86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,433
Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

valla benımde bıraz bunlara nıyetım var acaba fıyatları nedır ve hangı modelını ve ozellıkte olanı tercıh edersınız

Etiketler

86 Model Mercedes G 230 diffransiel olmadan arazide hiç midir ? arazi kabiliyetini ne kadar etkiler...offroada işinde çok yenıyım bı arkadasımın arabasında bu ışın çok keyıflı oldugunu keşvettim...
ben bu araçlardan almak ıstıyordum fakat bu kilit olayı bıraz kafamı karıstırdı açıkcası...
yorumlarınızı beklıyorum... bı araç alıp arnıza katılmayı sabırsızlıkla beklıyorum saygılar ..:D

slm yanasıpten toplanmısmı oldınız yoksa ıhaleden cıkmıs halı ılemı bırde fıyatı nedır kaca aldınız

Ya nasipten aldık. Ama bizim aldığımızda onlara göre en kötü aracı sattılar bize. Motordan acayip bir şangırtı geliyordu. 7 bin civarıydı sanıyorum alış fiyatımız.

Arkadaşlar G230 un jant bijon ölçülerini gösteren bir resim varmıdır. Kenan Çarpışantürk e jant siparişi vereceğiz fakat ya jant ı göndermemiz gerekiyor ya da ölçüleri mail ile atıp üretim buna göre yapılacak.

Bijon ölçülerine gerek kalmadan Gaziantep te kendi yapım jantımızı imal ettik. Hatta bir deneme bile yaptık..
Lastikler her iki taraftan toplam 40 cm dışarı çıktı. Yani aracı 40 cm civarında genişlettik. ;D

th_MOV005362.jpg

merhabalar ;
1990 model mercedes G serisi GD300 aracım vardı.
Arka amortisörleri patlak dediler iki adet yeni getirttim.Ancak sonradan amortisörün değil helezonun kırık olduğu ortaya cıktı.
açmışken yenileri taktık.Eski sağlam olanları elimde bulunmaktadır.
ihtiyacı olana satılıktır.
izmirden..
mustafa 0532 242 18 51.

mercedes amortisör.jpg

merhabalar.
antepte atatürk mah. 20. caddede gördüm bu aracı yanılmıyorsam.
hatta içine düşecektim ilk gördüğümde. çok nadir çünkü buralarda.
jant çalışmanızıda takdir ediyorum. tebrik ederim.

arkadaşlar, merhaba,

Botaş'tan çıkma '86 G230 (3Kapı) aldım. Botaş sonrası, benden önceki sahibi aracı oldukça temizlemiş, elden geçirmiş. Genel olarak temiz durumda.

İşin aslı, kamp vb. konulara doğaya ilgim olsa da aracı sportif anlamda off-road için kullanmayı planlamıyorum. Bu nedenle, diff.kilitlerinin olmayışının çok ciddi bir eksi olarak görmüyorum. Benim için aracın genel sağlamlığı daha ön planda. umarım çok masraf açmaz.

Benim sizlere 3 sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

- İleride benzinli motoru, dizel ile değiştirmek mümün mü? bu konuda mevzuat hakkında bilgisi olan var mı?
- benzin + lpg kullanımında kişisel tecrübelerinize göre yakıt tüketimi ne oranda,
- diff.lock olmayışı konusunda sizler ne düşünüyorsunuz,

Teşekkürler & Selamlar

Mustafa / İstanbul

aracın kilitli diferansiyelleri, hidrolik direksiyonu ve diğer göğüsle ilgili bir kaç malzeme. arkadaşımızın Hollanda da yaşayan abisi tarafından Gaziantep e geldi. Biz LPG taktık ama ölçme şansımız olmadı. Tahminim 40 krş civarında yakacaktır. Benzinliden dizele çevirmek artık kanunen mümkün değil. sitede bir çok konuda işlendi.

Göktuğ kardeşim motor değişimi konusunda bilgi vermiş.LPG dönüşümünde benzine göre tasarrufu %40 olarak hesaplayabilirsiniz.Def kilitleri konusunda ise off-road yapmayacaksanız çok ta ihtiyacınız olmayacak demektir.Ağır devir seçeneği Size hafif sıkıntılı yerlerde ve rampalarda yeterli olacaktır.Sıkı bir araç aldınız , değerini bilin.Kolay gelsin.

Merhaba,

yorumlarınız için teşekkürler,

Aracı c.tesi günü teslim aldım. İlk tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

- Kullanımı çok rahat, tam boy bir sedan arabadan çok farklı değil. Daha önce bir kaç kez Defender 110 kullanmıştım. Şehir içinde, ona göre çok daha rahat olduğunu düşünüyorum.
- Birazcık daha seri olsa hayır demezdim, ama çok sorun değil.
- Araba şehir dışından geldi, LPG ile uzun yolda, 30-35 krş/km gibi bir ortalama tuturmuş. Şehir içinde bir benzin ile kullanayım dedim.. 50km - 50TL, gözüm korktu..

fotoları ile birlikte yine yazmaya çalışırım..

Mustafa

Merhaba,

İlginiz için teşekkürler.
Araç şu an serviste, yağı suyu, eskiyen kayışlar vs değişiyor..

Zaman ve para buldukça, bu aracı kendi zevkim ve genel kullanım için biraz elden geçirmek istiyorum.

- Dış boya, kırmızı, elma şekeri gibi.. Sanırım bu forumda kırmız G sahibi olanlar var. Çok güzel olmuş.
- İç döşeme, kumaş ağırlıklı bej döşeme, kumaş bana daha çekici geliyor.
- Ufak tefek bakım...
Bu işleri 3-4bin TL gibi bir bütçeye çıkarırım diye tahmin ediyorum. Güncel bilgisi olan var mı?

Bunun dışında,
- 4 yerine 5 vites, şanzuman değişimi konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinrim.
- Şnorkel taktımak istiyorum. daha çok görsel nedenlerden. Arazi kullanımında ki avantajarı bir yana,
şehir kullanımında motorun nefes almasını olumsuz etkiler mi?
- Bu iki işlem kaça patlar.

Selamlar,

Mustafa

snorkel 120-140 euro arasi mustafa. cok faydali bir parca. sadece nehir veya su baskinlari icin degil. ayni zamanda yaz'da makine icerisinden SICAK hava degil, disdan daha soguk hava emmeyi saglar ve aracin gucu cok daha iyi olur,hele rampa cikarken.

5 vites sanzuman ise, w124'den cikma sana uyar. ancak buyuk lastik takmayi planlarsan [33 veya 35]711.110 veya 711.113 numarali sanzuman en iyi secenek. ikisi de 5 vites ;) ve buyuk lastigin tork kayibini giderir..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR