96 ZJ soğutucu suyu neden sürekli eksilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,086

endurin

Ana Kamp
96 zj, soğutma suyu sürekli olarak eksiliyor. ilk olarak bir ay kadar önce başladı. orta konsoldaki ekran arıza uyarısı verdi ve kapalı sistemde nasıl eksilir diye şaşırdık ama su ilave ettik. on - onbeş gün önce yine oldu, yine ekledik... derken birkaç günde bir, hatta sabahtan akşama eksilmeye başladı. bir özel jee servisine götürdük. baktılar ve hortumlarda bir sorun olmadığını, cihazla basınç ölçümü yaptıklarını söylediler; "takip edelim bakalım" dediler. (bir ara, kendi aralarında " eksozdan olmasın..vb" konuşmaları da oldu veya bize öyle gelmiş olabilir ). sorun devam ediyor ve herhalde yine sservise gideceğiz ama merak ettik. neden olabilir? en azından böyle bir konu da foruma eklenmiş olsun ; çözülürse burada yazarım. umarım büyük bir masraf değildir (lütfen olmasın!)

Etiketler
Ynt: 96 ZJ soğutucu suyu neden sürekli eksilir?

Küçük kaçaklar kolay farkedilmeyebilir .Sabahtan akşama eksiliyorsa parkettiğiniz yeri kontrol ettiniz mi ? Yerde su yada antifiriz oluyor mu ? Birgünde ne kadar su eksiltiyor ?

Su eksiltme ya sistemdeki bir kaçaktan yada üst kapak contasından kaynaklanır ama bukadar eksiltme bundan olsa usta anlamalı diye düşünüyorum .

Suyunuz sürekli antifirizli miydi ? yoksa sonradan mı eklediniz geçtiğimiz aylarda ?

Bazen Plastik su deposu da ufak bir çatlak vs yapıp hafif hafif sızıdırabiliyor .

Umarım büyük bir sorun değildir .

Servis "bir gece kalsın görelim" diyor; sanırım öyle olacak. İkinci (kaçıncı?) el araba alınca, her an sür-prüz çıkabiliyor. Sonucu burada yazarım, birkaç gün sonra. Acaba buna benzer sorun yaşayan olmuş mu, onu merak ettim.
saygılar.

hiç bir yerde kaçak,kırık ,çatlak bulamadıysanız üst kapak contasındandır
ama bir servis için bunu anlamak ta çok zor değildir,belli eder kendini.

selamlar.

Dışardan bakınca gerek hazne ve gerekse motor kapağının (görülebildiği kadarıyla) conta hattı temiz. Zaten 5.2 motor çok büyük ve dıştan bakınca her tarafı pek görülmüyor. Motor kapak contasından kaçak ihtimali de olabilirse de, motor kapak contasıyla ilgili konu beraberinde motor yağıyla soğutma suyunun birbirine karışması, dolayısıyla yağın da suyun da renk değişmesi, başka ve problemler de yaratır diye hatırlıyorum. Ne çıkacağını bekleyip göreceğiz.
İligilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar olası arızayı yazmışlar ben 40 yılımı vermiş bir usta olarak .Görünür arızayı gidermek ehil olarak her ustanın işi fakat öyle arızalar olurki usta uyku bile uyuyamaz .Dediğiniz arıza silindir kapak çatlaması ,blok çatlağı, kalorifer peteği hafif sızdırması .devidaim akıtması (genelde motor stopta iken) hatta silindirin içinde iğne ucu kadar delikten piston tepesine su verir ve buhar olur yanar en kral usta bulamaz çünkü milyonda bir ihtmal, benim başıma geldi hemde 1 yıl sonra motoru açıp rektefe yaparken tesadüf görebildik.iyi araştırılırsa muhakkat bulunacaktır.

Merhaba, bende aynı sorunu yaşamıştım, nerden kaçtığını bir türlü bulamadık. Kaçak, alternatör ve A/C kompressörünün braketi altında çok dikkatli ve fenerle bakılmadığında göremediğimiz kısa bir by pass hortumu var, o hortumun zamanla yırtılması ile oluşmuş. Alternatör ve kompresörün oturduğu braketin arka yüzeyine fenerle dikkatlice bakarsanız ve ancak ıslaklık varsa fark edebiliyorsunuz.sürekli kaçırmıyor zaman zaman çok devirli kullanıldığında, düşük vitesle gidildiğinde kaçırıyor. o bölgeyi kontrol ederseniz ve kaçak oluşmuşsa zaten antifriz'den dolayı paslı bir görünüm oluşur.

hortum.jpg

Özenli yanıtınız ve ilginize teşekkürler.
Götürdüğümüz servis, radyatörün delinmiş olduğunu ve tamir edeceklerini söyledi, araç halen serviste yani. Umarım gerçekten öyle olsun ve sorun çözülsün; çünkü, genellikle bu sorunlar bir defada çözülmeyip kronikleşme göstermeye eğilimlidirler; yani bunun altından pekala sizin sözünü ettiğiniz gibi silindirde bir görünmez delik, çartlak veya bpass hortumunda bir mikro çatlak çıkabilir. Onuniçin, hemen sevinmemek lazım sorun bulundu diye. Mutlaka deneyip görmek gerekecek. Eğer çözülmemişse, sinir bozukluğu da kronikleşiyor sonra...
Genellikle başımıza geldiğinde yaşayarak- pratik yaparak öğreniyoruz; ama bu konu açılmışken biraz görüş alış-verişinde bulunmak benim açımdan çok yararlı oluyor. Forumun amacı da bu değil mi zaten?
Tekrar teşekkürler.

Eğer radyatörde su sızıntısı görlmüş ise hiç bır sorun yok olay bitti demektir .Yalnız radyatör sökülmüş iken şişlenip temizlenmesinde çok yarar vardır kolay gelsin

Dediğiniz gibi olmuş; radyatör evvelce de muamele görmüş imiş, bazı kısımlarını yeniden yapmışlar sanırım; by-pass hortumuna da baktıklarını ve problemin radyatörle sınırlı olduğunu söylediler. henüz monte edilmediği için aracı alamadım daha.

Bu arada, orasıydı-burasıydı derken, biz de aracı yavaş yavaş yeni baştan yapıyoruz sanki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR