 450 DEN AŞAĞI YAKMAYACAK
))
ben 3bin motor X5 i ş.içi 570 kuruş altına düşüremedim
50 tl ile 88km
))
hani şöyler gazı bi köklüyorsun, araç yarım saniye bi kasılıp fırlıyor ya, yada düşük devirde giderken gazlıyorsun burun havalanıyor ya
şu an yeni aldın yaşa bunları bir kaç güne her ayağın gıdıklandığında gazcı aklına gelecek yapmayacaksın
)) aracınız hayırlı olsun