90 Bin Civarı 4×4 Suv Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apolat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,814
2011-2012 olarak x-trail dizel, 2012 grand vitara dizel, 2012-2013 freemont ve 2012-2014 arası da rexton baktığım araçlar.Ağırlıklı olarak rexton takip ediyorum. Elimdeki arabayı satıp üzerine koyup 4×4 suv alacağım. Arabamı alırken biraz inattan çok da satılmayan bir kasa almıştım, sağolsun aracı babama satacağım. Açıkçası rextona heves ediyorum ama aracın çıkarabileceği sorunlar olur mu bilmiyorum. Aracı her ne kadar ikinci el alacak olsamda ikinci eldeki satışı da sorun teşkil eder mi bilmiyorum. Bundan öncekinde de, bu arabamda da kendi kafama eseni yapıp canımın istediğini aldım ama satmaya gelince sıkıntı. Peder Bey de diyor ki her ne kadar ikinci el alacaksan da gene de satışı kolay olan bilindik araç al diyor. Ssangyong'u zor satarsın diyor. Bunun yanında Ssangyong ana bayilerinin muhtemelen ortak fiyat politikası ile 2. el araçlarında fiyat arttırması var. Aralıkta test sürüşü yaptığım ana bayideki 2. el araca ocakta 1500 TL fiyat eklediler. Şubatta da bir 10000 TL daha eklediler. Bu fiyat artışı Türkiyedeki bayilerin hepsinde hemen hemen aynı şekilde oldu. Bunları gören bireysel satıcılar da bizim neyimiz eksik deyip 7şer 8er bin TL fiyat arttırdılar. Kimse kusura bakmasın sıfırı şişirme 170-180 bin TL diye aracın 2. eline afaki değerler biçmesin. 3 ay önce 90 bin TL'ye satılmayan aracı da 3 ay sonra millete 100-105 bine kakalama uyanıklığına girişmesin. Kafamdaki fiyatlara göre bulabilirsem alırım. Olmuyosa da başka araç alırım.

Etiketler
model

Herkes doğal olarak deneyimleri üzerinden fikrini söylüyor. Arazi aracı arıyorsan tabii ki seçenek az. Pajero içinde servis sıkıntısı olmazsa tercih edilecek araçtır.
Eğer işletme maliyetini düşünüyorsanız zaten seçmişsiniz siz kafanızda gidin alın seçtiklerinizden . Gene de onların içinden Vitara tercih ederim.
Ama 90 satınalma + 10 işletme maliyeti yerine 70 satınalma 30 işletme maliyetli tercih ederdim üzerine emin olun alacağınız keyif 150 liralık olur.

"apolat" arkadas maliyet hesabi yaparken ve yeni arac isterken hakli.. "matchplus" arkadas da model yeniligi kadar aracin saglam ve guvenli olmasi gerektiginde hakli.. kistas; verilebilecek para ve kisisel tercih.. tecrubeyle sabit, kendi gorusumu soyliyeyim; pajero wagon denen alet, fiyata karsilik saglamlik/verimlilik/guvenlik kiyasinda, belki de en iyi secenek..

Herkese merbaba,
Kararsızlık mı, fikri çok çabuk değişmek mi diyelim bilmiyorum ama son durumu yazayım. 90 bin civarı jeep almaya şartlamıştım kendimi. Hatta bir cumartesi akşam gördüğüm x-trail ilanına gevşek davranıp pazartesi aradım ama geç kaldım. Araç kollarken arkadaşın biri: ne kadar yaylaya, şuraya buraya gideceksin ki; al bi tane passat ya da superb, illa jeep istiyosanda dağ bayır gezmeye ucuz bir jeep alır, hevesini de alırsın dedi. Kafama yattı, gittim 2001 model suzuki vitara 1.6 jlx 4 kapı aldım. Şimdi bir tane de nasip olursa sedan araç almayı planlıyorum. Havalar pek ısınmadı, pek dağ bayır gitmedim şimdilik. Hayırlısı olsun artık diyorum.
Tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.

Herkese merbaba,
Kararsızlık mı, fikri çok çabuk değişmek mi diyelim bilmiyorum ama son durumu yazayım. 90 bin civarı jeep almaya şartlamıştım kendimi. Hatta bir cumartesi akşam gördüğüm x-trail ilanına gevşek davranıp pazartesi aradım ama geç kaldım. Araç kollarken arkadaşın biri: ne kadar yaylaya, şuraya buraya gideceksin ki; al bi tane passat ya da superb, illa jeep istiyosanda dağ bayır gezmeye ucuz bir jeep alır, hevesini de alırsın dedi. Kafama yattı, gittim 2001 model suzuki vitara 1.6 jlx 4 kapı aldım. Şimdi bir tane de nasip olursa sedan araç almayı planlıyorum. Havalar pek ısınmadı, pek dağ bayır gitmedim şimdilik. Hayırlısı olsun artık diyorum.
Tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.
ne sekil ve sebeple oldugunu bosverin, isi bitirmissiniz... eylem, dusunceyi hakli cikarir.. dahasi, dusunmekten de gucludur.. aracinizin keyfini cikarin ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR