93-95 Grand Cherokee ZJ'lerde Işıl Işıl Bir Gösterge Tablosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,582

Etiketler
Ynt: 93-95 Grand Cherokee ZJ'lerde Işıl Işıl Bir Gösterge Tablosu

beatrix' Alıntı:
Alpaslan, sfır gibi görünmesi inan abartlı değil, sen gece görmedin, eğer dış plastik camın çizlmediyse sıfırından farkı olmuyor.

Abi kesinlikle göstergeler sıfır gibi. Ben 2007 modeli aracın bütünü için kullandım. Yani Zj kasadan anlamayan birine bu araba kaç model desen dışına içine bakıp 2007 mi der.. Yoksa göstergelerde abartı yok, sıfır gibi. Gördüm, şahidim. :smiley::smiley::smiley:

Abi bak herkes 2007ye takıldı :D

Ben araç için rock slider falan ararken şaşmazda büyük ve ünlü bir oto ekipmancısına gittim(Ön koruma , yan basaak , kamyonet kapan vs)Neysekapıya koydum arabayı üst kata çıktım , modellere baktım vs .Neyse kadın dedi araç ne tam olarak , dedim 94 GC , kapıdaki araç değil mi ? Araçla gelirseniz üstünde de bakarız dedi ... Dedim kapıdaki araç için fiyatlar nasıl ? Kadın 2000 kaç modeldi dedi . daha uzatmadım çıktım ;D

XJ'lerin tablo temizlenmesi ile igili deneme yaptık, yakında tüm XJ'lerin gösterge tabloları ışıl ışıl olacak.... ;) :D ;D

Aslında ZJ lerde klasik sorun sanırım. Dikiz aynasının yani en öndeki iç lambalar açık unutulabiliniyor ve sonucunda akü bitmesi kaçınılmaz. Ben teknede LED uygulaması yaptım ve %75 enerji tasarrufu sağladım hemde daha çok aydınlıkla..

Şimdi kafamda ZJ iç aydınlatma lambalarını LED ile değiştirmek var. Üşenmeyip yaparsam fotoğraf ve tecrübeleri paylaşırım.

Teknede uyguladığım sistemle eskiden aldığım aydınlaığın neredeyse yarısı kadarında 8A/H çekerken şu anda 3.2 A/h çekip 2 katı kadar ışık alıyorsam ZJ iç aydınlatmasında neden verimli olmasın ki? LED fiyatları Karaköy Selanık pasajına giderseniz o kadar ucuz ki 3 kuruş 5 para. Hem flamanlı ampul gibi ısınma derdi yok, hem enerjisi yüksek, hem warm light, hem sarfiyatsız hem de ömürleri 50.000 saat...

Benim göstergeldeki bazı lambalar yanıktı, orjinal ampullerini soketlerinden dikkatlice çıkartıp yerlerine 1W gücünde klasik flamanlı ampul taktım. Olmasına oldu da klima kumandasına da power led uygulaması yapıcam hafta içi. Daylight 1W led için direnç kullanmak lazım, led 3V ile çalışır. 3V'a düşürünce bile aşırı parlak olacağından 1.5v civarı diğer ampullerle uyum sağlayacaktır kanaatindeyim. Uygular uygulamaz sonuçları paylaşırım...

Konu bi türlü oraya gelemedi .... ;D

Ben gösterge tablomu ve ampüller temizledim. Ampüllerin üzerindeki renkli şapkalarıda söktüm. Çok güzel oldu. Tavsiye edrim. Sağolasın Beatrix ;D

Sırada klima kontrol ünitesi ışıklarını ve vıc ekranı ışıklarını temizleme var ;)

Oynarken oynarken tesisatı yakıp, çuvalı yırtmayın da... :smiley:

Alfonso kardeş, o lamba şapkalarını çıkardın iyide, girdiği yuvayının çevresini ısıtıp yakmasın sona :smiley: çok parlak ışık göz almıyomu, dikkatini dağıtmıyomu... :smiley: fabrika onu desen içinmi koymuş araştırdınızmı kardiş :smiley: :smiley:

Bende TÜV-CERT-İSO temsilcisi olcam böle giderse :smiley: ayar etmeyin milleti :smiley:

bilalr' Alıntı:
Oynarken oynarken tesisatı yakıp, çuvalı yırtmayın da... :smiley:

Vallahi doğru, stres oldum yaparken.... Ama korktuğum gibi değilmiş iş.....
Dikkatli dikkatli yaparsanız hiç bişey olmuyo..... ;D ;D

arkadaslar selam oncelikle ,bende aracin gogsunu temizleyim dedim ama ne temizleme piril piril yaptim,fakat gogsu yerine monte eddim suanda yakit gostergesi full gosteriyor,fakat alt taraftada yakit az uyarisi veriyor:smiley: tekrar soktum taktim ama sonuc yok .bu arada benzin depomda ceyrek depoda. yardim ederseniz sevinirim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR