86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,414

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Cumartasi günü İvedikten Ya Nasipten arkadaşımıza 86 model bir tane G230 aldık. Yarın sabah indireceğiz aracı. Aslında 71 model scout almak için gittik, kısmetten G çıktı. Aracı daha önce hiç tanımıyorduk. Fiyatı biraz uygun geldi. Aracın altına eğilip baktığımda helezonlu ve sabit akslı olduğunu gördüm. Ayrıca oldukça sağlam bir görüntü verdi. Şaftları filan bizim cj lerden kalın. Araç hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acaba?

1- Sorunsuz olarak atılabilecek en büyük lastik ebadı nedir?
2- Motor ve şanzımanın artıları eksileri nelerdir nerelerine dikkat etmeliyiz?
3- Arazi vites kolundaki harfler ne anlama geliyor? Sanırım orta diff kilidi var. Devamlı 4 çekermidir?
4- Arka diferansiyelle LSD kilit olduğunu söylüyorlar doğru mudur?
5- Ruhsatta 2700 kg yazıyor, doğrumudur, doğruysa offroad için handikapmıdır?
6- Ön aks kilitleri otomatik midir?
7- Offroad performansını artırmak için sıklıkla ne yapılır?

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 86 Model Mercedes G 230 Gaziantep'te ?..

hayirli ugurlu olsun !

tam ismi 230G olmasi gerek. eger injection degil ise, arac 82-83 kardes :( 86 yilinda 230 GE [injection]olarak uretildi.

jantlar 15'mi? o zaman tavsiye edecegim 31x10.50x15. yukseltme yapacaksaniz 33x12.50x15.
jantlar normal 16 ise 235x85x16. bence G icin en iyi lastik secimi cooper stt. hem yolda super sessiz hem arazide inanilmaz..!!
motor iyi....simdilik. ileride guzel bir dizel motor takarsin. sanziman super saglam. ustundeki motora uygun. kolayina sorun vermez ama tum alt aksam yaglarini hemen degistir!
arazi vites; S normal arka cekis. SA normal 4x4. sagdaki SA yine ayni. N bos vites, mekanik vinc takacaksaniz [pto]. GA low 4x4,yani agir arazi vitesi.
normal vites ve takviye arasinda on ve arka diff kilitleyen cekmeli iki hidrolik cekme dugemeleri var,hafif solda.el fren yaninda. bazi G'lerde sadece tek kilit var arka dif icin. bu dugmeler lastik ve cok zayif bir malzeme, belki de sizinkiler koptu ve gorunmuyor. yeri bellidir,bir kontrol et.
kilosu 2700kg olamaz.!!!! :eek: uzun sasi G bile 2229 kg'dir. kisa sasi 1980 kg civarinda.
off road icin G cok buyuk modifiye istemez bence. 2"bodylift,2"coil lift,yuksek yanakli lastik yeter. G'ye alis ve ona gore kendi kararini verirsin. [benim G-anavar bitti] basligini okursan san fikir verir belki.

simdilik hayirli ugurlu olsun.

ha,,,, birde aracin resimlerini atarsaniz sana aracin hangi yilin oldugunu soylerim ;) hemde araci merak ettim ;D

İşte bugün çekilen fotoğraflar.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

bence yok abi.botaş çıkmalarında genelde yok.ayrıca yanasip oto sökmüşte olabilir, biliyorlar diff lock un kıymetli olduğunu... ;)

Selamlar,

Aracınız hayırlı olsun. Ben de Ya Nasip'den 230G aldım.
İlk iş şanzımanı 5 ileri olarak değiştirdim ve klimayı faal hale getirdim.

Arazi için bence en önemlisi diferansiyel kilidi. O da BOTAŞ'ın araçlarında bulunmuyor.

Araç gayet temiz görünüyor, güle güle kullanın.

Nazım

Aracın bugün motor üst kapağını söktük baktık. Kapak sibopçuya gitti sorun çıkmadı. Egzantrik zinciri çok gevşekti, şakırtı sesleri vardı sebebini bulmuş olduk. Yarın toplayıp ayarlarını yapıp çalıştıracağız. Kilit konusuna yarın tekrar bakarım. Ama el freninin yanında hiç birşey yoktu. Ya nasip bize arkalarda LSD var gibi birşey söyledi. Diferansiyelleri açıp bakacağız o zaman anlaşılır. Ama şanzıman ve diferansiyellerin civatalarına baktım açılmamış gibi duruyordu. İnşallah açmamışlardır. Şasi nosunu yarın yazabilirim.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

11.jpg

12.jpg

13.jpg

gelismeler guzel. sanirim yokmus galiba ??? cok ilginc. zaten fren yagi deposunun yaninda dif lock yag deposu da yok...

arac 83 sonrasi gorunuyor,isik dugmeleri orta konsulda.dumen salon modeli gibi. aslinda emniyet kemerlerin yuvaya sarildigi yerde imalat yili etiketleri var,,,,,tabii ki kesilmediyse!

simdiden kolay gelsin. belli ki arac dogru ellere dusdu ;)

Hocam hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Selamlar
Güven

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR