750kg Alti Karavan Uretiyorum Fikirlerinizi Almak Istiyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kadir Bekil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,774
kısaca

_tip onay belgesi olmayan tüm çekilen araçlar trafiğe çıkamaz.. bunda hemfikiriz.. hal bu olunca her türlü 750 kg altıda olsa ruhsatsız avrupa karavan ve özel yapma tip onaysız karavanlar yasak oluyor.

_tip onay belgesi olupta araçla beraber muayeneye girmeyen 750kg altı ruhsatsız römorklar ve karavanlarda durum nasıl bunu bir araştırmak gerekiyor.. tam olarak bilgi almak gerekiyor TÜV den..

burada belirsizlik var.. devlet 750 kg altı römorklar muayeneden muaf demez.. TCK kanununun 67. maddesine göre de demiyor zaten..

o zaman devlet demiyorsa bunu kim diyor ..?? karavan ve kamp dernekleri başkanlarımı..?? diyorsa da neye göre diyor..??

Son düzenleme:

Etiketler
Merhabalar,

Şöyle düşünelim.
Benim 750 kg'dan düşük çekme karavanım var. Muayene de şu anda yapılan gibi sadece çeken aracı götürüyorum. Aracı ve çeki demirini TÜV kontrol ediyor ve onay veriyor. "Karavanımla dolaşmamda sıkıntı yok" diyorum. Yola çıkıyorum trafik çevirdiğinde sadece çekme demirine bakıyor. Eğer tarttırmak isterse 750 kg altında ise zaten trafiğe çıkmana müsaade ediyor. Bu yapılan uygulama.
Sizin dediğinizi yaparsam bir daha ki sefere muayeneye karavanı da götürüyorum. TÜV'e "karavanın ruhsatı yok ama kontrol et" diyorum. Bir şekilde ikna oluyor. Muayeneyi yapıyor.
Şimdi sorun şurada, ruhsatı olmayan bir karavanın muayene bilgisini nereye kaydedecek. Araç ruhsatına mı yazacak? Kontrol evrağına mı yazacak?
İkinci defa gittiğimde karavan ne oldu demeyecek mi?
Benim bildiğim ruhsatı olmayan bir çekme karavana, tip onay belgesi olsa bile standart prosedürde yeşil sigorta bile yaptıramıyorsunuz. Çünkü tramer kaydı isteniyor.
Kanunda hem 750 kg altı karavana ruhsat çıkarılmasına gerek yok ibaresi hem de muayene zorunluluğu birbiriyle çelişiyor.

Hali hazırda ben ruhsata işli çeki demirimle (kaskoya işli) çektiğim 750 kg altında olan çekme karavanımla yola çıkıyorum. Hem fikir değilim ;)

iyi günler

Son düzenleme:

Karavan yapmayı düşünen arkadaşa tavsiyeler
1- Yabancı ve ciddi bir üreticinin karavanını satın al yada kirala . En az 2 kere yol yap . Farklı mevsimlerde en az 4 kere 3-5'er gece konakla.
2- Sonra aynısını yerli bir üreticinin karavanında yap. (1'le 2. madde yer değişebilir)
3- Sonra otur bir düşün ,içindeki yapma isteğinin sebeplerini irdele aşağıdakilerden hangisi olduğuna karar ver ;
a- Bu işi boş zamanın var eğlenmek için mi yapıyorsun
b- Yerlisi (Bu işi lisanslı yapanlar) yada 2.el yabancısı (Yeni yabancı karavan über pahalı olduğu için hiç yazmadım) pahalı olduğu ve gücün yetmediği için mi yapıyorsun.
c- Bu işten ekmek yerim diye mi yapıyorsun
d- Diğer (???)
4- Sonra otur bir fizibilite yap. Yapanların elde ettiği neticeleri bir irdele.
5- Bu dediğim adımları doğru yaparsan zaten %99 yapmazsın.

Teknik prosedür bir yana bizde üretilen küçük çekme karavanlara bakıyorum 4 kişilik bir aile içinse mutlaka ranza yapılmış içi daraltılmış yemek masası 2 kişilik yatak oluyor üstüne asansörlü 2 kişilik bir yatak daha koyup yatılacağı zaman aşağı indirimde çok daha kullanışlı olur

Sn. chaos_54,
bu işler " heveslendirme" veya " heves kırma " olayı değil takdir edersiniz.
Trafik tüzüğünde eskiden bir tabir vardı, "Trafiğe salih araç" diye. "
"Salih; Elverişli, iyi, uygun, yakışır./Yetkisi hakkı olan."
Konuya ben bu açıdan bakıyorum;
evinizin bahçesine veya bağınıza bir kulube/baraka/tahta ev yapmıyorsunuz ki,
konuyu "Bırakın zevkine, becerisine göre yapsın,
yıkılırsa, devrilirse zararını kendi çeker." diyelim.
Altta verdiğin linke bakın lütfen,
ARTIK ACELESİ YOK SATILMASADA OLUR Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 605118288
Böyle bir hilkat garibesinin yola çıkmasına müsade etmek,
trafikte cinayete teşvik etmekle eşdeğerdir.
Eee ustamız belki çok usta...
Neyin ustası..
Mobilya ustası mı, koltukçu mu, mutfak dolapçısı mı, köy demircisi mi ???
Karavan ile ilgili en ufak bir yeterliği,tecrübesi, belgesi var mı...!
Bu iş artık o kadar gayrı ciddileşti ki,
eline kaynak alan, mobilyacı,
"Ne varmış kaynakta yahu, çat çat yapıyorum işte ." diye iki demiri çatıyor,şasi imal ediyor..!
Ne sertifika,ne belge hak getire..
Köy demircisi de, "şasiye gaynatıvereyo ",
mdf leri üstüne koyu koyuveriyor ...
Oldu sana karavan...
KARAVAN İMALATI BU DEĞİL..!?
Karavanı mutlaka, 0 belgesi almanın bütün şartlarını eksiksiz yerine getirecek
ve de belgeyi alıp intrenette veya atölyesinde gösterecek işyerleri yapacak.
Başka yolu yok..
Heves ettim deee..
Abi demircilikte hayat kalmadı, eve ekmek götürmek zorundayız daaaa..
Abi mobilyacılık, mutfakçılık öldü, biz de karavanda para var dedikteeee..
Bu iş bu kadar gayrı ciddiye alınmamalı.
Az kaldı en sonunda ben,
750 Kg altı karavanların mutlaka 01 belgeli teknik yeterlikteki büyük/küçük işyerlerinde
üretilmesi için gerekli kanuni mecburiyet konusunu, basın vasıtası ile de destekleyerek,
gündeme getireceğim..
En son, Adanada paslı bir karavan şasisini
S.Com da "karavan yapıyoruz,karavan satıyoruz" diye yıllarca teşhir eden ustamız da,
herhalde onu sattı ,şimdi o parayla, yepyeni modeller( ! ) geliştirmeye başlamış...
Lütfen biraz ciddiyet.
Yollarda şekli hilkat garibeleri ile gözlerimizi kirlettirmeyelim,
Belgesiz karavanlarla da hayatımızı tehlikeye attırmayalım.
Yollarımızda "Trafiğe salih araçlar" görmek istiyoruz.
Test edilip - onaylanmış..

Bu sitenin amacı nedir. Zaten bilgilenmek birbirine yardımcı olmak değil mi? Sizin söyleminize göre hiçkimse yapmayacak birilerinin önerdiği, beğendiği yada nemalandığı karavanları sitemizde görüp aa bu iyiymiş bak deyip mi alacak.

Verdiğiniz ilandaki araç sizce bu siteye üye olsaydı ve bizler başlangıçta yapımda dur deseydik böyle birşey daha çıkmadan sonlanırdı.

Belgeli olup aracımın omurgasını şasesini kesip wc takacağını söyleyen, sitede herkesin övdüğü ustalar yüzünden karavan yaptım.
Yani asıl bu işi belgeli yapıyorum en iyisini yapıyorum diyip de insanların hevesini birikimlerini bitirenlere kızıyorum. Böyle firmalar yüzünden kendi yapmaya çalışanlara destek ve yol gösterici olalım diyorum.

Gene firmalarımızdan Alko şase kullanmış olduğu karavanda sıkıntıları gidermek için şaseyi desteklemek zorunda kalmış üyelerimiz mevcut.

Bu ilandaki araç gibi,kendisi ve herkesin güvenliğini tehlikeye düşürecek hiçbir durumu bende kabul etmiyorum.
Kısaca dur yapma demeden önce nasıl baslamalı nelere dikkat etmeli karşılaşacağı zorlukları söyleyelim, gerisi kişinin seçeneğine kalmış.

Zaten arkadaşta kendini ciddiye almamış birçok mesaj yazdık kendisi yok. Sanırım sadece sözde kalacak bir işti.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR