91 Xj'de Kilitli Diferansiyel Var mı?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeepXJ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,210

jeepXJ

Kamp II
Yer
Çengelköy
Benim aracımı lifte kaldırdım arka tekeri döndürüyorum diğer teker dönmüyor.Bu olayı sorduğumda olma olasılığı olduğunu açıp bakmak gerekiyor.az bir maliyetle tamir takımıyla çözülebilir.kilit balatası vs...ne dersiniz??

Etiketler
Ynt: 91 Xj'de Kilitli Diferansiyel Var mı?..

Hepsinde kilit çıkmıyor. Kilit olup, balataları yıpranmış da olabilir. Eğer öyle ise az bir maliyetle balatalar değişir.

Evet hocam balatalarda eskimiş olabilir ...

Yalnız dönmüyor derken ? Tekeri döndürüyorsunuz ve diğeri dönmüyor mu ?

Mustafa abi selam.
o zaman söktürmeyi planlıyorum çıkmasa bile bakım yapmış oluruz yağ falan yenilenmiş olur.

Kilit varsa ikisi aynı yöne, yoksa biri diğerinin ters yönüne döner.

Kilit varsa ve balataları değiştirirsen, kesinlikle ltd. slip katkılı yağ koymalısın.

MK51' Alıntı:
Hepsinde kilit çıkmıyor. Kilit olup, balataları yıpranmış da olabilir. Eğer öyle ise az bir maliyetle balatalar değişir.

Mustafa Abi, bu balataları kim tamir edebilir? Benim LSD.de arada bir saçmalamaya başladı, bir de neye mal olur bilgin var mı?

mutlaka dikkat ederim önemini biliyorum.umarım beklediğim sonuç çıkar.
şayet kilit yoksa ne yapabiliriz? kilitli hale dönüştürmek çokmu maliyetli?

%100 kilit veya LSD olsun iki tekerde aynı yöne döner. Açık diferansiyel yers yöne döner.
Geçen liftte kaldırdığımda yine denedim ve diğer teker hiç dönmedi. Yani ters yöne dönse açık diferansiyel olacak. Bildiğiniz gibi WK da ELSD var. Aynı yöne dönmeme sebebi sıkışmış çamurlardı :D Sakın böyle olmasın.
Sonuçta benim aracımım diferansiyel yağını değiştirirken hepsini kontrol ettik.
Ama tekerler askıdayken artık fırıldak gibi rahat dönmüyor. Temizlik gerekli sanırım.

MC' Alıntı:
Mustafa Abi, bu balataları kim tamir edebilir? Benim LSD.de arada bir saçmalamaya başladı, bir de neye mal olur bilgin var mı?

Balatalar tamir edilmiyor Murat. Yenisini alıp değiştiriyorsun, 100-150 TL civarı zannediyorum. Ben aracı yoğun ve zor şartlarda kullandığım için 5-6 ayda bir değiştiriyorum. Arzu edersen benim ustama gidebilirsin. Ümraniye'de Turanlar Otomotiv, Hasan Turan 0216 634 10 72.

LSD varsa dönmeyebilir zaten balatının tutması için belirli bir tur farkına çıkması lazımdır bunu elle yapamazsınız, en iyisi kaygan bir yokuş bulup arabanın arkasını ufak patinaj yaptırıldığında anlaşılır

Bir gün (büyüdüğümde :smiley: ) bende bu konuda yorum yapacağım... :smiley:

Arkadaş bir türlü bu difransiyel mekaniğine kafam basmadı. Ben mi malım. Konu mu derin bilemedim gitti.....

MK51' Alıntı:
Balatalar tamir edilmiyor Murat. Yenisini alıp değiştiriyorsun, 100-150 TL civarı zannediyorum. Ben aracı yoğun ve zor şartlarda kullandığım için 5-6 ayda bir değiştiriyorum. Arzu edersen benim ustama gidebilirsin. Ümraniye'de Turanlar Otomotiv, Hasan Turan 0216 634 10 72.

Tamir derken hangi usta değiştirir anlamında sormuştum, yanlış kurmuşum cümleyi. ;) Senin ustayı biliyorum, giderim oraya artık balataları alınca teşekkürler :smiley:

Kilit olmasa, ters yöne kesin döner...

Kilt vardır. Orjnal ise, ki öyledir, LSd' dir..... Bozuktur, veya devreye girmesi için yeterince çok döndürülmemiştir...

Dif kapağına tek kenarından takılı, killit olduğuna dair veya "90 140 sentetik yağ kullanın sadece" yazan bi dirtdörtgen plaka var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR