95 Zj Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ||Barbaros Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,715

||Barbaros

Yeni Üye
merhabalar .

ben bir gece araba almaya forumda ki ZJ yorumlarına istinaden karar verdim :smiley: şimdi yardımınıza ihtiyacım var.

araç yaklaşık 6 aydır bende. Maşallah daha tık sıkıntı çıkmadı ta ki iki gün önce geri viteste , sanki manuel vites araçlarda balat'a bitince ortaya çıkan o sıyırma durumu na benzer bi hareket yapana kadar.

araç geri viteste kavramıyor gibi. gaza ne kadar yüklenilse de ivmelenme sıfır. ancak geri viteste takriben 5-10 saniye gibi bi beklemeden sonra hiç sıkıntısız hareket ediyor.

bu sabah ise aynı durumu "D" konumunda da yaptı . ekstra olarak 1-2. vites geçişleri normal iken 3-4 geçişleri çok dengesiz bazen devrinde geçerken bazen 2. viteste takılı kalıyor. ve bu sıkıntıların hiçbirini araç 4 low konumunda bunların hiç birini yapmıyor .

Etiketler
Piyasa tabiri ile doldurmuyor şanzıman denir buna özeti şanzıman revizyon olacak.Normaldir bu,baskı balata değişimi gibi düşünün manuel vitesli araçlardaki.Belli kmlerde otomatik şanzıman revizyon ister.Büyük ihtimalle ilk revizyonu olacaktır,sonra uzun yıllar yine kullanmaya devam edersiniz.Zırt pırt arıza veren bir parça değildir.Piyasadaki bilindik ustalardan yardım alabilirsiniz,forumda bolca konuları var.

Piyasa tabiri ile doldurmuyor şanzıman denir buna özeti şanzıman revizyon olacak.Normaldir bu,baskı balata değişimi gibi düşünün manuel vitesli araçlardaki.Belli kmlerde otomatik şanzıman revizyon ister.Büyük ihtimalle ilk revizyonu olacaktır,sonra uzun yıllar yine kullanmaya devam edersiniz.Zırt pırt arıza veren bir parça değildir.Piyasadaki bilindik ustalardan yardım alabilirsiniz,forumda bolca konuları var.

bulunduğum yerde birkaç ustayla görüştüm, net bağlayıcı bit cevap alamadım. hepsi değişik cevaplar verdi . tabi değişik fiyatlar. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bahsettiğiniz konulara da bakıcam saygılar.

İyi günler,
aracınız hayırlı olsun
aldığınız aracın geçmişi hakkında bilgi alabilirseniz
motor yağı
yağ filtresi
yakıt filtresi
difransiyal yağları
soğutma sıvısı
ve sorunlu olan şanzıman yağı ve filtresi
eğer bu sıvıların ve filtrelerin ne zaman değiştiğine öğrenirseniz iyi olur belki de şanzıman yağınız hiç değişmedi filtersi de tıkalı olabilir.
benim tavsiyem bunları değiştirin
çıkan şanzıman yağını kontrol edin çapak kızıl var mı diye
yeni yağını ve filtresini takın eğer aynı sorun devam ediyorsa istanbul için önerim MUHARREM USTA 0532 215 68 28 hertürlü bilgiyi de alabilirsiniz.
arkadaşın kare kasasının şanzımanını revizyon yaptı 5.000 tl gibi bir rakam tuttu
benim de dodge nitro aracım var 4 ay önce ilk çalıştırmada geri vitese takınca geç hareket ediyor ve sanki zor gidiyor gibi idi ileri viteste sorun yoktu biraz ısındıktan sonra geriye taktığımda birkaç saniye bekleyip öyle geçiyordu.
yağ ve filtresini değiştirdikten sonra sorunum kalmadı.
difransiyal yağlarını değişirken de kontrol edin yağda su çapak var mı diye su varsa keçelerden mi yoksa havalandırmadan mı girmiş bakmak lazım

İyi günler,
aracınız hayırlı olsun
aldığınız aracın geçmişi hakkında bilgi alabilirseniz
motor yağı
yağ filtresi
yakıt filtresi
difransiyal yağları
soğutma sıvısı
ve sorunlu olan şanzıman yağı ve filtresi
eğer bu sıvıların ve filtrelerin ne zaman değiştiğine öğrenirseniz iyi olur belki de şanzıman yağınız hiç değişmedi filtersi de tıkalı olabilir.
benim tavsiyem bunları değiştirin
çıkan şanzıman yağını kontrol edin çapak kızıl var mı diye
yeni yağını ve filtresini takın eğer aynı sorun devam ediyorsa istanbul için önerim MUHARREM USTA 0532 215 68 28 hertürlü bilgiyi de alabilirsiniz.
arkadaşın kare kasasının şanzımanını revizyon yaptı 5.000 tl gibi bir rakam tuttu
benim de dodge nitro aracım var 4 ay önce ilk çalıştırmada geri vitese takınca geç hareket ediyor ve sanki zor gidiyor gibi idi ileri viteste sorun yoktu biraz ısındıktan sonra geriye taktığımda birkaç saniye bekleyip öyle geçiyordu.
yağ ve filtresini değiştirdikten sonra sorunum kalmadı.
difransiyal yağlarını değişirken de kontrol edin yağda su çapak var mı diye su varsa keçelerden mi yoksa havalandırmadan mı girmiş bakmak lazım

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler şanzıman revize oldu . hazır ele alınmış iken ön takım komple yapıldı. e ön takım yapılınca fren diskleri balatalar değişti bu konularda merak edilen konu var ise paylaşabilirim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR