evet nerde kalmıştık ....
kuşadasında suzukici hüseyin ustayı böyle bulmuş olduk.
kendisi çok başarılı işçiliği güzel dürüst oğlu gökhan ile çalışan gerçek bir usta
o arada fotoları çekemedim ama arabanın dif yağı kaldımı die bakıldı idare edicek kadar olduğu anlaşılınca sanayi yolu tutuldu. yetkili servis yanlış keçe taktığı için keçe anında patlamış tabi birde sol tarafta aks kovanı dışında en sonda dışarı yağ atmasını zorlaştırsın die keçeye yardımcı plastik parça yoktu (yetkili servis ten)
onuda tornada bi tane yaptırdık.
kanpana ayarınında şu an hatırlamıyorum ne olduğunu ama yanlış işlem yapıldığıda ortaya çıktı (yetkili servisss) zaten ankaradan gelirken sanki bu araba fren yapınca bi tarafa çekiyo diodum sebebi buymuş düzeldi......
tabi hüseyin ustayı bulunca benim bütün dertler sıralanmaya başladı
(yetkili serviste ) yapılan ön bakım sonrası don don die rot sesine benzeyen ses kesilmemişti nedeendir acaba derken aks yuvası olabilir dedi ustam .
abi açıp bakalımmı dedim saolsun kırmadı
açtık tekerler sökülünce doğru tespit olduğunu gördük orjinal olmayan akslar bir miktar kovan içinde oynuyor kendi sekmanı yeterli gelmiyordu.
tornacıdan ince ayar bir sekman daha yapıldı
bu arada (yetkili servis) hub lardan bir tanesinde anahtar kırmış içinde kalan anahtarda matkap falan işlemiyo yani çıkmıyo komple olarak sökülmesi lazım ........
benim hublar
çıkmayan hub ..
bu arada ben rahat duramam tabi çamurluk içleri pütürü kötü durumdaydı
gittim dayson marka pütür aldım bide karcher yıkama aleti ..
önce yıkadımm iki tarafı güzelce kuruyuncada fırçayla verdim pütürü..
öncesi
sonrası
sonuç iki gün araba yok ama sessiz ön düzen güzel çamurluk işleri