96 Model 5.2 De Km Problemi....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta3cgs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 966

ta3cgs

Yeni Üye
Yer
BURSA
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BGS
selam arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. öncelikle herkese selamlar.
1996 model 5.2 im var. km saatini sıfırlıyorum. 25-30 km yapıp geri geliyorum. ertesi sabah arabaya binip kontak açtığımda saat 10 km ye düşmüş oluyor. (rakamlar misaldir.) aynı şekilde ana saatte geri geliyor. şimdi bazı arkadaşlar "daha ne istiyorsun araba az km yazıyor" diyecekler ama ben bu konudan rahatsızım. yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkurler.

Etiketler
bunların km saatlerı kapı acma kollar ıhırsız alarmı vs aracın beynıne baglıdır ve ıstedıgın kadar sıfırlat bır ıse yaramaz aksıne bozarsın sıstemı hatta benım aracım analog olmasına ragmen benden oncekı sahıbı km yı durumeye calısmıs kontak actıgında otomatıkman eskı halıne gelmıs amerıcalılarda km takıntısı olmadıgı ıcın servıslerınde bu km lere dıkkat edıp ona gore bır uygulama yaptıkları ıcın adamlar bu km olayını ana neyıne baglamıslar ve bu ana beyıne bırde abs sıstem baglıdır fazla oynarsan beyıne zarar verırsın ve antı-lock ısını yakarsın yanı aracının ıcıne 10bın t kacar dıkkat et

sorunun cozumu basıt beyın tamırcısını bul ona goster durumunu km saatı ıle alakası yok olayın
ama oncesınde su yollar ıızlemelısın
1 tekerleklerdekı okuyucu (hem km hemde balata okuyucusudur) uclarında komur kalmamıssa bunlar ıdegıstır
2 arka koltugun altında dosemeın altında orta kısımlarda G sensor var bunun fıslerıne bak olmazsa akunun + kutubunu cıkart bu fıslerın ıcıne WD40 sık 5 dakıka bekle kurut sonra yıne tak zamanla tozdan okumuyor
3 baktın yıne olmadı akunun + kutubunu cıkart 5 dakıka bekle yıne tak sonra anahtar ıle kapının kıkıdını elle ac once saga sonra sola cevır genelde yolcu sagındakı kapıda dır securıty code kılıdı
4 km okuyucu kablosuna baktırt kırık catlak vs var ıse bu kabloyu komple degıstır
5 baktın yıne olmadı bır beyın tamırcısıne gıtmelısın

teşekkur ederim arkadaşım. sorunu, foruma yazdıktan kısa bir süre sonra hallettik. çok basit bir elektriksel arıza çıktı. işin ilginç tarafı, arızayı servisdekilerin gideremeyip, sanayideki bir elektrik ustası kardeşimizin halletmesi oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR