89 Range Rover ve LPG Dönüşümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Travis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,957

Travis

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhabalar, yine ben, Hakan!.. :smiley:

"yine ben" diyorum çünkü tanışma bölümünde kendimi tanıtalı 10-15 dakika bile olmadı!.. :smiley:

Orada da bahsettiğim gibi İstanbul'a döndüğümde aklımda olan 89 model Kahverengi Range Rover Vouge SE marka aracı almayı düşünüyorum. Fotoğraflarından araç oldukça temiz ve bakımlı görünüyor ve kendisi de 113.000 km'de. Ama merak ettiğim noktalar da yok değil tabi;

Öncelikle aracın üzerinizde bıraktığı izlemin nasıl, yani genelinde bu tip bir araç alınası bir araç mıdır?

Araca bakmaya gittiğimde daha çok hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor?

Araca kısa bir süre önce LPG sistemi takılmış, dürüst olmalıyım ki bu durum benim için gayet iyi bir uygulama. Fakat bu uygulamanın yararı bir kullanıcı için nereye kadardır?
Sizce bunun araca herhangi bir kötülüğü olur mu olursa nelerdir?..

Lütfen kusuruma bakmayım alacağım araç benim de ilk yol arkadaşım olacağı için cevapları belki de uzun olacak bu kadar soru sordum..
Bilgi birikiminiz yettiği kadar yardımcı olursanız çok sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim..

Aracın bir-iki fotoğrafını eklemek isterim..

5181345_222164_e6vx040.jpg

5181345_222164_qxha105.jpg

Ynt: 89 Range Rover ve LPG Dönüşümü

Hakan Bey;

Cevap vermek RRC kullanmamış biri olarak bana düşmez ama, genel bilgi olarak şunları söyleyebilirim. Bu tür araçlarda lpg uygulaması yapıldığında aracın akışmetresini bozuyor. ayar yapılmaz hale gelebilir. birkaç yılda bir akışmetre yenilemek durumunda kalırsınız.

RRC alan bir kişinin aklı hem arazide hem şehir içinde ise, çok para harcayacak demektir. O nedenle, sadece şehirde ve uzun yolda keyifli ve de homurtuyla gücünü hissettiren bir araç kullanmak istiyorsanız alın. Unutmayın, son sahibi siz olabilirsiniz.

Aracın dış görüntüsüne değil, şasesine ve motoruna bakarak alın. şase temiz, bombesiz ve işlem görmemiş olmalı. motorda dengesiz gürültü, aşırı sarsıntı, koku ve duman olmamalı.

Aracı kullanın, tepkisine ve gürültüsüne dikkat edin. Ve en nihayetinde en az 2 ayrı yere (LR yetkili servis ve usta) gösterin.

iyi günlerde kullanın.

Engin Bey vakit ayırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim.

Sanırım verdiğiniz bilgiler yalnızca fotoğraflarını paylaştığım RR için değil; ayrıca, Genelinde Land Rover Alımı için Tavsiyeler kapsamına girmekte. Bu gerçekten çok iyi oldu.

Ben ilerde ayrıca satabileceğim ve modelini yükseltebilceğim ya da sadece değiştirebileceğim bir aracın da sahibi olmak istiyorum. Böylece araç kullanımından hem aldığım keyif artacak hem de deneyimlerim.

Çok teşekkür ederim, sağolun.. :smiley:

Forum sakinlerine bir-iki soru daha sorrmak isterim..

Bu aracın akışmetresini değiştirmek durumunda kalırsam ne kadar ödemek zorunda kalırım, tahmini bir fiyat var mıdır?
Sahibiyle konuştuğumda aracın klimasının olmadığını öğrendim.. Klima taktırmaya kalksam acaba piyasada klima bulabilir ve klimalı bir RR'ınki kadar verim alabilir miyim?..

Şöyle bir durum var ki, şu ana kadar konuyu okuyan kişi sayısı 100'ü geçmiş; eğer bilgisi olan varsa lütfen fikirlerini buraya aktarsın.. Çoğu off-road sporuyla uğraşmak isteyenler, benim gibi arayışlar içersine giriyor; eminim!.. Böylece benim gibi bilgi dağarcığı az olan arkadaşlarımıza da bu yolla yardım etme fırsatı buluruz diye düşünüyorum..

Saygılarımla..

Merhaba;

Mümkünse klimalısını alın. Orjinal klima çok pahalıdır. Başka bir marka klimanın çıkmasını taktırabilirsiniz. Fiyat konusunda bir bilgim yok.

RRC'nin akışmetreleri 400-500 civarıdır. eğer parça numarasını biliyorsanız, ebay'den bakmanızı, bilmiyorsanız çıkmacıları taramanızı tavsiye ederim.

kolay gelsin.

Engin Bey siz de olmasanız var ya.. :smiley:

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

BENcevap yazmıştım ama gözükmemiş bu araç tahminen geçen sene gümrükten tasişten çıktı isviçre plakalıydı görünüşü gayet temizdi diye hatırlıyorum aracı almaya karar verseniz dahi sanayide bilene mutlaka gösterin parça fiyatlarını araştırın derim

araç 1 Kasım 2007'de ruhsat değiştirmiş. tasiş'ten çıkması bu durumu açıklıyor olabilir. eğer öyleyse, teknik incelemesini kesinlikle yaptırın.

Merhabalar,

Bende 1988 range classic sahibiyim
Bu arac alinir ve tabiri yerinde ise esek gibi binilir :D
Oncelikle LPG konusu ile baslar isek bende araci 2 yil once aldim ve ilk yaptigim is araca LPG ( sirali degil ) taktirmak oldu. gayet memnunum. Yalniz bu tarz araclarda sirali sistemin (1991 sonrasina kadar) uygun olmadigi yaptiranlarin ise verim alamadiklari yonunde bilgiler aldim ustadlardan bu konuya dikkat ediniz.
Ilk tamircimin beni yanlis yonlendirmesi ile de 1,5 yil kadar once yeni bir akismetre aldim ki surekli LPG de kullanacak iseniz degistirmenize gerek dahi olmayacak fiyati yaklasik 1.200 YTL idi. Hala kullanilmamis " 0" durumda depomda durmakta cunku eski akismetre ile kullanmaya devam ediyorum.
diger parca konusuna deginir isek aksesuar bulma (orta konsol vs ) konusunda bazi sikintilar olmakla beraber parca fiyatlari cok da astronomik gorunmedi bana.

umarim verdigim bilgilerin bir faydasi dokunur.

Saygilar, Hasan

Askerlik sonrası eş-dost ziyaretleri derken ancak vakit bulabildim nete girmeye, kusuruma bakmayın.. :smiley: Değerli vaktini paylaşım için ayıran tüm üyelere sonsuz teşekkür ederim, gerçekten her biri ayrı fayda sağladı.. Bir iki güne kararımı verip arazi aracımı almaya gidicen inşallah.. Ne alırım tam olarak bilinmez ama aldığım aracın fotoğraflarını ilk bu sayfaya koymak isterim..

Markası her ne olursa olsun.. :smiley:

Saygılarımla...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR