87 Defender 110 Dıesel İçin Yorumlarınız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bahattin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,795

Bahattin

Kamp I
Yer
BAYBURT
Arkadaşlar merhaba bir land rover defender alma aşamasındayım siz tecrübeli arkadaşlarımdan yardım iastiyorum. Araç 1987 düz dizel. Arkadaş bir ay önce almış. Motorda sıkıntı çıkmış İstanbul eyüpte bir ustaya yeniden motor yaptırmış. Silindir kapağını felan değiştirmiş firenleri yaptırmış yola çıkmış 1300 km lik bir yol.Nasıl olduğunu anlamamış ama conta yakmış heralde yolda. Onuda yaptırmış.Aracın kaporta genel olarak düzgün. hidrolik direksiyon (direksiyon kutusunu da yeni değiştirmiş) firenlerin disk olduğunu söylüyor. Motor bölümünde ve aracın alt kısmında bazı birleşim noktalarını marangozların kullandığı köpüklerden sıkılmış. Aldığında öyle olduğunu söylüyor.toza karşı olabileceğini söyledi. Havalandırmayı şnorkeli uğultu yaptığı için ucunu söküp boşa bırakmış motordaki bölümden. döşemelere gelince tavan döşemesi iyi değil koltuklar eh işte idare eder ama en kısa zamanda zevke göre yenilenmek ister.Lastikler yeni alınmış güzel. Bilemiyorum anlatabildim mi. Bulunduğum şehirde bu aracı gösterebileceğim veya bu araçlarla uğraşan usta olmadığından sizlere anlatmak yardım almak istedim. Ve birde piyasası ederi hakkında tabiki ezbere olmaz ama tahmini bişe söyleyebilirmisiniz fiyatı özelden de yazabilirsiniz biraz ışık tutması açısından Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 87 Defender 110 Dıesel İçin Yorumlarınız

o zaman tahmin zor olur ,askeriyeden çıkmalar .7.000 civarı isteniyor biraz daha toplanmışları 10.000...14.000 arası degişiyor,sıfırdan toplananlar ın fiyatı 20.000 üzeri çıkıyor

Araç beyaz askerye çıkışlı değil heralde motor iç kısmı da beyaz , ama daha önce boyanmışta olabilir tabiki . Ama öyle ihaleden yeni çıkmışlardan çok çok iyi durumda araç. Beni düşündüren yeni yapılmış motorunun neden hemen yine hararet yapıp ( Ustaların yorumu arkadaşa) conta patlatması bu da araç sahibinin sözü, yapılmış ama yeni arızalara gebe olup olmadığı.

bu tip araçlarda kaporta daha önemlidir işçiligi fazladır,motorun onarımı daha kısa süreli ve daha ucuzdur,yinede size land ın uzmanı arkadaşlar yardımcı olacaktır

İyi geceler.
Ülkemizdeki 1987 model LR Defender SW araçlar orjinal İngiliz montajdır. Bahsettiğiniz araç büyük olasılıkla Jandarma teşkilatından çıkmadır. Bu araçlar, tam anlamıyla bakımları da yapılmadan çok kötü koşullarda kullanıldı. Selamlar.

Duz Dizel Defender motorlari icin eger motorun gecmisi iyi ( yani zamaninda bakimli kullanilmis ) ise en uzun omurlu ve sorunsuz LR motoru oldugunu soyluyorlar ancak Mustafa beyin yazdigi gibi sizinkinin gecmisi sanirim biraz tereddutlu ve bu durumdaki birkac arkadastan kimisi motoru tumden rektefiye yaptirdi kimiside sizin dusundugunuz aracta oldugu gibi kapak contasi yaktigindan degistirildi.. bu konudaki son kararinizi bu tur dizel motordan iyi anlayan birisiyle baktiktan ve olabilecek masraflari gozunuzde iyi canlandirdiktan sonra vermenizi oneririm.
Kaportasi .. yuruyen takimlari.. yoldaki verimi vb butunune bakmadan fiyat tahmini saglikli olmasada sizin anlattiklarinizdan ( hidrolik direksiyon ve arkalarin disk fren olmasi nedeniyle +1-2 bin TL ekledim ) 10-12 bin TL arasinda bir ederi oldugunu dusunuyorum.Her durumda o araci aldiktan sonra 100-200 km den daha uzun yollara gidecekseniz yada ciddi arazi kosullarinda kullanacaksaniz defender konusunda deneyimli bir atolyede yapilacak kesifle size epeyce daha masraf cikaracaktir bunu kabullenirseniz sonradan uzulmezsiniz .
kolayliklar.

Selam.
Ben bundan 1 ay önce kadar bi konu acıp ihale ile 30 arac satılacagını duyurmuştum icinde 2 adet defender oldugunu söylemiştim ama konum silinmiş.
İhale 4 gün önce yapıldı.İhaleyi şehir dışından birisi almış ben o arkadaşla görüştüm hatta resimlerinide gönderdim.
Arac hakkında bilgisi yok 30 defenderleri 30 arac birlikte satıldıgı icin almış.
Bana ne kadar edecegini sordu bende bi fiyat verdim.
Eger uygun fiyat verirse 2 aracıda almak istedigimi söyledim.
Araclar emniyetten cıkma durumları iyi ben bi aracı almak icin ugraşıyorum eger diyer aracıda alırsam belki daha ucuza alabiliriz.Aracları alıp gitmek icin bi ekip gelecekmiş benimlede görüşecekler eger anlaşırsak bi aracı oldugu gibi almak istedigimi söyledim.
Eger diyer aracı almayı düşünen arkadaşlarım varsa bana özel mesaj yazıp bildirsinler.
Ben ihaleyi alan kişi ile görüşüp fiyat konusunda ve arac konusunda detaylı bilgi aldıktan sonra burda konu acıp paylaşmayı düşünüyorum.Diyer konu gibi silinmesin diye şimdi konu acmayı dogru bulmadım.
Şayet ben aracı alamasam bile aracı almak isteyen olursa yinede yardımcı olmak isterim.

Aracların daha önceden cektigim karışık olarak 2-3 resmini bırakıyorum.

5z1bo4.jpg
opnu4l.jpg

23j27ps.jpg
11ui32p.jpg

bahsettiğiniz konu başlığı bu mu?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56380.0

edaghan' Alıntı:
bahsettiğiniz konu başlığı bu mu?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56380.0

Evet bu başlık arama yaptım ama bulamadım.Hem ilanlar başlıgına hemde defender başlıgına konu acmıştım msn ye silindi diye email gelince 2 konu birden silinmiş sandım tşkr ederim.Arac satışı hakkında detaylı bilgi aldıgım zaman sitedeki arkadaşlarımla paylaşırım ben almasam bile gönül vermiş bi arkadaşım almış olsun.
Teşekürler.

Arkadaşlar merhaba Bugün akşam saat 21 de aracımı aldım :D :D :D 1987 düz dizel :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri