Öncelikle herkese selam arkadaşlar bir konu danışmak istiyorum 91 model xj 4.0 otomatik aracımda bir şanzıman problemi başladı araç normal ilk kullandığımda hiç bir sorun yok yalnız aracın altından büyük ihtimalle şanzımandan bir cızıltı geliyo viteslere takarken bu cızıltı kesilip tekrar başlıyo, fakat bunu bir süre sonra kesiyo yalnız araç 30 dk dan fazla kullandığımda veya aşırı dur-kalk yaptığımda vites yükseltirken zorlanıyo (düz vites arabada debriyaja yarım basıyo gibi) ve bu zorlanma sonucunda şanzıman bazen boşala biliyo ne ileri ne geri resmen boşda oluyo aracı stop edip çalıştırdığımda ise bir süre bu problemler tamamen geçiyo ama 15 - 20 dk sonra tekrar aynı sorunlar başlıyo yalnız durup vitesler arası geçiş yaparken geç dolduruyo bu arzayı yaptığı zaman araç soğukken sıkıntı yok. Ustaların biri türbin(tok konvertörü), biri selenoid , biride balatalar diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve malesef xj lerin şanzımanlarıda japon üretimi yaptırıp 2 gün sonra tekrar açtırabileceğim bir şey değil bu sonuçta bunu bir inmesi zaten en az 1000tl. Aracımıda satmayı kesinlikle düşünmüyorum zaten 10 yıldır bizde ve 2. sahibiyim lakin çok masraf çıkarsa 0 şanzıman almak daha mantıklı gibi geliyor.Ankarada yaşıyorum konuyla ilgli yardımlarınızı paylaşırsanız sevinirim şimdiden hepinize teşekkürler...