94 Cherokee 96 Cherokee Farkı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Altan_Sönmez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,658

Altan_Sönmez

Yeni Üye
Yer
İzmir
Arkadaşlar herkeze güzel tatlı forumlar. Forumunuza yeni üyeyim. Böyle pat diye konu açmak istemedim , önceki konularda aramaya çalıştım ancak aklımdaki sorunun tam cevabını bulamadım. Ben allah nasip ederse bir kaç güne Jeep ZJ alıcam. Burdada birkaç forumda bakdım özellikleri masrafları iyi yanı kötü yanı vs. Ben uygun olması için 96 model altı cherokeelere bakıyorum.96 model altı ZJ lerin iç tasarım çok değişik. Sorum şu ki paradan kaçınmayıp 96 model üstümü alayım ?. Neden ? çünki 96 model üstü iç tasarımları baya değişiyor. Bunun farkı varmıdır ? - veya + yönleri nelerdir. Motor bakımından heralde aynı sonucda v8. Sadece iç tasarım değişik ama 94 - 95 gibileri ucuza bulunuyor. Yani sizce bu birşey değiştirirmi. İç konforu özellikleri farklımıdır ? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: 94 Cherokee 96 Cherokee Farkı ?

paradan kacinmadan alabildigin en yuksek modeli al,ic dizayni daha iyidir daha guncel diyelim goze comta eski gelmiyor.motor ayni gibi,ic konforunda eskilerde belki sisme koltuk yok emin degilim bende makyajlisi var koltuk sisirme hafizali koltuk lsd kilit fasilali ic lambalar cruse control orjinal amfili ses sistemi vb gibi seyler var.eskilerinde varmi bilmiorum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

eskide hafızalı koltuk yok ama elektrikli koltuk var direksiyon simidi değişik göstergede ki kilometre sayacı dijital orjinal sis farı yok 96 üstü çift airbag bildiğim kadarıyla 96 da arka bagaj camı açılıyor diğer herşey aynı diye biliyorum.

Çok büyük bide farkda yokmuş aralarında. Sadece ön konsol , direksiyon vs içi değişik. Ucuzuna bakmamaın nedeni kasımda askerliğim var. Askere gitmeden önce şu büyük hayalimi gerçekleştirip bir ZJ sahibi olayım diyorum. Ayıptır söylemesi 17 bin civarı birikimim var. Benim hesabıma göre 15 16 bin tl lik ZJ lerden alsam. Haliyle ne kadar temiz deselerde masraf kesin çıkar. 1000 tl de masrafa harcar bu dosyayı kapatırım diyorum. 15 - 16 bin nede 95 ve altı muayeneli sıfır lastikli ve yazılanlar doğruysa sorunsuz ZJ ler var nette. Tabiki gidip birde yerinde bakmak lazım. Birde diyorum altan sabret 1 yıl şu askerliği yap. Paranda dursun bir köşede. Gelince üstüne kata 4-5 ayda şöyle temiz 96 üstü bir araç alırsın diyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Bir yanda hemen olsun hevesi bir yandada acele etme korkusu :smiley: Bu arada 6 aylık vergileri felan herşeyini araştırdım. Askerdeyken sorunsuz öderim. Aracı bırakıcak yerimde var. Askerde izinlerde gelir sürer gezerim diyorum. İçimden büyük bir istek al gitsin diyor hadi hayırlısı bakalım :smiley: Birde ilk aracım olucak. 16 yaşımdan beri araç kullanıyorum ama şahsım adına ilk aracım olacak. O yüzden hemen alma heveside yüksek :smiley:

askere git gel oyle al bence,paranida yatir bankaya uzun donem askerlik yapicaksan 12 ay vadeye baglat gelince parani ceker arabani alirsin.bosuna yatmasin araba garajda belki o zamana baska bise alirsin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Askerden önce alma, sorun çıkma ihtimali dediğiniz gibi yüksek öyle 1000 TL ile kurtarırsanız öpün başınıza koyun 15 bin civarına aldığınız aracı.Ama masraf ile beraber sanayi de takip etmeniz de lazım aracınızı vakitte lazım bunun için.

Fark olarak genelde kozmetiktir farkları.

Neyse ya çevremdekilerde aynısını söylemeye başladı sabahdan beri. Artık askerden sonraya bırakıcam dedim bende. Ama hala içim kıpır kıpır :smiley: Ben artık nasipse olur diyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-mostar%2Cdan-4x4-arazi-tasiti-grand-cherokee-5.2-limited-lpg%2Cli-163469425/detay

Bu linkdeki araç baya bir temiz görünüyor yazılanlara göre. Herşeyi sorunsuz vs diyor. 4 Lastik sıfır. Bu ZJ lerin lastiğinin sıfır olması önemli diye duymuşdum. Muayene bondrol gibi defter işleri temiz aracın. Motorda sorun yok diyor ama fiyat neden 14 bin o düşündürüyor. Yoksa benmi ucuz araç buldum kaçırıyorum fırsatı anlayamadım :smiley: Şuan antalyadayım araçda ankarda fazla uzunda değil. Daha öncede ankara - antalya arası otomobil kullandım. Yakıtta problem değil sadece beni yolda bırakmasından korkuyorum. Bir kaç gün sonra araç sahibini arayıp ankaraya araca birde yakından bakmaya gitmeyi düşünüyorum. Tabi iyice karar verdikden sonra. Yoksa arayıpda ümitlendirmeyi sevmem. Dediğim gibi baya bir met etmiş araç hakkında adam. Daha öncede araç satın almadım ne kadar doğrudur yazılan bilemem tabi :smiley:

Ben aracımı alırken bu aracın ilanı vardı fiyatı bu değildi ama aracı alıcaksan ankarada akgün aydın usta var onlara bi götür ben öyle yaptım aldığımdan beri sorunsuz biniyorum araç hep akgün ustaya gitmişti aldığımda bi balya servis kartı vardı. Galerilere pek güvenemiyor insan kilometresi değişmiş çıkabiliyormuş alacağım zaman galerici akrabam hiç bulaşma demişti almaya karar verdiysen götür servise baktır ama baktırmadan alayım deme.

96 ile 95 arasında şanzıman başta olmak üzere aracın içinde ve dışında bir çok fark var. kısacası 93-95 arasındaki şikayet getiren veya eksik olan ne varsa 96 sonrasında düzenlenmiş olarak çıktı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,629
Kaydolan Son Üyemiz
ilyasharem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR