88 Model xj Şanzıman Sorunu Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi offroadçu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,981

acemi offroadçu

Yalnız seni seveni sevmek sevgi değil alışveriştir
Yer
İSTANBUL
Selamlar,88 model bir xj almak üzereyim fiyatıda uygun 8500 tl,ancak araçta şanzıman sorunu varmış(D de araç hareket etmiyormuş) birde ön diskler bitikmiş.Yaklaşık maliyet ve eski haline gelebilirmi diye 2 sorum olucak siz değerli ustalara...Şimdiden teşekkürler..

Etiketler

Ynt: 88 Model xj Şanzıman Sorunu Hakkında Yardım

Diskler sorun değil ama şanzıman sökülmeden belli olmaz, uçuk bir maliyette çıkabilir ufak tefek bir şeylerde. Sonuçta öngörülemez bir durum, bence komple çıkma şanzıman fiyatı alın ona göre hesabınızı yapın.

İlginize gerçekten teşekkürler..Murat bey çıkma şanjıman sorabileceğim bi yer tavsiyeniz varmıdır veya kimden öğrenebilirim.

Çıkmacı bilmiyorum ama yedek parçacıların olduğu kısımdan Jeep parçacılarına sorarsanız onlar yardımcı olurlar mutlaka...

saygıdeğer abiciğim bostancıda tar oto var tarkan abi
2500 tl 1 sene önce aldım 1991 model xj şanzumanı
tamiri için 2000 tldediler
ben montaj dahil 3000 tl ödedim
ön disk ve fren balatalı içinde yedpada cengiz özel abi var
özel oto yardımcı olurlar

Şanzıman sorunu ilginç bir sorun kimse tam olarak arızanın ne olduğunu söyleyemiyor haliyle. Bu durumda sıfır şanzıman alma ve takma parası üzerine konarak aracın maliyeti düşünülmeli çünkü 2000 TL gibi bir masrafı varsa onarmak mantıklı olmayabilir.

2000 dolar şanzıman ücreti 500 TL de işçilik toplamda bugünkü kurla 3800 TL şanzıman değişim maliyetidir.

2000 dolar mı ? Fiyat çok uygun. Hyundai getzs in düz şanzımanı 3900 civarıydı geçen yıl.

Tabi bir önceki kasa binek opel araçların 5000 TL züerinde olduğunu duymuştum. XJ ler modelleri eski olduğu için yeni şanzımanlara göre fiyatları düşüm mesela WK kasa yeni Cherokee şanzımanı eminim çok daha pahalıdır.

Ama burada göz önüne alınması gereken alınacak araca bu masfar edilir mi edilmez mi. Yakın fiyata şanzıman sorunu olmayan araçlarda varsa eğer bu araçlara düşünülebilir. Yanu "uygun" kelimesi göreceli, nereden bakıldığına bağlı...

3-4 yıl önce rover ın otomatik şanzımanı 10 bin ytl civarındaydı. Araç fiyat ise 15-17 bin arasındaydı. İcra yoluyla satılan şanzımanları alıp satmak istedim. O şanzımana kimse para bağlamıyor. Ancak parça parça 35 bin ytl ye 5-10 yıl içinde satarsın sözlerini işitince elimi ayağımı çektim.Ve o şanzıman satılmadı. Önemli olan aracı almak değil yürütmektir. 1 saat önce arkadaşıma bir niva baktık. Araç 4500 ytl masrafı 4000-4500 ytl. Aracı almak değil yürütmek önemli

vosdost' Alıntı:
3-4 yıl önce rover ın otomatik şanzımanı 10 bin ytl civarındaydı. Araç fiyat ise 15-17 bin arasındaydı. İcra yoluyla satılan şanzımanları alıp satmak istedim. O şanzımana kimse para bağlamıyor. Ancak parça parça 35 bin ytl ye 5-10 yıl içinde satarsın sözlerini işitince elimi ayağımı çektim.Ve o şanzıman satılmadı. Önemli olan aracı almak değil yürütmektir. 1 saat önce arkadaşıma bir niva baktık. Araç 4500 ytl masrafı 4000-4500 ytl. Aracı almak değil yürütmek önemli

Katılıyorum.

Tüm arkadaşlara ilgilerinden ve değerli bilgi paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim,kafamdaki sis bulutlarını dağıttınız.Böylesine sorunlu bi aracı ucuz diye almaktansa biraz daha üstünde temiz bi araç almak daha mantıklı geliyor artık..İyiki katılmışım aranıza ve iyiki varsınız... İzmir tasiş te Pajero ve Discovery araçlar var uygun olursam onlara bakıcam..

Evet Yüksel kardeşim Eskişehirdeki siyah jeep içindi sorularım..Ama artık yaklaşmamam gerektiğini anladım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR