%95 Onroad - %5 Ağır Offroad İçin En Mantikli Lastik Seçimi Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isoslx0 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,733

isoslx0

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle forumda aradim, 10-15 ayri konunun icine girip sayfalarini dolastim, tam olarak aklimdaki soruya yanit bulamadim.

Yeni bir 4x4 Amarok almak nasip oldu, yarin arabayi alip, Adanadan-Ankaraya gelicem fakat soyle bir konu var aracta 4 Mevsim lastik var.

Malum bu aralar haberler felan da yollar baya kotu diyor, Adana Pozanti-Ulukisla da kar kis konusunda nami olan bir yerdir diye biliyorum.

Buna ek olarak ilk defa kullanicam araci.

Simdi ben donuste problem olmasin diye ve herhalukarda Ankarada yasadigimdan buzlanma ve kar yagisi ihtimali yuksek oldugu icin yeni bir lastik almayi dusunuyorum.

Aracin ustundeki lastikler 35bin km yapmis.

Ben ise araci %95 Ankara Sehiricinde yuk tasima amacli asfaltta kullanicam.
Geriye kalan %5 lik kisim ise Offroad kulupleriyle programlara katilmak ve offroad yapma hevesindeyim.
Ya da yilda 1 kez Karadeniz tarafina gidip belki uzungol yaylarina yada kackarin zirvesine dogru da cikmak istiyorum.
Ya da mesela yine yilda bir kez denk geldi ve agir bir offroad organizasyomuna katilmak isteyebilirim.

Simdi yarin bir lastik alicam fakat bu durumda sizce lastik secimim ne olmalidir?

%95 Asfalt oldugu icin
Normal Kış Lastigi almak ilk ihtimal, ama bu seferde parayi ona yatirip, yazin bi gezmede tozmada kullanamayacagim.
DortMevsim lastik pek guven vermiyor gibi buzlanma ve kar konusunda ama tecrubem yok, 4 mevsim yetermi
AT lastik almak desek %95 asfaltta yazik olur ziyan olur diye dusunuyorum, ama bi yandan da kisliga yatircagim parayi AT ye yatirsam acaba yaz kis beni gotururmu hemde yine offroad payim yukselir.
Yine AT deki ayri bir konu ise %95 Asfaltta yakit tuketimi ve konfor degisecek.
MT ye hic girmiyorum, heralde benim icin fuzuli olur.

Sizce en mantikli, en kullanisli, en ekonomik cozum nedir?
Yarina almis olmam gerek tecrube ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alacagim olcu 255-60-R18

Etiketler
Ynt: %95 Onroad - %5 Ağır Offroad İçin En Mantikli Lastik Seçimi Nedir?

%95 Onroad - %5 Ağır Offroad İçin En Mantikli Lastik
ne yazıkki böyle bir lastik yok, asfalta ne kadar yakınlaşırsan offroad dan o kadar uzaklaşıyorsun
aracın üzerindeki lastikleir satmaycaksan bir takım üzerinde +s(snow) ibaresi bulunan at lastik alabilirsin
bu lastikler ne yazıkki kış lastiği kadar başarılı değiller. Ama bildiğim kadarıyla üzerinden kar tanesi(kışlık) işareti olan
at lastiklerde var bunlarıda araştırabilirsin. ama bunların hiç biri ağır offroad yapmaz(amorokda yapmaz, yapmaya kalkarsanda yazık olur)
ama yaylaya giderim toprak yolda gezerim hafif çamura girerim dersen bu lastikler işini görür

Hmm, tesekkur ederim.
Peki genel olarak bu OffRoad yapanlar AT kullaniyor gibi sanki pek emin degilim ama internettteki videolarda bilenen programlarda felan, mesela izcide 10-15 araba 30-40 cm kara giriyorlar ve lastiklerde AT olanlar vardi "sanki"...

Soyle bir sey nasil olur 4Mevsim lastik, bir takimda AT alsam.Yaz kis 4mevsim, bir yere gidecegim zamanda At taksam.

Ama tabi 4 Mevsimin yaz ve Kis performansini hic bilmiyorum

AT lastik ile offroad yaparsınız ama sınırlı bir yere kadar.(dağ bayır, toprak yol, kaya vs. az çamur gibi.) Offroad kulüpleriyle gidebilecek yapıya uygun değildir. At lastik sizin günlük kullanımınız için ve sınırlı şekilde araziye girişiniz için idealdir. AT lastik düşünüldüğü gibi arazi için değil aksine ALL TERRAİN lastiktir. ancak arazide yanak kalınlığının %75 olması sizin avantajınıza olur. sık diş yapısı karda da iyi iş görür. (buz değil)
Onun dışında offroad kulüpleriyle gidilebilecek organizasyonlar için MT (MUD TERRAİN) ya da ekstrem lastik daha uygun olur.
Ben defender ımda yazlık BF AT kış sezonunda offroad için ziarelli ekstrem kullanıyorum. bütçeniz müsayitse 2 takım lastik kullanmak en iyisi. Ancak sizin için AT lastik yeterli olacaktır.
yazlık AT lastikler

IMG_3262.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_2867.jpg
    IMG_2867.jpg
    191.8 KB · Görüntüleme: 414

bahsettiğiniz özelliklerde lastik yok. %95 şehir içi kullnanıp yük taşıyacağınız lastiğin geri kalan %5 le offroad yapmak nasıl olucak şaşırtıcı doğrusu.asfalt arazi karışık diyorsanız A/T desenli üzerinde kar tanesi veya +s işareti bulunan lastikleri tercih ediceksiniz.offroad gruplarıy la gezilere katılmak istiyorsanızda en az M/T lastik kullanmanız gerekir.yani bir takım kış lastiği bir takımda M/T veya A/T lastik sizin aradığınız cevap gibi.

kamyonetlerin kış lastiği takması zorunlumu?

burakuysal' Alıntı:
Kamyonetlerin değil bütün Araçların takması zorunlu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sadece ticari araçların takması zorunlu. Ama hususilere de bu şartı ileride getirecekler mutlaka. Konu hakkında ise benim oyum kesinlikle BFG AT'den yana.

bf at de kartanesi yada +s varmı?

sitesine baktım tam olarak öyle demiyor
hafif kış şartlarında kabul edilebilir kar performansı sağlar diyor

burakuysal' Alıntı:
tvdenhaberler.com/Kis-Lastigi-Takmama-Cezasi/468

Burak, koyduğun linkteki haberin en son satırını okurmusun:smiley:)) Kabak gibi yazmışlar kanunen binek araçlarda zorunlu değil diye... Senin L200 ticari ise takacan, ama hususi, binek, arazi vs takmasıne gerek yok.

Hacı her yerde bişey diyor ben de anlamadım.
Benimki hususi. Bf GOOLDRİCH MT lastik aldım. Üzerinde M+S yazıyor. Kısaca ayrıca kar lastiğinden yırtmış oldum.
Yanlız kış lastiğini illa da kanuna bağlamamak Lazım. 14 Yıldır bütün araçlarında Kasım seçimim kış lastiği takarım Nisan da sökerim.
Nasıl ayağınıza kışlık bot akıtırsak bizi de aracınıDa zemine bağlayan tutmamamızı sağlayan kış lastiğini sadece kanuni zorunluluk görmeyip sacımıza takmalıyız.
Karda buzda çok güzel gdyr bf nin MT lastiği. Herkese tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR