93 Model V8 Land Rover Almak Üzereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atilladnc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,147
Ynt: 93 Model V8 Land Rover Almak Üzereyim

Evet Tayfun abi farkettimmm :smiley: bekleme moduna geçtim artık herşey olacagına varır diyelim...mayıs a hazirana kadar bekleyecegim yeni arabalar düşecektir.sorunsuz. bekleyen derviş muradına ermiş :smiley:

Etiketler

Atilla bey kelkitte fujiplazanız oldugunu okudum,
gezi için gelirsek sizi nasıl buluruz iletişim bilgileri ve ekipman parkınızla ilgili bilgi verirseniz malum gezenbilir ailesinin en büyük hobilerinden biride fotograf.

Merhabalar KELKİT meydanında belediye sarayı altında Foto HAYRETTİN DİNÇ (babam) adı altında hizmet vermekteyiz. gümüşhane de tek fuji plazayız zaten kelkitt küçük bir yer malum kime sorsanız gösterir. tabi ki beklerim her zaman sadece fotograf ekipmanları saglamak için degil.. her zaman kapımız açık siz gezenbilir üyelerimize...
yine de açık adres

Fuji İmage Plaza
Foto Hayrettin Dinç
Milli Egemenlik Meydanı
belediye sarayı altı no 1
GÜMÜŞHANE KELKİT saygılarımla

atilla bey merhaba , forumu baştan sona okudum, çok samimi ve net bir insan oluğunu düşünüyorum"allah gönlune göre verir inşaalah
bende LR 110 sw sahibiyim , bence yurumese bile görüntüsü ile çok insanı baştan cıkaran bir arac
zaten kursat ve diğer arkadaşlarla tanısmıs ve detaylı bilgileri baya almışsın şahsen bişeyler paylaşmak istedim
önce ne şartta kullanacağına karar vermelisin ben harita mühendisiyim ve hem işimde hemde hobi amaçlı kullanıyorum çok memnunum
sadece arazi aracı olrak kullanacaksan belli aksesuar ve donanım olması gerekir
ama benım gibi amatör isen yavaş yavaş ihtiyacına göre aracını toplayabilirsin
LR 110 herkesin kolayca mudehale edebileceği bir araç tamamen mekanık ve bozulacak hiçbirşeyi yok , her parcası bol bereket ve diğerlerine göre ucuz, bu çok önemli
v-8 den vazgeçmene inan sevindim , herşeyi daha maliyetli ve 130 kasa araç çok uzun ve hantal bir araç ben devlette kadastro md.lüklerinde kullanmıştım gözüm benzin ibresine bakmaktan şaşı oldu :smiley:)
kısaca düz dizel bile olsa kabaca hidrolik direksiyon takarak aracı daha kolay kullanılır hale getirebilirsin ama şunu eklemeliyim bu raçlarda konfor olarak beklentilerini düşük tutmalısın , sürat , ses , izolasyon prob. hem karşına çıkacak , bağladığın paraya göre beklentin olması taraftarıyım .ama arazide kullanınca yada karşısına gecip bakınca gurur duyacağın bir araba olacağından emin ol
kürşat haklı , 110 cular bu konuda objektif olamıyor galiba :smiley::smiley: yardımcı olabildimse ne mutlu
bol şans

mahmut mert aktaş

çok teşekkür ederim mahmut bey sizde gerçekten içinizden geldigi gibisiniz:smiley: evet aslında dizel land rover düşünüyorum ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum dizel güzel bir araç buldum diyorum yavuz abilerin yaptıgı araca gözüm kayıyor :smiley: yok diyorum buda öyle bir araç degil halbu ki bütçem şu anda belli :smiley: öyle bir araç yapmak degil yanından bile geçemem. ama hani derler ya ; tavuk ölmüş gözü çöplükte kalmış aynen öyle :smiley: insan neye gücü yetse daha fazlasına kafayı takıyor ama bi araç buldum yine dizel fakat land rover degil nissan patrol bakalım inş verirde hiç degilse gözümün önündeki araç baktırabilirim en azından haftada birde olsa bi gider gezerim çok hoşuma gitti araç anlatamam.alırsam inş foto yükleyecegim. şuan sınavlarım dolayısıyla beklemedeyim pazartesiden itibaren o araç üzerinde yogunlaşacagım. sürekli gördügüm bir araçtı zaten satmaz diyordum meger satıyormuş :smiley: dua edin land rover ci olmasam da gezenbilir dostlugumuz var. sitemizde ki arkadaş ve büyüklerimizin dedigi gibi araçlar gelip geçici,maksat ateş başında muhabbet edebilecek bir yerlere götürmesinde...

saygı ve sevgi ile. atilla dinç

ayrıca arkadaşlar size bir bilgi vermek istiyorum emniyetten çıkma araçlar varmış 6000 diyor zorla indirdim ama iner iyice gibime geliyor. 5 tane kaldi demişti mesaj attım fotoları gönder diye fakat göndermedi halen ister kesip kısa şase yapın ister dizel :smiley: almak isteyen arkadaşlarıma duyrulur araçlar şanlıurfada adam çalıştırıp teslim ederim dedi bana ama bilmiyorum nedir ne degildir. tel verebilirim isterseniz.

atilla bey"selam yine ben
emniyetin ve özel harekatın aracları hep benzinlidir diye biliyorum bunu dikkate almayı unutma
bir şey daha soylemek isterim
1987 hıgh roof 5 kapı patrolumuz vardı ailece 15 sene kullandık mükemmel bir gezi aracı 3.3 lt 6 silindir dizeldi ve 2 ton olmasına ragmen 170 km a-rahat yapıyorudu çok konforlu araçlar ve rahat kullanımlı ve dikkat cekici ama parca konusunda sıkıntı çektim açıkca söyleyeyim . parca yok yada çok pahalı ama araba harika bir ara resimlerini atarım
daha sonra kısa bir süreliğine 4.2 lt dizel 94 model high roofa bindim asla bir land rover bu kadar konforlu ve rahat olamaz bu konuda çok ciddiyim ama landın stop lambası 7.5 TL , patrolunkide parcacının insafında hatta bazen paranla da alamıyorsun çünki yok :(((
bunu dikkate al
sonucta land cruser, patrol da aynı defenderlar gibi amacı belli ve kendini ispatlamış arabalar
off road istiyorsan kısa patrol olmalı kesinlikle , uzun araç sadece gezi ve konfor sağlar arazide sıkıntı yaratır görüşmek üzere ama sayende patrolumu hatırladım saol
m.mert aktaşş

atilla bey ben de 2.mahmut arkadaşıma katılıyorum kısa şase arazıde avantaj benim aracım 2.5 benzinli ve uzun şase arazıde ve çamurda performansını yükseltmek için v8 motor atmayı düşünüyorum sordum soruşturdum bunun için ruhsata işleriyor ve araç tekrar muayne ediliyor aynı işlem benzinden dizele geçişte aynı yanlız ikisi içinde proje çizilmesi gerekiyor bunlarla ilgili takıpçıme talımat verdim bana maliyeti bildirecek bunu sizinle paylaşırım teşekkürler

Atilla bey araç aldınız mı? Konunun üzerinden bayağı geçmiş ama merak ettim? :smiley:

Birde şu 130 lara biraz fazla haksızlık edilmiş.

1. Aracınıza 38 inch gibi bir lastik takmayı düşünüyorsanız, hiç şüphesiz 130 V8 derim. 110 a göre modifikasyonu çok daha kolay.

2. 130 ların nerdeyse tamamı ÖZEL yapım. Normal Def 90/110 larde olmayan herşey var. (Hidrolik direksiyon, vinç, vebasto vs.vs.

3. Arazi performansı açısından kullandığınız lastikle şasinin uzunlukları(teker açıklıkları) oldukça alakalı. Eğer 38 inch veya üzeri bir lastik takarsanız, tüm kısa şasilerin pabucunu damdan toplarsınız ;D , Tabi kullananın da faktörü önemli ama çok fazla değil.

Normal şartlarda tabiki 90/110 seçmek daha mantıklı. Ama Sonradan ekliyeceğiniz vebasto, Hidrolik direksiyon ve vinç maliyelerini de dikkate almak lazım.

Umarım hayalinizdeki araca kavuşursunuz, herşey gönlünüzce olur. Saygılar, HakanY.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri