Ynt: 92model Blazer 4.3 Motor Araç Biraz Yorgun Gibi Alınırmı 13.500 E
Merhaba,tam bir tartismanin ortasina girmek istemem ama benzin ile LPG nin kalori degerlerine gore aralarinda %16 fark vardir. Araclardaki ayarlara vs gore %20 fark olabilecegi dusunulerek hesap yapilmasi lazim bana gore.Yani benzin 5 lira LPG 2,5 lira ise kilometrede 50 kurus benzin yakan arac ayni verim icin LPG de 25 kurusun %20 fazlasi 30 kurus yakmalidir.Elbette bunu 100 km deki litre tuketimi olarak hesaplamak daha mantiklidir.Buradan hareketle 100 km de 20 litre benzin harcayan arac LPG de 24 litre harcar.Yine de bu rakamlar teknik olarak hesaplanmis rakamlardir.Uygulamada,kucuk degisikliklerden etkilenerek %30-35 farklar olabilir. Iki kat fark olmasi icin sistemde ciddi arizalarin olmasi gerekir.Nacizane bilgi olmasi acisindan yazdim.
Konuyu baslatan arkadasin sorusuna gelince,yorgun aracin ne yapacagi,ne zaman "benden bu kadar bittim" diyecegi belli olmaz.Yasli ama bakimli deseydiniz o zaman bu kadar endiseli bir cevap yazmazdim.Saci kalindir,malzemesi saglamdir,parcalari normalde dayaniklidir.Bu gune kadar dogru insanlar tarafindan bakildiysa uzun yillar daha size hizmet verebilir.Dogru ellerde ve dogru mudahaleler olmadiysa iste o zaman korkun.Ikinci elden arac almak zaten cok zordur.Bildik yerden,guvenilir tamircilerinizin onerecegi arac almanizi tavsiye ederim.Mumkunse piyasada hem kendi hem parcasi ve hemde anlayani cok olan araclari tercih ediniz.Sahsi bilgi ve tecrubelerimden bazilaridir,faydali olmasini umarim.