29 Mayıs 2013 tarihli "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİ" gereği artık 750kg üzeri römork çekebilmek için B sınıfı otomobil ehliyetleri yeterli. Ancak bunun için sürücü kurslarından "Römork Sınıfı Sertifika" eğitimi almamız gerekiyo. İnternetten ve gezenbilir.com dan araştırdığım kadarıyla bunu yapan henüz yok. Ben de bugün sürücü kurslarını dolaştım ve kendilerini direk ilgilendiren yeni kanundan bi haber olduklarını gördüm. Yalnızca son gittiğim Bandırmadaki "Marmara Kuş Cenneti Sürücü Kursu" sağolsun ilgilendi. Önce M.E.B.lığının mebbis sisteminde buna uygun eğitim programı olmadığını gördük, sonra bilgi almak için ilçe milli eğitimi aradık ancak onların da kanundan bihaber olduğunu gördük. Daha sonra kurs müdürü hanımefendi bu sertifikayı nasıl vereceklerine dair bilgiyi milli eğitimden resmi yazı ile talep edeceğini söyledi. Muhtemelen bu yazı herhangi bir kademede cevap verilemezse Milli Eğitim Bakanlığına kadar çıkar.Önceden bu konu ile ilgili bir düzenleme olmadığı için polis anladığım kadarıyla kimseye "D sınıfı ehliyetin nerde?" diye sormuyodu, ama bundan sonra işin rengi değişti, "Ben tır kullanmıyorum ki kardeşim!!" numaralarını polise yutturamayabiliriz. Sizden ricam bu sertifikaya ihtiyacı olan arkadaşlarımızın sürücü kurslarına gidip benim gibi taleplerini iletmeleri. Bu sayede belki M.E.B. elini çabuk tutar ve bir eğitim programı hazırlanır.. İlgili yönetmeliği incelemek isterseniz http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/05/20130529-19.htm