94 zj elektrik kesintisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miralay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,360

miralay

Ana Kamp
arkadaşlar herkese selam 2aylık 94 model zj binicisiyim aracımı hafta sonları kullanıyorum sormak istedigim şu aracıma binip marşa basıyorum fakat aracım
da ne teyp ne klima ne yol bilgi say hiç birşey çalışmıyor neden sonra 1 veya 1.5 saat sürüş yaptıktan sonra kendiliginden bütün sistemler kendiliginden
çalışıyor buda beni çok şaşırtıyor bu arada sistem çalışmadıgında secruty ışıgı yanıyor sistem geldiginde bu ışıkta sönüyor sigortalardandır diye düşünüyorum ya
da aracım 6 gün yatıyor birgün çalışıyor bunun etkisi olabilirmi saygılar teşekkürler

Etiketler
Ynt: 94 zj elektrik kesintisi

Elektiriksel bir sorun var ama nedir ...

Bunlar çalışmamasına rağmen araç çalışıyor 1 saat sürdükten sonra geliyor . Sarsıntıdan dolayı geveşk birşey oturuyor ama rutin olrak gerçekleşiyor ise bu zor . Akü desek 6 gün yatıp marşa iyi basabiliyorsa buda zayıf aslında .

Fikir yürütücek olursam : Acaba akü çok akım çekiyor yada alternatör yetersiz kalıyor yada sorunlu mu ? 6 gün iyi bir süre . Acaba alternatör ik 1 saat ancak aracın diğer aksamlarına yetşebiliyorda akünün çektiği akım azalında normale mi dönüyor ...

Akü ne durumda ?

6 günde bir marşa bastığınızda nasıl çalışıyor araç zor kolay ? Kaç marşta ? Akü kolay çevirebiliy mu marşı ?

Yola ilk çıktığınızd ayani sistemler çalışmazken farları vs açtınız mı ne oluyor ?

Voltaj göstergesi çalıştırmadan ilk 1 saat ve sistemler geldikten sonra neler gösteriyor ?

1 saat sürüşten sonra mesela gün içinde diğer kontak açışlarınız vs bir sorun oluyor mu ?

Birde iki gün üst üste deneseniz yada 2 gün sonra mesela ???

ssbman görüşlerin için teşekkür ederim .aracımın akü promlemi yok bugün yine denedim yine aynı şeyler araç çok rahat tek marşta alıyor farları yanıyor fakat araç iç aydınlatması kliması araç bilgi say teyp kapı lambaları hiçbirşey çalışmıyor hava soguk oldugu için camlarım bug yaptıgından dolayı uzun sürüşte yapamadım en kısa zaman da bir elektrikçiye gözterecegim yardımların için sagol

miralay' Alıntı:
ssbman görüşlerin için teşekkür ederim .aracımın akü promlemi yok bugün yine denedim yine aynı şeyler araç çok rahat tek marşta alıyor farları yanıyor fakat araç iç aydınlatması kliması araç bilgi say teyp kapı lambaları hiçbirşey çalışmıyor hava soguk oldugu için camlarım bug yaptıgından dolayı uzun sürüşte yapamadım en kısa zaman da bir elektrikçiye gözterecegim yardımların için sagol

bende opel frontera var bir keresinde buna benzer bir problem kendine usta diyen bir elektrikçi yüzünden başıma geldi.. arka can sonuna kadar inmiş kapanmıyordu. cam taklmıştı aslında basit bir arızaydı ama usta laf dinlemedi. bişeyler yapayım derken bariz kısa devre yaptırttı.. marş hariç hiç bir şey çalışmadı.. başka bir elektrikçiye götürdüm.. bir kart vardı yanmış.. o değişti düzeldi.. yani demek istediğim aman gerçek bir elektrik ustasına götürün. çünkü sizin araçlar daha elektronik..

rumelian ilgin için teşekkür ederim bunuda göz önünde bulunduracagım

arkadaşlar bir şey daha aracımın alarmındaki bir problemden dolayı araç kapılarını manuel olarak açıp kapatıyordum acaba sistem kendini alarm kullanmadıgımdan kitliyor oalbilir mi bu secruty ışıgını hala çözemedim sistemler çalıştıgı zaman bu secrurty ışıgı sönüyor lütfen yardım bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum

aracınızın sağ kapısının iç torpido tarafında sigorta kutusu var, sizin yazdığınız tüm aksam tek bir sigortaya bağlıdır, bi sigortanızı değiştirin 10 amper bir sigorta ama şimdi yerini hatırlayamıyorum ,burdaki bir arkadaşımızın da komple gitmişti sigortayı değiştirdik sistm düzeldi, belki sigorta dandır bi deneyin....

Olabilir ama Rutin olarak Belli km gittikten sonra düzelmesi ilginç . Bence Tez zamanda aracı tanıyan bir servise göstermek gerekli . En azından arıza tespiti için ... Bu arada bir diagnostic yapsanız üçdefa kontağı on-off yaparak . Forumda bu konuyla ilgili hayli detay var . Bir fikir verebilir bu yöntem .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.