95-97 Model Arası Jeep Grand Cherokee Almak İstiyorum Tavsiyeler Lütfen?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan monarozam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,597

monarozam

Yeni Üye
merhabalar sitenizi yeni gördüm. çok güzel emeğinize sağlık. cj5 i olan ve ve uzun süredir jeep lerle içli dışlı bir arkadaşımdan imrendim ve bende heves ettim jeep almaya arkadaşımla modellere baktığımızda kasa, güç, fiyatı ve konforluğuna bakarak cherokee nin 95-97 modelleri arası karar kıldım..ancak bu sitede bu işin ehli abiler olduğunu gördüm formlardan..ve büyük bir ayrıntı 2000 tl ye yakın maaşlı bir devlet memuruyum çok gezen biri değilim açıkcası bu arabaya binebilir miyim bu maddi olanağımla? şimdiden teşekürler cevap yazma zahmetinde bulunanlar için...

Etiketler
Ynt: 95-97 Model Arası Jeep Grand Cherokee Almak İstiyorum Tavsiyeler Lütfen?

epey arayışlar sonunda 96 model zj aldım 2hafta önce. bende sizinle yakın gelir düzeyinde biriyim.
söyliyiceğim tek sey var. ALIN.
95 modellr vergiden düştü 750 civarı yıllık top. vergisi
96 is 980+980 2bandrolü var seneye o da düşecek.
95-ile 96 arasında epey fark var. ben eski tip torpido ve ön tamponu beğenmiyorum. seçim size kalmış.

konu ile ilgili siteyi kurcalayın tüm cevaplar buralarda. mesela.....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15035.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29308.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32881.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30654.0

Selamlar ilgilendiğiniz için teşekür ederim...forumda arkadaşın biri jeep almaya karar verdim ama çevremdeki herkes alma diyor ancak onlarında ömründe hiç jeepi olmamış diyodu...aynen onun dediği gibi benim iş arkadaşlarımdan bırakın jeepi olmayı binmeyeni bile alma diyor:smiley:...beni tek korkutan yine söylentiler yüzünden korkuyorum bir arza verir sana 5-7 bin liraya mal olur ozaman da altından kalkamazsın diyorlar yani bir motor inse neye mal olur...bunları öğrenmek istiyorum...

Levent bey bağlantılar için teşekür ederim hatta orada ki bi abimiz bu kadar şeyi boşuna yazdık şimdi yeni bir üye gelir jeep alacağım bana yardımcı olun der diyor hiç araştırmadan...tamam daha kimsenin bir şey yazmasına gerek yok sitede haddinden fazla bilgi var ancak benim sorum biraz farklı idi bu bütçe ile bu arabaya binebilir miyim idi???...

Selam ben de yeni üyeyis ve yeni bir jeep ailesi ferdi arefesindeyim. Öncelikle araç konusunda bu siteden çok şey öğrendim. Katkısı olanlara çok teşekkür ederim. Size bu araçla söylenebilecek iki şey, "Çok yakar benzin istasyonunmu var?" veya "Arıza yaparsa kümes olurak kullanırsın" diyenler.
Ancak sizin de yazdığınız gibi bunları söyleyenlerin çoğu hayatında böyle bir araca binmemiş olanlar, kalanları da araçla ilgili bilgisi bulunmayanlar. Evet yakıtı biraz fazla diğer araçlara göre, ancak eminim ki siz de bu işin tadını çıkarmak ve zevkini yaşamak için JEEP düşünüyorsunuzdur. Bu zevke bu para ödenir mi, ödenmez mi? Bence bunu değerlendirin. Ben bu tadı çıkarmak için bu parayı ödemeye razı oldum. Bence siz de kendinize göre bu sorulara yanıt vererek, kendi kararınızı almalısınız. Teşekkür ederim.

monarozam' Alıntı:
Levent bey bağlantılar için teşekür ederim hatta orada ki bi abimiz bu kadar şeyi boşuna yazdık şimdi yeni bir üye gelir jeep alacağım bana yardımcı olun der diyor hiç araştırmadan...tamam daha kimsenin bir şey yazmasına gerek yok sitede haddinden fazla bilgi var ancak benim sorum biraz farklı idi bu bütçe ile bu arabaya binebilir miyim idi???...

bu sorunun cvabını vermiştim. ben d ücretli çalışanım. yakın bir kazanç tablomuz var. şöyle söyliyim far seti 100-150 civarı. fren balatası ön 50 dolar. bi çok siteyi kurcalayın yedek parça olarak bakın. ne demek istediğimi anlarsınız.

Hocam şimdi burada kimse size binersin yada binemezsin diyemeyecektir . Levent arkadaşımız belirtmiş ve ben biniyorum demiş . Araç parça fiyatlarını servis masraflarını araştırın , hatta gidip sevislerle konuşun ve kafanızda bir bütçe çalışın . Şartlar çok değişken olduğundan herkese göre farklılık gösteriyor .

Alırken çok dikkat etmek gerekli . Sorunlu bir araç alırsanız evet 5-6 binlira rahat yer ve zor adam olur . Bunun dışında düzgün araç pek sorun çıkarmayacaktır . Periyodik bakım masrafı makuldür .

Yakıtı da malum sitede birçok konuda yazıyor . Bana göre binilen araç için uygun ama mesela dizel palio yada fiestaya göre çok yakıyor tabi ki ...

Hayatında hiç Amerikana dahi binmemiş birçok insan , size söylenen şeyleri hep söyler . Alınmaz , binilmez , yetişilmez . Doğru tercihler yapılırsa , birazda fedakarlık yapılırsa pek güzel biniliyor . Benim görüşüm bu yönde

Burada mesele şu : Ucuz az yakan küçük bir araç alınabilir . Servisi ucuzdur yakıtı azdır vs vs vs özetle ekonomiktir gerçekten . JeeP ZJ alınabilir , yakıtı daha fazla olur , vergisi daha fazla olur . Nispeten parça fiyatları daha yüksektir . Ama bindiğiniz araç JEEP tir . Özetle bu keyif için nekadar fedakarlık yapabileceğiniz ilgili bir durum sözkonusu . Bu konuda en doğru kararı da ancak siz verebilirsiniz .
Saygılar ...

Barış bey teşekür ediyorum görüşünüzü belirttiğiniz için...tabi almadan önce servise ve bilen arkadaşlarımdan yardım alacağım... daha önce bende 92 model bradway vardı çok az yakıyordu ancak uzun yola gittiğimde sanki aracı ben taşıyordum:smiley: ve altı yüksektir biraz bende kırsalda çalıştığım için altı yüksek ama konforlu bir araba almak istedim fiyatı uygun olan lada niva ları gördüm ama onu da araştırdığımda uzun yolda sanırım brodway gibi sırtımda taşıyacağım kanısına vardım. ve yıllardır cj5 i olan arkadaşım bana en uygun olarak grand cherokee yi tavsiye etti...ve sizin sitenizdende araştırdım büyük ihtimal alacağım...300-350 kuruş yaksın çok önemli değil memlekete her ay değilde iki ayda bir giderim ama jeep le giderim:smiley: şimdi tek sorun moddeller arasında takılıyorum fiyatlara baktığımda bütcemin kaldırdığı 95-97 arası ama bi arkadaşın yazdığını söylüyorum 95 model 96-97 den özellik olarak daha iyiymiş diyor pek anlam veremedim ama kafam karıştı zıttı olması gerekmez miydi.??

Merhaba Arif Bey. Ben de sizin gibi bu sitenin yenilerindenim. Ordu mensubuyum ve gelirim sizinle aynı düzeyde. İlk arabam 2005 model Fiat Doblo 1.3'dü. Tahmin edeceğiniz gibi oldukça az yakıyordu. Bir ay önce arabamı sattım ve 2001 model Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI jip aldım. Arabayı aldığım şahıs aracı çok temiz kullanmış ve periyodik bakımlarını eksiksiz zamanında yaptırdığı için genel itibariyle güzel bir araç. Önce çevrem tarafından çok eleştirildim. Çünkü yakıt harcamam nerdeyse iki katına çıktı ( araba kullanma sıklığımı değiştirmediğim için). Özellikle model düşürdüğüm( 2005'ten inip 2001 e binilir mi mantığı) için eleştirildim. Tabi eleştirenler bir panelvandan inip arazide başarılı olduğu birçok otorite tarafından kabul gören bir arazi aracına bindiğimi görmezden geldiler. Pajero, Doblo dan daha düşük model olmasına rağmen ondan çok daha güvenli ve konforlu. Artık yolculuklarda içim daha rahat. Parça maliyetine gelince.. Bir hafta önce gaz kelebeğinde bulunan mıknatıs kırıldı. Servise gittiğimde parçanın komple değişmesi gerektiği ve 2.890 TL olduğu söylendi. Tahmin edebileceğiniz gibi oldukça canım sıkıldı. Son anda Trabzon Mitsubishi servisinden tanıdıklarımız imdadımıza yetişti ve mıknatısın takıldığı üniteyi başka çıkma bir parçayla değiştirdik ve 200 TL gibi bir masrafla işin içinden çıktık. Arabayı aldığımdan beri yaşadıklarım bunlar. Sonuç olarak;
Yeni aracım daha çok yakıyor, parçası daha pahalı ama kesinlikle pişman değilim çünkü bindiğimde gerçek bir araç kullandığımı hissediyorum. Gelir düzeyimizle bu araçlarda biraz da zorlanacağımız muhakkak. Burda olay kişinin kendisinde bitiyor. Bu araca binmek için fedakarlık yapmaya razı mıyız, değil miyiz...
Biraz da olsa kafanızdaki sorulara cevap olabilmek ümidiyle..

Kadir bey güle güle kullanın kazasız belasız yeni aracınızı...duygularıma tercuman oldunuz sağolun. evet aynen dediğiniz gibi kendi düşündüğümüzün ne olduğu önemli bir başkasının dediği değil.her insanın bir yapısı ve o yapıya göre aldığı araba değişir ve jeep e binen binsanlarda eminim biraz delidoluluk vardır..eğer herkes aynı düşünse idi zaten tek tip araba olurdu ortalık fiat palio 1.2 den geçilmezdi:smiley:. biraz fazla yaksada arabaya bindiğini hissetmeli insan anlamıyorum bu çok yakmayı sanki taksicilik yapacağız..

Arif Bey üç günlük dünya, yarına çıkacağımız garanti değil. Bize bahşedilen bütün güzelliklerden sonuna kadar yararlanmak lazım. Şuna emin olabilirsiniz, bahsettiğiniz aracı aldığınızda, hayatınızın eskisinden tek farkı gerçek bir araca binmek olacaktır..
Hem belli mi olur bakarsınız bir kaç sene sonra kendi petrolümüzü kendimiz üretmeye başlarız ve benzini şimdikinden daha ucuza alırız ;)

kalpten katılıyorum size aynı şeyleri düşünüyoruz bekarım ve yaşımda küçük sayılır...40 ından sonra jeep e değil uçağa binsem tat alacağımı sanmıyorum ama şimdi ki zevki bambaşka olacağına eminim kesinlikle alacağım..ikinciside bende öyle tahmin ediyorum bu böyle gitmeyecektir benzin fiyatları elbette düşecek...çünkü verdiğimiz paranın yarıdan çoğu vergi

Arif Bey ben 24 yaşındayım ve evliyim ( 2 ay önce evlendim :smiley: ) Bekarken kesinlikle altından kalkarsınız.. Borca girseniz bile çekinmeyin bence, kamçısız yiğit mi olur :smiley:

:smiley: bende 24 yaşındayım ama bekarım sizden şanslıyım yani:smiley:...3 senedir çalışıyorum o arabayı hakettiğime inanıyorum:smiley: azıcık borçla da olsa alacağım...

gçen yıl 4x4 işine ilk defa adım attım. bende korkarak, ekeomiklik,satılabilirilk,işletim maliyeti vs. vs. açısını düşünerek 1.6 3 kapı vitara almıştım. tr nin en temizlerinden biriydi. şu an 96 modl 5.2 v8 sahibiyim. kısacası şunu söyliyebilirim, 1 yılı yakmışım boşu boşuna. çooook zevkli. (yakmışım her anlamda kullanıldı) lpg ile benzinli vitaradan az yaktığını desem, bana objektif değilsin diyeceksiniz. 93-95 ve 96-98 arasında seçim yaparken ben 96 dan yana kulandım. kimi zevk kimi yok daha sağlam gibi mazeretler sunsa da. geliştirilmiş model geliştirimiş model dir. yeni yenidir yani. o birçok konuşmanın da objektif olduğunu düşünmüyorum açıkçası. herkez kendi aracını övecektir bence. yada kendi aracı güzel gelecektir. 06 ile 95 arasında 1 yılda 1300 tl vergi farkı ödrsiniz. bana biri seneye 95 modeli getirse üste 4000 lira versede ben değişmem. çok fark var çünkü. bu hesabı iyi yapın. dikkat !!!!

Konu çözülmüş sanırım :smiley:

ZJ 96 yılında makyaj gördü . Göğüs değişti koltuk ısıtma ve hafıza eklendi , dışta tamponlarda ufak farklılıklar oldu . Bunun dışında arada ne mekanik ne kabiliyet bakımından hiçbir fark yoktur . Vergi dilimlerini gözönünde bulundurum araç bakarken .Önemli olan temiz olması aracın .

Birde kendiniz inceleyin tabi . Ben 95 ve altı ZJ nin göğsünü seviyorum . Köşeli , araca daha uygun ve klasiği seven amerikan tarzını daha iyi yansıttığını düşünüyorum . Tabi tercih meselesi . Hatta İlerde aracı değiştirir yine bir zj alırsam 98 falan mesela ... Temiz bir eski tip göğüs alıp değiştirme projesi bile kurguladık :smiley: İki versiyonuda görerek inceleyin derim . Ama aslolan bulduğunuz aracın ararken gördklerinizin en temizi olması .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.