91 Laredo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fatih_özgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,100

fatih_özgen

Yeni Üye
Merhabalar,

Öncelikler herkese iyi günler.

Yakın zamanda çok yakın bir arkadaşımdan 91 Model bir Jeep Cherokee Laredo almayı planlıyorum. Eski bir dostum. Satıcıdan yana derdim yok yani. Araçta sadece üst kapak contası değişecek. Tabi ben biraz bakım yapacağım.

Araç çok eski diye şüphelerim var. Sonuç olarak 26 senelik bir araçtan bahsediyoruz. Ben şuraya belli başlı endişelerimi sıralayayım, bilginiz ve tecrübeniz doğrultusunda lütfen bana yardımcı olun.

Kullanım olarak genelde aracı hafta sonları hafif arazide, haftaiçi de bazen işe gelip gitmek için İstanbul'da kullanacağım. Yılda bir kaç kezde Longoz ormanına gidip takılıyoruz. Bazen de kuzenle ava gidiyoruz. Onun dışında da tarla yollarında kullanılacak biraz. Amacım ikinci bir araç olarak arada keyif için kullanmak. Bilen bilir aracın arada sırada ufak arıza çıkarması aracı seviyorsanız onunla uğraşacağınız için mutlu bile eder. Yeter ki kahretmesin.

1- Bu araçların kronik sorunları var mı? En büyük endişem sık sık hararet yapması veya ciddi bir arızayla karşılaşıp büyük miktarlarda paraları tamire bayılmak. İstanbul trafiğinde yarı yolda kalmak kim ister sonuç olarak.
2- Bu araç bana sık sık arıza çıkartır mı? Arızadan kastım yolda kalma durumu. Ciddi bir mekanik arıza yatkınlığı nedir? Ufak tefek arızaları kendim halledebilirim ama büyük parça sıkıntıları boyumu aşıyor.
3- Araçta sıralı lpg sistemi var. Buna ne sıklıkla bakım yaptırmak gerekiyor?
4- Şanzıman ve motor gibi parçalarında sorun oluyor mu? Tamam eski araç da yedek parçası ve işçilik ücretleri ne seviyelerde?
5- Yurtdışından parça getirme imkanları nasıl? Sonuç olarak bu işim ortamı Amerika. Ufaktan aracın ufak parçalarını güncelleye güncelleye kim caka satmak istemez.
6- Bu modele uygun lastik ebatları nelerdir? Hafif arazi ve şehir içine uygun marka/model tavsiyeniz varsa paylaşın.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar Fatih Bey,

Konu oldukça uzun fakat size özetle diyebilirim.
Bir amerikan aracına ve JEEP markalı bir araca sahip olmak güzeldir ve konforlu. Yedek parça tedariği hakkında hiç bir sıkıntınız olmasın,oldukça kolayca bulabilirsiniz.
Aracı aldınız mı bilmiyorum ama.
Hayaliniz bir jeep ise olabilir.
Parça konusunda ve diğer teorik bilgilerde size yardımcı olabilirim.

İzmir Jeep yedek parça tedarikçisiyim.

Saygılarım ile.
0.541 212 9748

merhaba,

1- Bu araçların kronik sorunları var mı? En büyük endişem sık sık hararet yapması veya ciddi bir arızayla karşılaşıp büyük miktarlarda paraları tamire bayılmak. İstanbul trafiğinde yarı yolda kalmak kim ister sonuç olarak.
evet araç eski, bundan dolayı da bütün soğutma sistemi (daha önce değişmediyse) radyatör ve içinden sıvı geçen bütün hortumlar en kalitelisi ile değişmeli. en büyük sorunlardan biri hararet bu araçlarda..

2- Bu araç bana sık sık arıza çıkartır mı? Arızadan kastım yolda kalma durumu. Ciddi bir mekanik arıza yatkınlığı nedir? Ufak tefek arızaları kendim halledebilirim ama büyük parça sıkıntıları boyumu aşıyor.
o biraz kısmet işi, mekanik olarak sağlam araçtır, motor şanzıman ise şansınıza kalmış.

max 10 binde bir
4- Şanzıman ve motor gibi parçalarında sorun oluyor mu? Tamam eski araç da yedek parçası ve işçilik ücretleri ne seviyelerde?
sorun olur mu derken ne gibi bir sorun? yedek parça fiyatları çok pahalı değildir, işçilik ise ustasına kalmış.. mesela kesinlikle önünden geçilmemesi gereken "ölü seviciler" maalesef mevcut.

5- Yurtdışından parça getirme imkanları nasıl? Sonuç olarak bu işim ortamı Amerika. Ufaktan aracın ufak parçalarını güncelleye güncelleye kim caka satmak istemez.
o size kalmış, çevreniz varsa çok büyük olmayan parçaları getirtebilirsiniz.. tabi bu güncelleyip caka satma işinin ciddi bir maliyeti vardır..

6- Bu modele uygun lastik ebatları nelerdir? Hafif arazi ve şehir içine uygun marka/model tavsiyeniz varsa paylaşın.
lasitk için forumda çok fazla yazı var, onları inceleyip kullanmayı düşündüğünüz alana göre bir seçim yapabilirsiniz

en öneml konu ve ilk önceliğiniz iyi bir servis/usta bulmak olsun..

merhaba,

evet araç eski, bundan dolayı da bütün soğutma sistemi (daha önce değişmediyse) radyatör ve içinden sıvı geçen bütün hortumlar en kalitelisi ile değişmeli. en büyük sorunlardan biri hararet bu araçlarda..

o biraz kısmet işi, mekanik olarak sağlam araçtır, motor şanzıman ise şansınıza kalmış.

max 10 binde bir
sorun olur mu derken ne gibi bir sorun? yedek parça fiyatları çok pahalı değildir, işçilik ise ustasına kalmış.. mesela kesinlikle önünden geçilmemesi gereken "ölü seviciler" maalesef mevcut.

o size kalmış, çevreniz varsa çok büyük olmayan parçaları getirtebilirsiniz.. tabi bu güncelleyip caka satma işinin ciddi bir maliyeti vardır..

lasitk için forumda çok fazla yazı var, onları inceleyip kullanmayı düşündüğünüz alana göre bir seçim yapabilirsiniz

en öneml konu ve ilk önceliğiniz iyi bir servis/usta bulmak olsun..
Şanzımanı komple değiştirmem gerekir mi mesela? ya da sonuç olarak çok fonksiyonlu bir vites sistemi var. Bu tarz konularda sıkıntı yaşar mıyım?

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Selamlar Fatih Bey,

Konu oldukça uzun fakat size özetle diyebilirim.
Bir amerikan aracına ve JEEP markalı bir araca sahip olmak güzeldir ve konforlu. Yedek parça tedariği hakkında hiç bir sıkıntınız olmasın,oldukça kolayca bulabilirsiniz.
Aracı aldınız mı bilmiyorum ama.
Hayaliniz bir jeep ise olabilir.
Parça konusunda ve diğer teorik bilgilerde size yardımcı olabilirim.

İzmir Jeep yedek parça tedarikçisiyim.

Saygılarım ile.
0.541 212 9748
Teşekkürler. Gerektirdiği takdirde iletişime geçeceğim.

aracın yaşı itibariyle sorun çıkaracağı kesin. meşakkatli işler bunlar. tedarikçi tabiki 'alın' der, yedek parça satışı olmalı değil mi :smiley: sorduklarınıza bakılırsa işiniz çok zor. kolay gelsin.

aracın yaşı itibariyle sorun çıkaracağı kesin. meşakkatli işler bunlar. tedarikçi tabiki 'alın' der, yedek parça satışı olmalı değil mi :smiley: sorduklarınıza bakılırsa işiniz çok zor. kolay gelsin.
Müşteri isteklerine ve taleplerine göre biz'de yardım etmek isteriz. Bir hefestir her şey. Aracın kasası oldukça güzel ve 98 model Jeep lere nazaran aynıdır bir sorun teşkil etmez. Çıkaracağı sorunlar yeni kasası olan araçlar ile bire birdir. Oldukça ucuz parçalar ve işçiliği basit bir araçtır. Biz hayallere ulaştırmak için varız :smiley:
İyi günler.
Tanırsanız emin olun sizde memnun kalırsınız.

İsmim Ferdi.
İZMİR 2.SANAYİ
0.541 212 9748

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri