800 Tl Ye İthal Araç Üstü Çadır İçin Toplu Alım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,477
Ynt: 800 Tl Ye İthal Araç Üstü Çadır İçin Toplu Alım

cem bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,ben riske girmek istiyorum,650 tl kaybedersem üzülmem,nasıl yapacağız,çinden sipariş verip mal alan varmı aramızda hiç?yanlız yukarda linkini verdiğim çadır için minimum 10 sipariş istiyor,başka çadırlarda tek siparişte kabul ediyor

Etiketler

omnitemporal' Alıntı:
http://www.alibaba.com/product-detail/2014-hot-sale-hot-sale-car_1801141105.html
http://www.humaoto.com/Arac-Ustu-Cadir-Bej-Renk-Simpson-3,PR-397.html
aynı çadırsa eğer adamlar gemiye 178 dolara teslim ediyor,hesaplamalara göre 300 dolara yani 650 tl ye çadır sizin,türkiyede 3400 tl

Tedarikçi ile irtibat kurmak lazım aslında ve karşı taraftan CIF fiyat istenirse en azından gümrük masrafları için bir fikir verebilir.

Murat bey
Satıcıya mesaj attım CIF fiyat istedim vereceklerini pek sanmıyorum ama en azından iletişime başlamış oluruz.genelde bu satıcılar FOB fiyat verirler sigorta,nakliye ,navlun masraflarını alıcıya bırakırlar.

teşekkürler cem bey,internette bunu buldum,güncel midir?
Arkadaşlar gümrük müsteşarlığından gelen mail:

Sayın İLGİLİ,

Konu ile ilgili olarak http://www.gumruk.gov.t...vzuat/Sayfalar/bkk.aspx adresinde yer alan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar (2009/15481)'ın 45. maddesine göre,Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır

Bununla beraber eşyanın değeri 150 Avro'yu geçtiği takdirde, 150 Avro'yu aşan değer üzerinden

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 olarak tek ve maktu vergi alınır.
Eşyanın değerinin 1500 Avro'yu geçtiği takdirde ise yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.

Kimden: Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi

cem bey tekrar teşekkürler
150 euro=208 dolar bu durumda gümrüğe takılmaması gerekir
yanlız bir çelişki var,çinin en popüler alışveriş sitesinde çadır 770 dolar,o da en az 10 tane sipariş verirsen
http://www.aliexpress.com/item/SUV-Car-Roof-Top-Tent-AT-CTS116A/1150376481.html

Bu durum halen geçerli ise %20 gayet makul gözüküyor bence iyice araştırıp alınabilir.Nakliye bedeli ne kadar mal oluyor öğrenelim önce.

10 tane sipariş ederseniz kesinlikle gümrüğe takılır. Satıcıyla iletişim geçip numune amacıyla ücreti ödenip 1 adet istenebilir. Eğer kalitesinden memnun kalırsak en az 10 adet daha sipariş vereceğiz denilebilir ki, gerçekten de durum onu gösteriyor :smiley: Yanlış bilmiyorsam numune ürünlerin gümrükten de muaf olması lazım?

Bir de duyduğum kadarıyla bazı tekstil kumaşların Çin'den gelmesiyle ilgili sıkıntılar varmış. Böyle bir durum yaşanırsa kumaşsız da sipariş edilebilir. Büyük ihtimalle üzerindeki kumaşın su geçirmezliği çok zayıf olacaktır. Türkiye'de çok daha iyi bir kumaşla yeniden dikim yapılabilir. Araç üstü için önemli olan mekanizma nede olsa...

omnitemporal' Alıntı:
cem bey tekrar teşekkürler
150 euro=208 dolar bu durumda gümrüğe takılmaması gerekir
yanlız bir çelişki var,çinin en popüler alışveriş sitesinde çadır 770 dolar,o da en az 10 tane sipariş verirsen
http://www.aliexpress.com/item/SUV-Car-Roof-Top-Tent-AT-CTS116A/1150376481.html

İşte problemde burada başlıyor zaten İlk site alibaba bizi direkt imalatçı ile buluşturuyor ikincisi ise aliexpress satıcı firma fiyat farkı mutlaka vardır ve olması normaldir.Ama bu kadar fark aynı ürün için ise şaşırtıcı.en doğrusu direkt imalatçıdan malı alıp gümrüğünü ödeyip teslim almak ve deneyerek görmek.İşte bunun için bir cengaver aranıyor.

yol' Alıntı:
10 tane sipariş ederseniz kesinlikle gümrüğe takılır. Satıcıyla iletişim geçip numune amacıyla ücreti ödenip 1 adet istenebilir. Eğer kalitesinden memnun kalırsak en az 10 adet daha sipariş vereceğiz denilebilir ki, gerçekten de durum onu gösteriyor :smiley: Yanlış bilmiyorsam numune ürünlerin gümrükten de muaf olması lazım?

Bir de duyduğum kadarıyla bazı tekstil kumaşların Çin'den gelmesiyle ilgili sıkıntılar varmış. Böyle bir durum yaşanırsa kumaşsız da sipariş edilebilir. Büyük ihtimalle üzerindeki kumaşın su geçirmezliği çok zayıf olacaktır. Türkiye'de çok daha iyi bir kumaşla yeniden dikim yapılabilir. Araç üstü için önemli olan mekanizma nede olsa...

Sayın Admin 10 adet sipariş veremeyiz zaten ticarete girer ve ithalat yetkisi olan firmamız olması gerekir diye biliyorum.
en doğrusu adet bazında bireysel siparişler ama bunun için dediğim gibi bu işlerle uğraşacak bir cengaver lazım.
Cengaver diyorum çünkü iş sadece parayı ödemekle bitmiyor çok sabır gerektiren sinir bozucu bir süreç bu gümrük işleri.
Yoksa para işin en kolay kısmı.

Dediğiniz gibi ürün alınıp kumaşı yeterli değilse değiştilir.

o cengaver benim,650 tl kaybetsem de bu uğurda değer,yol yordam gösterin deneyelim,internette yaptığım araştırmalar çinden alışverişin o kadarda güvensiz birşey olmadığını söylüyor
eğer başarılı olursa,üründe iyi çıkarsa bir çok arkadaşımız alır

Cem bey, üretici en az 10 adet sipariş kabul ediyorsa ya anlaşıp tek tek kargo ettirilecek ki gümrüğe takılmasın yada bir ithalatçı firma üzerinden mallar gümrüklenerek getirilecek. Gümrüğü, ithalatçı komisyonu, vergileri vs vs Aliexpressteki satıcıyla aynı rakamı bulur...

Çin'den verilen siparişlerde canı yanan çok arkadaşım var. Benim bile başıma gelmişti, ucuz diye aldığım hafıza kartları arızalı çıkmıştı. Bu firmanın Alibaba'daki profili güven verici. Firma yerinde incelenmiş ve onaylanmış. Tek görünen sıkıntı firmanın 2013 yılında kurulmuş olması. Şuan yaşanabilecek tek sıkıntı ürünün defolu çıkma ihtimali görünüyor.

Bu arada ürün demişken, kumaşın su geçirmezliği 2000mm PU. Yani bayağı su geçiren bir kumaş :smiley:

08.04.2011 tarihli ve 27899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın 1'inci maddesi ile 2009/15481 sayılı Karar'ın 45'inci maddesinin "Türkiye Gümrük Bölgesi'ndeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 euroyu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır" hükmünde yer alan "bir kişiye" ibaresi "bir gerçek kişiye" olarak değiştirilmişti.

Numunelik eşya ve model konusuna gelince bu eşyanın tanımının; Belli bir tür eşyayı temsil eden ve sunuş şekli ve miktarı belli bir tür veya nitelikteki eşya için sipariş vermekten başka bir amaç için kullanılması mümkün olmayan her türlü madde veya örnek şeklinde yapılmış olması ve numunelik eşya ve modellerin gümrük beyanı dahil tüm işlemlerine ilişkin faaliyetlerin takip edilip sonuçlandırılmasında posta idaresi ile müsteşarlıkça belirlenen koşulları sağlayan hızlı kargo firmaları dolaylı temsilci olarak yetkili kılınmış olması, hususları dikkate alındığında;

Aynı kararın 45'inci maddesine yönelik yapılan düzenlemenin tüzel kişiler adına gelen numune ve modellerle bir ilgisi olmayıp, bu kapsamdaki eşyanın işlemlerinin gümrük vergilerinden muafen hızlı kargo firmalarınca dolaylı temsil yetkisi kapsamında beyan edilmek suretiyle ithaline edilebileceği belirtiliyor. Keza; eşyanın numune olup olmadığının belirlenmesinde, faturasında numune olduğuna dair bir ibare olmadığı durumlarda, muayene memurunca eşyanın numune olduğuna kanaat getirilmesi halinde eşyanın işlemlerinin sonuçlandırılması gerektiği belirtiliyor.

Murat kardeşim 1 adet numune ürün gönderip gönderemeyeceklerini sordum gelecek cevaba göre hareket edelim.Bir kaç gün içinde cevap gelir sanırım.

evet ben yanlis yazmisim 150 $ degil 150 avro yu asan kisim vergilendiriliyor.3000 watt lik inverterim gumrukte takilmisti ve kendim gidemedigim icin bir arkadasima soylemistim ve oda gumruk musavirliginde calisan bir arkadasini gondererek PTT gumrugune gidip vergisini yatirarak inverteri almisti.Ne kadar odedigini sordugumda ise onemsiz bir rakam verdim benim hediyem olsun demisti israrlarima ragmen rakami soylemedi ve onemli bir rakam olmadigini soyledi.Gumrukte takilsa bile bu cadir vergisi odenerek alinir ve vergiside cok cuzi olur boylece 1 e alip 10 a satan ( hakaret olacagi icin sifat yazmiyorum) saticilari guldurmemis olursunuz.Yanlis bilmiyorsam kisi basi yilda 5 parca esya (gumruksuz degerde olan ) getirilebiliyor 6.parca degeri ne olursa olsun vergiye tabii.

İnternette okuduklarıma göre Çinli satıcılar değeri düşük gösterme,üzerine hediyedir yazma,veya numunesine diyerek anlaşarak tek tek satma konusunda sorun çıkarmıyorlar,çünkü bu taleple özellikle Türk müşterilerinden dolayı sık karşılaşıyorlarmış
Bu durumda tek siparişi kabul eden,yada numune diye tek tek göndermeyi kabul eden ve kullanışlı bir çadır satan bir satıcıyla ingilizcesi iyi bir arkadaşımızın diyalog kurması sonucu çadır gelecek
Ağır bir şey olduğu için muhakkak gümrüğe takılacak,gümrük vergisi %20,komisyon,kargo bedeli vs çadırın bize gelişi 1000 tl yi geçmeyecektir

soyle bisey dusunuyorum ama ne derece uygulanir bilmiyorum,ordan cadir alinir burda iskeletinin kopyasi cikartilir,daha iyi bi kumas ile hem yazlik hem kislik olarak tekrar dikilir daha uzun omurlu olacagini dusunuyorum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

O zaman oradan çadır getirmeye gerek yok,sitede Goliath çeadırı olanlar var,iskelet ve mekanizmayı yapacak usta bulunsa yeter,ama ben bizim çadırcıları az çok tanıyorsam bu işi yapmazlar ,yapsalarda 2000 tl den az istemezler,estetik bir görüntü olacağından da şüpheliyim,tunç çadırın yaptığı gibi olur,bu camiadan atölyesi olan elinden iş gelen bir arkadaşımız çıksa süper olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR