750 Kg Üstü Çekme Karavan Için Ne Tür Ehliyet Almam Gerekiyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omurtlak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,431
B sınıfı ehliyet ile 750kg dahil altı römork çekebilir.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

MADDE 13 ‒ Aynı Yönetmeliğin 86 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 86 ‒ B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.”
 

Etiketler
Trafik denetleme ilçe şubelerinden İzmir-Konya (broşür ve bazı evraklarında-grafik halinde belirtilmiş-sadece önceden B sınıfı ile ilgili) ve bazı sürücü kurslarının araç profilleri ve sınıflarını gösterir tablolarından edinilen bilgiler doğrultusunda;
-Römork takılı halde ve belge B sınıfı ise yasal işlem yapacaklarını (750 altı veya üstüne bakılmaksızın)
-Belgenizi B olan ve BE sınıfı veren bir kurstan güncellenmesini
-Özellikle hafif tekne çekenlerin başvuru yapıp belgelerini aldıklarını
-İzmir Seferihisar'da tekne işi yapıp, tekneyi denize indirmek için giderken trafik ekibi tarafından,sürücü sınıfı yeterli olmayan bir esnafın ceza yediği, bazı izlenimlerdir.

e) B sınıfı sürücü belgesi otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.
f) BE sınıfı sürücü belgesi B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen römork veya yarı römork içeren birleşik araçları kullanacaklara verilir.

Kaynak:Mevzuat Bilgi Sistemi
Sonuç : Yolda memura dert anlatıp, hendek atlatana kadar sınıfı BE yapmak kesin çözüm görünüyor.
 

Bir para tuzağı prosedür daha.

Kamyonetim var dünya para verip K2* belgesi aldım 5 sene sonunda bir daha para verip yenilettim, 6 senedir kimse sormadı.
Kurslara ve sınava para verip Src ve piskoteknik aldım onu da soran yok.
Amatör denizci belgesi ve telsiz belgesi desen yine öyle.. Millet sınava bile girmeden adresine gönderiyorlar belgeyi. 12 senedir kimse sordu mu? yok..

Şimdi de B yi BE yap sonra onu bilmemne yap

Gerçekten kurslar ve sınavlar denetlense, bir şeyler öğrenip alınan belgeler olsa ve sonrasında da denetlemeler yapılsa tamam ama sırf para almak için yapılan bu prosedürlere karşıyım...
 

Bir para tuzağı prosedür daha.

Kamyonetim var dünya para verip K2* belgesi aldım 5 sene sonunda bir daha para verip yenilettim, 6 senedir kimse sormadı.
Kurslara ve sınava para verip Src ve piskoteknik aldım onu da soran yok.
Amatör denizci belgesi ve telsiz belgesi desen yine öyle.. Millet sınava bile girmeden adresine gönderiyorlar belgeyi. 12 senedir kimse sordu mu? yok..

Şimdi de B yi BE yap sonra onu bilmemne yap

Gerçekten kurslar ve sınavlar denetlense, bir şeyler öğrenip alınan belgeler olsa ve sonrasında da denetlemeler yapılsa tamam ama sırf para almak için yapılan bu prosedürlere karşıyım...
Doğru :smiley:
 

Kanun metnini alir yanima koyarim. Zaten çekme karavanimin belgelerini bir dosya halinde yanimda taşiyorum ilgili yerleri linemarker kalemle çizerim. Eger yine de ceza yersem itiraz eder gerekirse dava açarim.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




sonuç olarak 750 kg altı karavan için B ehliyet yeterli mi ?
Evet hocam kanunen yeterli :smiley:
Yukarıda mesajımda ilgili yönetmelik maddesini ekledim.


Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
MADDE 13 ‒ Aynı Yönetmeliğin 86 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 86 ‒ B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.
 

Yeterli ama mutlaka ilgili yönetmelik sayfasını bastırıp evraklarınızın içine koyun, bu konuda polis memurlarının da kafası karışık. Birde Karavanın yüklü ağırlığı 750 kg mı geçmemesi gerekiyor. suydu tüptü, tabak çanak o bu derken 750kg geçerseniz ve tespit ederlerse bu sefer başka bir çok sorun ortaya çıkıyor.
 


750 KG A KADAR OLAN KARAVANLARI B SINIFI KULLANABİLMEKTEDİR ANCAK DAHA FAZLASI İÇİN BE (ARABA ÇEKİCİ) YADA CE (TIR ÇEKİCİ) EHLİYETİ ALMANIZ GEREKMEKTEDİR KARAVAN EHLİYETİ İSE ŞUAN İZMİRDE SADECE YAKAMOZ SÜRÜCÜ KURSUNDA BULUNMAKTADIR

YAKAMOZ SÜRÜCÜ KURSU
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Mesajlar
1,528,034
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst