94 Grand Cherokee 5.2 Motor Arıza Tesbiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gürcanumut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,143

gürcanumut

Yeni Üye
selam arkadaşlar ve abilerim 2 hafta önce 94 mod cherokee 5.2 aldım 4 gün öne araçta motordan bögrünme gibi bir ses geldi ben manifot sesine benzetip eksozcuya gittim gayet normal cıktı ufacık catlak vardı yaptırdım ses gıtmedi malumunuz,nasıl bir ses dersek aracın önünden bariz bir gürültü benim tam anlayan ustam olmadıgından bır arkadaşıma baktırdım,,motorcu elektırıkçi pervane önünde civalı termik varmış ondan dedi ikitellide nascar servisi aradım yalnız gelirken bu ses kesildi belirteyim sakin 5.2 sesi düzeldi neyse nascar daki ark o sesin termikten kaynaklanabılıcegını soyledi gidip baktırcam tabiki hararetle ılgıllıymiş sanırım ama hararetim normal benim aracımda hararet ibresi 210 gibi son ıbaresi ama 150 ye bıle gelmedi hararet 110 gibi duruyor hep bu civalı termik ınek bögürmesi gibi afedersiniz bir ses cıkarırmı takılması normalmi veya basit bir çözümü bir tamir olayı varmıdır orj 500 tl ymiş yan sanayisi 250 sanırım yenileri bir tanede cıkma orj varmış 250 ye sizce ne yapmalıyım ve ses ordan olup olmadıgı nasıl anlaşılır benim önceden bir terrano 2 m vardı bir sesi bulmak için neler degiştirdiler bana korkar oldum ...

Etiketler
Ynt: 94 Grand Cherokee 5.2 Motor Arıza Tesbiti

arada bir takılıyor çünkü arada ses kesiliyor bazen tekrar ses geliyor

Fanın belli belirsiz zamanlarda devreye girip çıkmasının sebebi; ya termostat bozuktur, ya da bahsettiğiniz civalı termik arızalıdır. Ancak fan çalışırken garip sesler çıkmaması lazım belki fan kanadında kırık vardır. Kırık fan ham balansı bozar hemde garip uğuldama sesi yapar.

Baktırdıktan ve problem çözüldükten sonra bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Kolay gelsin,

Selamlar,

Ankarada olsuğumdan birşey söyleyemiyorum İstanbul için ama . Nascar Sitemizede üye idi yanılmıyorsam . Ayırca Nascara giden arkadaşlar vardı sanırım burda ve memnundular .

Sen çıkarken ustanın bakması lazım tabi ama . Termik olan bölgeden geliyorsa , termik , yada kayıştan tahrik alan rulmanların birinden geliyor olabilir ses . Pervane de bir sakatlık olup olmadığına bakılır ...

Termik hararet içiönemli bir parça . Ömrü uzun kolay kolay bozulmaz . Tamiri mümkün değil yaparım diye de kulak asmayın . Değiştirin kafanız rahat olsun yaza yatırım :smiley: orjinal 500 lira... Sonuçta 100-150 bin km çalışıyor bu parça . Yan sanayisi nedir nasıldır bilmiyorum tabi incelemek lazım .

Servisler bölümüne göz atarsan faydalı olabilir .

hocamın belirttiği gibi çözüldüğünde tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz .

Zakof' Alıntı:
Fanın belli belirsiz zamanlarda devreye girip çıkmasının sebebi; ya termostat bozuktur, ya da bahsettiğiniz civalı termik arızalıdır. Ancak fan çalışırken garip sesler çıkmaması lazım belki fan kanadında kırık vardır. Kırık fan ham balansı bozar hemde garip uğuldama sesi yapar.

Baktırdıktan ve problem çözüldükten sonra bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Kolay gelsin,

Selamlar,
o zaman iyi bir ustaya baktırcaz işallah ses usatnın yanında da olur abicim bu ses ilk çalıştıgında da oluyor devamında da aralıklarla hani normal araçlarda motor ısındıgında fan açar bunu biliyorum ama zj ilk defa böyle bir sistem gördügümden anlayamıyorum sizce sizin bahsettiginiz fan çalışmasıda böylemi o sesi çıkarmak için ısınması mı lazım,,kırık fan kanadı derken pervanedenmi bahsettiniz oysa bi kırık göremedim ilginize teşekkür ederim

ssbman' Alıntı:
Ankarada olsuğumdan birşey söyleyemiyorum İstanbul için ama . Nascar Sitemizede üye idi yanılmıyorsam . Ayırca Nascara giden arkadaşlar vardı sanırım burda ve memnundular .

Sen çıkarken ustanın bakması lazım tabi ama . Termik olan bölgeden geliyorsa , termik , yada kayıştan tahrik alan rulmanların birinden geliyor olabilir ses . Pervane de bir sakatlık olup olmadığına bakılır ...

Termik hararet içiönemli bir parça . Ömrü uzun kolay kolay bozulmaz . Tamiri mümkün değil yaparım diye de kulak asmayın . Değiştirin kafanız rahat olsun yaza yatırım :smiley: orjinal 500 lira... Sonuçta 100-150 bin km çalışıyor bu parça . Yan sanayisi nedir nasıldır bilmiyorum tabi incelemek lazım .

Servisler bölümüne göz atarsan faydalı olabilir .

hocamın belirttiği gibi çözüldüğünde tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz .
evet iyi ibr inceletmek şart orj olması gayet mantıklı cıkmadan ve yan sanayiden ne çıkacagı belli olmaz,,termik takıldıgı zaman atıyorum öle garip bi ses cıkarmı acaba veya hararetin yükselmesi gerekirmi ilginiz için cok teşekkür ederim

Termik dediğimiz mekanizma civayla çalışır ve ısıya duyarlıdır . Isı arttığında sıkar ve fan kayışla aynı hızda döner . soğukken gevşektir daha yavaş boşta gibi döner ...

Sesi duymadan, geldiği yeri bellirlemeden tahmin etmek çok zor tabii ki, ancak neden olarak bozuk rulman geliyor aklıma.

Kolay gelsin,

Selamlar,

Zakof' Alıntı:
Sesi duymadan, geldiği yeri bellirlemeden tahmin etmek çok zor tabii ki, ancak neden olarak bozuk rulman geliyor aklıma.

Kolay gelsin,

Selamlar,
cok saol abi peki bozuk rulmaın nasıl kontrol ederiz bi fikrin varmı termik bozuk olsa hararet 100 le 210 arasına anca geliyor gramda oynamıyor bozuk olsa yüksek hararet olur bence.. işimden dolayı anca haftaya götürücem ustaya yoksa motor saat gibi çalısıyor bi tekleme falan yok su eksiltmiyor ,,birde abim araç 2 vitesi 3000 -3100 devirde atıyo lpg de bu normalmi yokuş cıkarken falan....

ssbman' Alıntı:
Termik dediğimiz mekanizma civayla çalışır ve ısıya duyarlıdır . Isı arttığında sıkar ve fan kayışla aynı hızda döner . soğukken gevşektir daha yavaş boşta gibi döner ...
...abi pervane lastik gibi balans ayarı kacmış yalpalarya yüksek hızda,, pervanede böyle olmuşsa yani yamuk gibi termik sıkınca daha hızlı dönüyorya ondanda olabilir bence ses cıkarması ,,

Olabilir tabi ... Dediğim gibi açılmışken rulmanlarada bakılmalı ...

araç 2 vitesi 3000 -3100 devirde atıyo lpg de bu normalmi yokuş cıkarken falan....
5,2 zj-GC için sanırım normal değil; eğer O/D düğmesine basmamışsanız 2000 civarında vites yükseltmesi gerek, LPG de de aynı şey.
Akıl vermek kolay ama, herhalde aracınızı bir jeep servisine "bırakıp" kontrol ettirmek gerekecek gibi görünüyor.
kolay gelsin.

Bu soruyu kim sormuş göremedim ama ...

Normal olabilir 3000 bin devire kadar çıkması . Arkadaş rampa çıkarken demiş ... Şanzıman gaz pedalı tepkilerine göre hareket ediyor . Yokuş çıkarken gaza daha fazla basılıyorsa yada araç güç ihtiyacı duyuyorsa 3000 lerde değiştirebilir . Düz yolda da pdala fazla bastığımızda geç değiştiriyor . Daha devirli gidiyor ...

Uzaktan ancak bukadar :smiley:

ssbman' Alıntı:
Bu soruyu kim sormuş göremedim ama ...

Normal olabilir 3000 bin devire kadar çıkması . Arkadaş rampa çıkarken demiş ... Şanzıman gaz pedalı tepkilerine göre hareket ediyor . Yokuş çıkarken gaza daha fazla basılıyorsa yada araç güç ihtiyacı duyuyorsa 3000 lerde değiştirebilir . Düz yolda da pdala fazla bastığımızda geç değiştiriyor . Daha devirli gidiyor ...

Uzaktan ancak bukadar :smiley:
evet bencede bir şey yok sanırım 3000 devir normal yokus yukarıda ,,,arızaları okudukça bendede varmıdır korkusu yayılıyor bana formdaki ark okuduklarım ilgilenen ark cok tesekkür ederim saolun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR