96 ZJ Klima Çalışınca Hararet Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetali36 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,406

mehmetali36

Ana Kamp
Yer
İstanbul Sarıyer
96 ZJ min klimasını açtığımda normalde 90 dereceyi geçmeyen ısı göstergesi 100 dereceye çıkıyor, hemde uzun yolda 100km sürat ile giderken oluyor.Sıkışık trafikte ne olur artık bilemiyorum.100 dereceyi görünce klimayı kapatıyorum bu yüzden nereye kadar çıkar, su kaynatır mı merak ediyorum.Tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: 96 ZJ Klima Çalışınca Hararet Sorunu

Hiç bir şey olmaz. 100 derecenin biraz altı ve 100 derecenin biraz üstü ideal çalışma aralığı. kış boyunca yazlık termostat ile gezip düşük hararetten dolayı fazla yaktığım yakıta acıyorum şu an...

kaynatmaz , ancak 100 ü 1 yada en fazla 2 çizgi geçecek. daha yukarıya dogru gidiyorsa hemen sağa çekin aracınızı boşa alın ve rölantide çalıştırın.

100 le giderken 100 derecede olan ısı sıkışık trafikte kontrol altına alınamaz şekilde yükselebilir . Zaten yaşı olan araçları birde hararetle sınamanın anlamı yok . Termik durumunuue bir kontrol edin bence . Birde Yaz bakımında radyatörünüzü temizlettirirseniz bu sorun büyük ölçüde çözülür . Radyatörünüzü en son ne zaman söktürüp temizlettiniz ?

ZJ de kılıma acıldıgında devreye giren ikinci bir fan vardır bu fan mutemelen arızalanmıştır ve kılima devreye girdiinde calışmıyordur buda aracın hararet yapmasına neden olur afnı kontrol ettirin sorununuz cözülecektir

Sayın ustam selamlar ,

XJ de varda ZJ de ikinci fan yok ne yazık ki ...

ssbman' Alıntı:
Sayın ustam selamlar ,

XJ de varda ZJ de ikinci fan yok ne yazık ki ...

Klimalı aracların hepsinde vardır bu fan ben modeli,n özelliklerini tam olarak hatırlamıya bilirim lakin termik pervanesiyle radyatör arasında muhakkak olması lazım diger araclar gibi radyatörün diş tarfında olmıya bilir iç kısımda takılıdır

ZJ de Maalesef ikinci bir fan yok, ön kısımda koyacak yer olsa başka bir aracın klima fanını takmayı da düşündüm ama yer yok.Servise sorduğumda mjeliada'nın söylediği gibi 100 dereceyi geçebilir dedi, ama kontrol altında olmasında fayda var diye de ekledi.Havalar pek ısınmadığından sıkışık trafikte deneme fırsatı bulamadım deneyince paylaşacağım, ilgilerinize teşekkür ederim.

ZJ lerde klima icin fan yok muş bu gün bizzat inceledim bende 2001Model 4.7 si var aracta termikle radyatör arasında ikinci fan var belki ugraşılsa ZJ yede uygulana bilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.