96-98 Arası Cherokee ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MountainCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,534

MountainCat

Yeni Üye
Yer
İzmir
Herkeze merhaba. Öncelikle forum çok faydalı ve geniş anlatımlı.

Benim bir sorum olacak sizlere. Hem arazide hem şehirde işlerim olacağından , sağlamlığından bashedilen , önümüzdeki 1 hafta içinde 96 ve 98 model arası jeep Grand Cherokee alacağım. 20 bin tl kadar durumum var ve internette bu tür yüze yakın cherokee var çoğuda muayeneli , temiz. Benim aklıma takılan bu araçların bir 4.0 silindir (aradığım fiyata 2,3 tane olsada) , birde 5.2 leri var. Daha önce hiç kullanmadığım için aracın iç özellikleri hakkında bir bilgim yok. 5.2 lerinde genelde 65 krş yaktığını duydum. Peki 4.0 lar arazide veya şehirde ne kadar yakıt tüketir ?. Bu araçlar gerçekden söylendiği gibi sağlammıdır. ? Konforu nasıldır ?. Vergi olarak 98 ler 6 ayda 512 tl olduğunu öğrendim. Ben karşılayabilirim bunu. Ama yakıt konusu beni endişelendiriyor ve bu fiyata kasası böyle dinç sağlam bir araç markası bulamadım. Yakıt konusundada var ise bir çözümünüz onu açıklarsanız sevinirim.

Etiketler
yakiti 50-75 kurus arasidir yalansiz,97 nin vergisi 750 tl dir yalansiz.konforu iyidir.buda benim arac satiliktir 156847752 ilan no

ImageUploadedByTapatalk1395423707.388806.jpg

Ynt: 96-98 Arası Cherokee ?

Aracınız çok güzel dinç ancak offroad tasarımlı değilde sade bir araç bakıyorum. Bu arada sahibinden com da görmüştüm o lanı 158171915 no lu 96 mış özür diliyorum. 98 değil. 512 tl 6 aylık diyor 96 model için.

Şehiriçi 70-80 kuruş, şehirlerarası 45-50 kuruş hatta biraz altında yakar. 6 aylık vergisi indirimle 500 küsür, parçaları çoğu Amerikana göre ucuz sayılır. Konfor olarak önceki aracınız nedir bilmiyorum ama stok bir ZJ eğer bakımlıysa (20.000e bakımlılıarı mevcut) epey konforlu ve keyifli bir sürüş sunacaktır. Gelelim ama çoğu kişinin alıp 1 yıl geçmeden satma sebeplerine. Bu bir Jeep. İnsan o yüzden dayanamayıp yükseltiyor ediyor vs derken iş çığırından çıkıyor, 20lik araç 30a çıkıyor size gideri. Biraz virüs gibidir hani. Eğer cebiniz karşılayabiliyorsa alın bir süre de olsa tadını çıkarın derim.

4.0 ZJ'lerde 185 beygir veren bir motor, 5.2 225. Yakıt olarak biri 65 yaksa diğeri 55 yakar en fazla. Ama 4.0 artık dayanıklılığıyla efsane olmuş bir motordur. Ama ben olsam v8'den şaşmam ZJ alacaksam.

Sizin verdiğiniz bilgiler ve benimde detaylı araştırmam sonucunda zj almaya karar verildi :smiley: Birde gözüme kestirdiğim temiz bir araç buldum. 96 model 5.2 . Konuştuk , birde yakından göreceğim. Hayırlısı olur inşallah.

MountainCat' Alıntı:
Aracınız çok güzel dinç ancak offroad tasarımlı değilde sade bir araç bakıyorum. Bu arada sahibinden com da görmüştüm o lanı 158171915 no lu 96 mış özür diliyorum. 98 değil. 512 tl 6 aylık diyor 96 model için.
dogrudur o zaman cunki kasko degeri dusuk diye bir alt kademeden odeme yapiliyor.birisinden duydugum bisey var yeni bir kanun ile herkes motor hacmine gore degilde emisyona gore vergi odiycek eger oyle olursa biz bu araclari kaldirip cope atalim.bunu dikkate almakta fayda var ayrica arac alirken cok dikkatli bakmak lazim sanzumani olsun motoru olsun.kisitli butceniz var diye tahmin ediyorum yazdiklarinizdan bu araclar eski arabalar cok cok dikkatli olmanizi tavsiye ederim.2-3 yerde expertiz yaptirmakta fayda var

istanbuldaysaniz da bu konuda hakkaten guvenebiliceginiz jeep garage var eksiklerini hic abartmadan orjinal fiyatini yan sanayi fiyatini isciligi net soylerler.hic masrafim yok diyen adamdan 5bin tl masraf cikartmiati zamaninda iyiki goturmusum dedim sonradan.

Oğuzhan bey söylediklerinizi dikkate alarak bugün beğendiğim bir cherokee için gittim. Dediğiniz gibi sorunları oluyor. Yalnız bizim satıcı iyimser çıkdıda kendisi söyledi problemleri. 2.000 TL civarı masrafı vardı baktığım aracın. İstanbula gelebilsem bende eminim temiz bir araç bulacağımı ancak oraya gelip birde 5.2 aracı ordan getirmesi izmirden alacağım araçla aynı hesaba gelicek diye düşünüyorum. Ben aramaya devam ediyorum ege çapında. Olmadı 2.000 tl masraf yapıp aklımdaki aracı alıcam. Arkadaş bizde yardımcı olur 1.500 e çıkartırız tanıdıktan dedi zaten. Elektirik aksamı ve arazi aksamında varmış ufak problemler. Bakıcaz artık hayırlısı :smiley:

2bin masraf i olsa aracimin yaptirir kendim binerim diye dusunurum her zaman karsindaki arabayi saticiyi iyi tanimak lazim bence.satma sebebi inandirici olmali diye dusundum ben hep.elektrik aksami komple elden gecer bide kucuk bi yerden sorun basgosterirse devami gelir elektirigin.izmirden alicagin aracla istanbuldaki ayni olmayabilir uzun vadede ama bakarsin izmirdeki arac burdakinden de iyi olabilir orasi risk.arazi aksami dedigin arazi sanzumani sikintidir vitesi gecmiyordur felan hicde ufak bir ariza diil bence :smiley: ayrica siz ne icin kullanicaksiniz bu arabayi ? butceniz nedir ? parca sikintisi olurmu izmirde ? ben arabamdan cok memnunum baya parada harcadim ama araziye girmicek olsam sehir ici baska bi arac bakardim 20bin tl ye.surekli dort ceker mi yoksa sehir icinde 2 ceker kullanabilicegin bi arac mi diye sorsalar 2 yi tercih ederdim model olarak ayni da olsa daha asfalt jiplerine bakardim.benim altarnatifim yoktu arazi olayida isin icinde oldugu icin bunu aldim.japon araclarina bakabilirsiniz ingilize bakabilirsin hic biri bu motor sesini veremez bu hazzi yasatmaz ama dusuk butceyle girilicek bir arac degil bence diye dusunuyorum.tabiki bunlar benim fikrim etkilemekte istemem ben olsam boyle yapardim diye yazdim :smiley:
saygilar

Söylediklerinize katılıyorum haklısınız. Zaten olmadı o araç. Ben bu işi daha detaylı araştırdım. Bütçem 20 - 23 bin tl. Ben hep 96-98 model arası bakdım. Aslında temiz masrafsız hatta muayeneli 4.0 hiç masrafı olmayan 93-94 model cherokeelerde varmış. Zaten bunların ilk üretimi 93 yılında başlamış. Alacağım aracın jeep grand cherokee olmasının nedenide , ben bunları yıllardır hayal ettim. Dış kasasının babalığı içinin konforu ve tasarımı beni adeta büyüledi ve hep bir sabırla bekledim :smiley: Fazla üstüne gitmekde iyi değilmiş birşeyin ama benimki baya aşk gibi birşey. Şuan işim iyi vergisi sorun değil. Aylıkda 300-400 tl yakıtını karşılıyabilirim. Zaten arada araziye genelde şehir içinde cumartesi pazar günleri keyfi kullanıcam. Nasipse ya alıcam ya alıcam inşallah :smiley:. Ama dediğim gibi acelede etmek istemiyorum. Şöyle iyice araştırıp 1-2 hafta içinde alıcam. Az önce söylediğim gibi 93-95 arasıda modellerine bakdım. İç tasarım biraz farklı gördüm , peki özellikleride farklımıdır 93-95 arası ile 96-98 arası cherokeelerin. ? Ve birde 4.0 olanlarıda 93-95 model arası baya bir var. Zaten araç alırken satıcı bana ne kadar temiz desede bir usta kesinlikle göstericem. Bu arada olmadı istanbulada gelicem heralde :smiley: Herşey nasip inşallah

XJ kasa daha uygundur yürütme maliyetleri açısından. 20-25 bin TL arası bütçe eğer offroad donanımsız alacaksanız belki derim çünkü sorunsuz bir araç almak istiyorsanız XJ için konuşayım 30 bin civarını gözden çıkarmanız lazım.İzmir sıcak yerdir en basitinden soğutma sistemi elden geçmiş, mümkünse çift sıra radyatör ( çöl radyatörü diğer adıyla) ister bu araçlar sıcak havalarda kullanırken.Extra masraf mesala alacağınız araçta bu yoksa bir bakmışsınız 4-5 bin TL bir anda harcamışsınız.Model olarak benim favorim 96 model olanları,ABS gibi donanımlar bu araçlar için olmazsa olmaz değil bana göre.

G.C 5.2 V8 de temizi 25 bin TL den aşağı zor, fakat 5,2ler sürekli 4 çekerdir haliyle daha fazla tüketir, vergisi de az da olsa biraz pahalı 4.0 lara göre bunları da hesap edin. Yıl bazına vurduğunuzda ucuza aldım derken 4.0 lt den pahalıya bile gelebiliyor bir süre sonra.Ufak miktarları topladığınızda yekün yapıyor bir süre sonra.

oguzhan3434' Alıntı:
yakiti 50-75 kurus arasidir yalansiz,97 nin vergisi 750 tl dir yalansiz.konforu iyidir.buda benim arac satiliktir 156847752 ilan no
oguzhan3434' Alıntı:

Merhaba,

oguzhan3434 bey aracınız hala satılık mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,176
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler