Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
flying surfer' Alıntı:
Yalnız benim anlayamadığım bir şey var: Eğer Avrupa versiyonunda limited slip diff. varsa ve Amerikan'da yoksa, neden Amerikan versiyonu daha çok tutuluyor? Herkes çok önemli birşeymiş gibi ilanlarda: "Amerikan versiyonudur, kesinlikle Kanada değil, kesinlikle Avrupa değil" vs. yazıyor?
Ben devamlı ilanları felan takip ediyorum. Aracımı alırkende çok fazla araç ve ilan inceledim....
Avrupa versiyonları için gördüm böyle bi ibare ama
Kanada versiyonları için hiç rastlamadım....
Siz baktığınız GC ilanlarının kaçta kaçında böyle bi ibare gördünüz ki. Ya 1 gördünüz, yada 2, oda bilirbilmez cahil bi galericinin ilanıdır. Ki ben tüm Türkiyede ki ilanları en popüler sitelerden inceliyorum. Sizin olası gördüğünüz o 1 adet ilana hiç rastlamadım...
Şimdi sakın benim rastlamamış olabileceğim o ilanı bulup buraya link felan vermeyin. Bi tartışma açarsınız o zaman ve konunun silinip/kilitlenmesi için azami gayret gösterirm, elimden geleni yaparım. Benim Sosyal Davranış Tarzım bunu gerektirir
Daha önemlisi versiyonlar arasında kalite farkı hiç yoktur. Bu biz Türklerin herzaman yaptığı gibi bi şehir efsanesidir. Dolayısı ile aralarında donanım farklılıklarından bahsetmek çok doğrudur, ama kalite farkı gibi söylentiden bahsetmek bile kulaklara su kaçırır, hoş olmaz....
Benim GC' m Canada versiyonu. Tüm bunları kendi aracımı korumak amacı ile yazdığımın düşünülmesi doğaldır, ama kesinlikle doğru değildir. İster inanılır bana, ister inanılmaz!
Jeep bir çok ülkede üretim yapıyor. Canada versiyonunun puf tabir edilen koltukları güya Ceylan derisi imiş. Canada versiyonlarının ilanlarının bazılarında yazar bu. Ceylan mı bilmiyorum ama, tüm versiyonlarının koltukları aynı kalitededir.
Bazı Canada versiyonu Amerikan markalarında özel donanımlar mevcut ama. Yüksek amperli akü ile, araç çalıştırılmadan uzaktan kumanda ile aktif edilebilen çok iyi ayrı bi kalorifer, uzaktan kumanda ile araç çalıştırma v.s. gibi donanımlar. Fabrika çıkışı birçok böyle araca rastladım, ayrıca kızkardeşim Canada' da ve özellikle uzaktan kumanda ile çalıştırma sistemi fabrika çıkışı çok gözüken bi donanımmış. Ayrıca genel hava koşullarından dalayı herkesin kapalı, ısıtmalı, nem kontrollü garajı varmış....,
Bazı Soğuk Hava koşullar için üretilmiş GC' lerin ve Amerikan araçlarının motor kompartmanında, 110Volt(Kuzey ve Güney Amerika kıtası std.ı) şebeke elektriğini dışardan kablo ile bağlayacağınız bi donanım var. Şehir elektriğini bi kablo ile bu motor içindeki fişe takıyorsunuz. Motor suyunu mu, artık bloğu mu her neyse dışarıdan gelen elektrikli sistemle ısıtılıyor.
Beatrix' in yayınladığı user manuel' de de var bu. Eğer gerçekten incelemişi araştırmış olsaydınız bunu farkedip yazmış olurdunuz. Söylediğiniz gibi bakmamışsınız işte, belli...
Dikkatiniz çekerim, kaliteden değil, donanım faklılıklarından bahsediyorum.
Sonuç: Amerika versiyonu, marka origini Amerika olduğu için daha çok tutulur. Kalitede hiç fark yoktur...
Avrupa versiyonları için Avusturya montajları daha çok tutuluyor diye duydum, nedenini bilmiyorum.
Kalitede gerçekte hiç fark yoktur. Megane sadece Türkiyede üretiliyor. Bize karşı olan dünyadaki önyargıyıda hepimiz biliyoruz maalesef (ben takmıyorum, fırsat bulmuşken kınıyorum). Oysaki Reno Fransız markasıdır. Ve Reno bizim ürettiğimiz Meganları aracılığımız ile tüm dünyada satar, bunun gibi bi sürü örnek var...
Mısır üretimleri tutulmaz diye bi şey var. Ama kalitede hiç fark yoktur. Arap yarım adasının ve arap dünyasının titiz olmadığı inanış vardır bizde. Ama bu kadar eski ve iyi bi marka kalite standartını kesinlikle takip ediyordur, imajının bi Arap yüzünden sarsılamasına izin vermez. 2000 başlarında Suudi Arabistan' nın bize savunma konusunda borcu varmış. Ülkelerinde üretilen Cherokee' ler ile ödemeyi teklif etmişler. Gazetede okumuştum. Şimdi Paşaların felan bindiği Cherokee' ler bunlar zannedersem. Saygıdeğer ve Prensip Sahibi Ordumuz Kalitesiz arap versiyonunu almazdı, doğru olsa. Mısır v.s. ile arada bitek kızıldeniz var
Arada bi tek dar bi deniz var diye Orduya kalitesiz mal aldı dedirtmem
(Sağlam manipülasyon yaptım
)
Hepsinin kalitesi aynıdır, başka markaları bilmem ama JeEp taviz vermez. Böyle cahil cuhul şehir efsanelerini en azından JeEp markamız için kullanılmasına izin vermemek için çaba göstermeliyiz kanaatindeyim
Sağlıcakla....