91 Model 4.0 Jeep İçin Bilgi Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirgümüş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,725

Etiketler
Ynt: 91 Model 4.0 Jeep İçin Bilgi Almak İstiyorum

evet yanlış oldu pek anlamadıyım bir iş bigisayar kusura bakmayın .

11 lira ise alma, 14 lira ise dusun, 17 lira ise ustaya goster, 19 lira ise gostermesen de olur :smiley:

teşekkürler salih bey ben birtane buldum 91 mod 4.0 bugün ustayla beraber bi bakıcam tabi iyice araştırmadan almicam .ilginize teşekkürler.

cumartesi usta ve kaportacı götürüp araca baktırdım ulumlu dediler kısmet olursa bu gün aracı alıcam yanlız hala yakıt konusun da terettürdeyım. sitede herkez bir şey söylüyor galiba kullanınca gerçeyi öyrenicem pişman olmam inşallah

ilk etapta o hevesle yakıt konusu şikayet ettirmez.Tabi bu arada arıza çıkarmaz ise.Daha sonra bindikçe diğer araçlarla kıyaslama dönemi gelir ve ufaktan sıkıntıya girersiniz.Sonra aman bende az binerim konforu gidişi ruhu yeter dersiniz fakat bu arada forumlarda diğer kullanıcıların yakıt değerleri hakkındaki başlıkları okursunuz.Sonra Hava filtresi-yeni bujiler-ateşleme kabloları hatta oksijen sensörü nü değiştirip yakıtı azaltma planları yapmaya başlarsınız veya bunları değiştirirsiniz.Tabi birde LPG ciye gider ya şunun ayarlarına bir bakalım sanki çok yakıyor dersiniz.LPG ustasıda yok bunlar ancak bu kadar yakıtı düşer dahada olmaz diyerek sizi savuşturur.Bu sırada siz yakıt a takılıp kalmışken başka hiç ummadık bir arıza çıkar aracınızda.Tabi bu sizin morali sıfıra indirir yakıt olayı bir anda aklınızdan çıkar.Sonra Usta aramaya başlarsınız.O usta bu usta derken birini bulur yaptırırsınız .2 Seçenek var ya usta halleder sorunu yada aynı arıza bir süre sonra hemen tekrarlar.Tekrarlarsa kötü tekrar ustaya gidilir tartışılır veya başka ustaya gidilir.Yeni usta eski ustanın işini yerden yere vurur ve bu sarmal böyle sürüp gider.Ama iyi yanı bu sırada yakıt konusu asla aklına bile gelmez ;DSonra çevrendekilerin "BİZ SANA DEDİK ALINIRMI BU ARABALAR "tarzındaki konuşmalarına soğuk umursamaz bir gülüşle "ben aracımı seviyorum helal olsun ona" derken boğazındaki düğümlenmelerden guatr mı oldum diye sorarsın kendine :D :DE artık HEVES inizide iyice almaya başlamış acaba satsam mı diye aklınızın uzak köşelerinden garip sesler duyarsınız.O da ne araç sonunda düzelmiş arızaları giderilmiştir.OHH BEEE.Nerede kalmıştık.Yakıt .Evet artık öğrendinizki şehir içi en mükemmel halde 40 kuruşun altına düşemediniz ve kabullendiniz bunu.Artık "yahu şu arabayı yükseltsek-dişli lastik hatta şnorkel mi taksak "düşünceleri geçmeye başladı.Nede olsa arabayı alalı 6 ayı geçti.Sonra bir baktınız ki aaaa fren balatalarım bitmiş-e şanzıman yağı değişmeli sanki direksiyon pompamda bir sıkıntı var onuda halledim şimdi aksesuarı boşverim devresine girmişsiniz.Aslında hikayenin bitişini son kısmınıda yazarım ama daha erken olur :DNEYSE JEEP AİLESİNE Hoş GELDİNİZ ;)

Adinin hakkini verir... Just Eat Every Penny...

yakıt konusunu neden bu kadar takıyorsunuz ki...
önce diğer araçlar ne yakar onları bilmeniz gerekli...
focus
şahin
200 mercedes
2.0 vectra
lada niva
land cruiser
vs vs vs

zj-xj bu araçlardan çok fazla yakmaz lpg de...
yni benzinli bir aracın 350 tl yaktığını görünce 400 tl yakan bir zj-xj den daha da keyf alıcaksınız....
yapılan modifikasyonlar lastik seçimleri ve kullanım şekilleri yakıtta %20 ila %40 civarı artış gösterebilir...
ben aracımı aldığımda uzun yolda 220krş yaktı hayret ettim. 5200 değil sanki....
lastik vs vs taktım araziye çıkardım aslanım 2 lira yak istersen hakediyorsun dedim ama yakmadı....
yakıtı çok çok önemseyecekseniz hiçbir 4x4 e yanaşmayın....ben de şu an 1,2 lpg li corsa var 140krş yakıyor ama mutsuzum...

merhaba james arkadaşım bu güm aracımı alıcaktım ama kesin kararımı vermemiştim siteyi açıp mesajlarıma bakmadan önce inanin dedimki bana ne yazmışlarsa onu yapıcam dedim siz ve diyer arkadaşlar olumlu şeyler yazmış gönlümde olurdan yanaydı kısacası şimdi kararımı verdim alıyorum .çünkü doğada olmayı seviyorum bu araç ben. ve doğa çok iyi anlaşıcaz. teşekkürler.görüşmek üzere

bekirgümüş' Alıntı:
merhaba james arkadaşım bu güm aracımı alıcaktım ama kesin kararımı vermemiştim siteyi açıp mesajlarıma bakmadan önce inanin dedimki bana ne yazmışlarsa onu yapıcam dedim siz ve diyer arkadaşlar olumlu şeyler yazmış gönlümde olurdan yanaydı kısacası şimdi kararımı verdim alıyorum .çünkü doğada olmayı seviyorum bu araç ben. ve doğa çok iyi anlaşıcaz. teşekkürler.görüşmek üzere

İnşallah hayırlısı olur.Sıkı bir pazarlık yapmayı sakın unutmayın ;)

JAMES BROWN' Alıntı:
ilk etapta o hevesle yakıt konusu şikayet ettirmez.Tabi bu arada arıza çıkarmaz ise.Daha sonra bindikçe diğer araçlarla kıyaslama dönemi gelir ve ufaktan sıkıntıya girersiniz.Sonra aman bende az binerim konforu gidişi ruhu yeter dersiniz fakat bu arada forumlarda diğer kullanıcıların yakıt değerleri hakkındaki başlıkları okursunuz.Sonra Hava filtresi-yeni bujiler-ateşleme kabloları hatta oksijen sensörü nü değiştirip yakıtı azaltma planları yapmaya başlarsınız veya bunları değiştirirsiniz.Tabi birde LPG ciye gider ya şunun ayarlarına bir bakalım sanki çok yakıyor dersiniz.LPG ustasıda yok bunlar ancak bu kadar yakıtı düşer dahada olmaz diyerek sizi savuşturur.Bu sırada siz yakıt a takılıp kalmışken başka hiç ummadık bir arıza çıkar aracınızda.Tabi bu sizin morali sıfıra indirir yakıt olayı bir anda aklınızdan çıkar.Sonra Usta aramaya başlarsınız.O usta bu usta derken birini bulur yaptırırsınız .2 Seçenek var ya usta halleder sorunu yada aynı arıza bir süre sonra hemen tekrarlar.Tekrarlarsa kötü tekrar ustaya gidilir tartışılır veya başka ustaya gidilir.Yeni usta eski ustanın işini yerden yere vurur ve bu sarmal böyle sürüp gider.Ama iyi yanı bu sırada yakıt konusu asla aklına bile gelmez ;DSonra çevrendekilerin "BİZ SANA DEDİK ALINIRMI BU ARABALAR "tarzındaki konuşmalarına soğuk umursamaz bir gülüşle "ben aracımı seviyorum helal olsun ona" derken boğazındaki düğümlenmelerden guatr mı oldum diye sorarsın kendine :D :DE artık HEVES inizide iyice almaya başlamış acaba satsam mı diye aklınızın uzak köşelerinden garip sesler duyarsınız.O da ne araç sonunda düzelmiş arızaları giderilmiştir.OHH BEEE.Nerede kalmıştık.Yakıt .Evet artık öğrendinizki şehir içi en mükemmel halde 40 kuruşun altına düşemediniz ve kabullendiniz bunu.Artık "yahu şu arabayı yükseltsek-dişli lastik hatta şnorkel mi taksak "düşünceleri geçmeye başladı.Nede olsa arabayı alalı 6 ayı geçti.Sonra bir baktınız ki aaaa fren balatalarım bitmiş-e şanzıman yağı değişmeli sanki direksiyon pompamda bir sıkıntı var onuda halledim şimdi aksesuarı boşverim devresine girmişsiniz.Aslında hikayenin bitişini son kısmınıda yazarım ama daha erken olur :DNEYSE JEEP AİLESİNE Hoş GELDİNİZ ;)
Çok güzel yazmışssınız.Aynen benim yaşadığım sorunları birebir yazdığınız için teşekkür ederim.Hikayenin bitişi arabanın değerinden fazla harçama yaptım,satsam fiyata ulaşamam başka modellere baktığımda insanlar boşver negerek var araçın canavar gibi kullanabildiğin kadar kullan diyorlar.ve herkezin gözü arabamda

evet 91 mod 4.0 jeep aracım oldu olduda atiker sıralı gaz takılmış yeni takılmış bana çok yakıyor gibi geldi kil met 800 kur gibi gazcı ve servis bna mil olarak hesaplandıyını söyledi yani ben 100 yazıyor kil met ama 160 kil met yaptıyımı söylediler bu doyrumudur azami ne kadar yakar bunu öyrenmek istiyorum .saygılar

aracımı ilk aldığımda bende şokta idim. km diye hesap ediyordum.hayretler içinde kalıyordum.yav okadar dolaşıyorum 125 km yol yapmışım depo bitmiş.nasıl oluyor falan derken. kadran mil imiş yani 125*1,6093=201 km 89 tl lpg /201 :0,442 kuruş eder. oda turbo hali ile hiç gaza basmayı esirgemeden.

hayırlı olsun öncelikle
aracın kadranı mil mi diye soracağım yani en son sürati nedir kadrandaki?

merhaba ibrahim kardeşim öncelikle alakana teşekkürler.85 yazıyo aracimla 90 tl 140 klm yapmışım mil hesabıyla hesaplanıyo ndediler ozaman ben klm ne yakarım. yani klm mil 140 klm yapmışım mil olarak hesaplanırsa kaç klm yapmışım ve ne yakmışım . teşekkürler

kabaca 1 mil=1.609 km eşittir.

ben mesajınızı doğru anladıysam 140 mil yapmışsınız bu da 225.3 kilometre yapar.
ortalama km'de 40 Kuruş gibi bir değere tekabül eder ki bence oldukça normal bir değer.

hesaplama için kullanışlı bir site
http://www.digitaldutch.com/unitconverter/

işinize yarar ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR