96 Jeep Grand Cherokee Lpg Yakit Tuketim Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mburakgurbuz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,960

mburakgurbuz

Yeni Üye
Merhaba,

1 ay once 96 model jeep grand cherokee 5.2 V8 141000 km de satin aldim. Hayalimi gerceklestirdim mutluyum. Fakat soyle bir sorun oldugunu dusunuyorum. Arac yuksektilmis ve lastikleri daha buyuk. Tartarini marka lpg mevcut. Yakit tuketimi olarak 33-34 litre gosteriyor yol bilgisayarinda. Forumda okudugum kadariyla benim yakit degerlerimin cok yuksek oldugunu dusunuyorum. Ani kalkislar yapmiyorum ve asiri suratli kullanmiyorum. Buna ragmen bu degerleri asagiya cekemedim. Ciddi bir problem oldugunu dusunuyorum. Sizden bu konu hakkinda bana yol gostermenizi rica ediyorum.

Etiketler
lpg ni fulle km yi sifirla o sekilde bakip fiyat ve litre analizi yaparsan saglikli olur diye dusunuyorum.benimde aracim 35lt gosteriyor ortalama fakat benzinde de lpg dede normal yakiyor.son gelen zamlarla birlikte lpg de sehir ici 65kurus yakit tuketimi var 146bin mil de aracim hesabini o sekilde yap

Ynt: 96 Jeep Grand Cherokee Lpg Yakit Tuketim Sorunu

yakit tuketim gostergesinde bir problem olabilir mi peki? sizin dediginiz sekilde deneyecegim. degerler yine yuksek cikarsa, araci alcaltip ilk haline getirecegim. o sekilde kullanacagim. cevap icin tesekkurler.

benim aracimda 1inc yukseltme ve 31inc mt lastik var ona ragmen bu degerlerde.zamanin vermis oldugu bi sikinti olabilir sensorlerde.sizde nasil bir yukseltme var bu arada sokerseniz talip olabilirim

Bende 6 7 sene önce vectra vardı 96 cd otomatik. yolbilgisayarına bakıp kullanınca adam kafayı yiyor gibi oluyodu. ortalama anlık tüketimimi 32 litre olarak gösteriyodu. ancak depo boşalıp fulleyip tekrar ölçtüğümde eniştemin 1.5 accentinden uzun yolda az yakıyordu. anlık tüketimle ortalama tüketimi karıştırıyo olabilirmisiniz. oğuzhan bey 65 kuruş süper litresi 3 tlden. millet 80kuruş 1 liralardan bahsederken. uzun yol kaç yakıyo..

yalan olmasin uzun yola hic cikmadim daha,1 lira yakan arkadasin aracinda bi sikinti var bence o kadar olmamali bence

Boyutunu bilmiyorum ancak lastikler büyük olduğu için hesaplar şaşmıştır diye düşünüyorum. Depoyu fulleyip GPS gibi bir aletle ne kadar kilometre yaptığınızı hesaplayıp gelip tekrar fulleyin öyle ölçün derim.

Cumartesi gunu depoyu doldurdum. Sehir ici ve sehir disi karisik gittim diyebilirim. Tekrar depoyu doldurdum. Gittigim kilometreyi ve doldurdugum lpg yi oranladim. Kilometrede 70 kurus yakiyor. Buyuk bir ihtimalle anlik yakit tuketimine bakmis olabilirm.

biraz daha devirsiz kullanirsan lpg ayarini kisarsan 60 kuruslara inebilirsin bence trafikte yavas kalkip isiklarda agir hizlanma yaparsan cok rahatlikla inebilirsin 60kurusa

Unutmadan

Şehir İçi: 11 mpg (21.4 L/100Km)
Şehirler Arası: 18.8 mpg (12.5 L/100Km)
Şehir İçi Şehirler Arası Kombine: 15 mpg (15.7 L/100Km)

bunlar fabrika verileri benzin tabiki.
Ayrıca tekrar belirtmek isterimki bu değerler düz yolda rüzgarsız bir ortamda tek sürücü bütün donanımlar camlar kapalı şekilde defalarca yapılan testlerde alınan minimum değerlerdir. Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR