Günün güzel haberi...
Biliyorsunuz, daha önce paylamıştım. Engelli olmam ve ÖTV'siz araç alabilmem sebebiyle Türkiye'nin ilk ve tek 0 karavanı olan "Hotomobil" vardı. 0 Doblo üzerine 3 kişilik 1. sınıf bir motokaravandı. Araç kredisine uygun, kampanyalı alınabilen ve Avrupa karavanları aratmayacak donanımları vardı. 260.000 TL civarı olan full modeli bana ÖTV'siz 150-160.000 TL arasına geliyordu. Tek negatifliği şuan için otomatik vites seçeneğinin olmayışı (saece otomatik vites kullanabiliyorum) ve 3 kişilik olmasıydı.
Firmadan gelen son haberlerde 2 yeni ürün daha çıkarttıkları ve İstanbul KAmp&Karavan Fuarında sergileyecekleri oldu.
1. Ürünleri Gladiator
Son dönemde Yurtdışında çok fazla gördüğüm ve Türkiye'de de Pino ile başlayan(Ben öyle biliyorum) ve şuan Crawler ile devam eden Pick-up üstü karavan akımında bir ürün geliyor.
Alkovenli olması sebebiyle Pick-up kasayı çok aşmadan 4 yatak kazanılabiliyor. Ve Hotomobil'de tıpkı Pino ve diğer Dünya'da ki örnekleri gibi sökülebilir olarak imal edecekmiş. Yani, Kamp alanına bırakıp, tıpkı çekme karavan gibi aracınızla işlerinizi halledebiliyorsunuz.
Burada tartışılan tek konu, mevzuatsal boşluktu. Yani kasadan taşma uzunluğu vb durumlarda sıkıntı olabildiğinden bahsedildi. Ancak Crawler çatır çatır satmaya devam ediyor ve sorun yaşayanları okumadım. Ayrıca Pino'nun modelini alan bir kişi tüm Avrupa'yı dolaştı.
Monoblok olması, Crawler gibi sabit değilde bağımsız olması bence güzel artıları. Ama 3 kişilik olması yine olumsuz oldu. Fuarda firma yetkililerine neden 4+ çalışmadıklarını soracağım. Tamam Ronin yani motokaravan aracı zaten 3 kişilik, karavının da 3 kişilik olması doğaldı. Ancak burada çift kabinli pick-up araçların hepsi 4+1 yani 5 kişilik araçlar...
Ürünle ilgili firmanın verdiği bilgiler şu şekilde:
♦ Farklı outdoor donanımlarına sahip olup 3 kişinin dört mevsim rahatlıkla konaklayabileceği özelliklerdedir.
♦ Tüm çift kabin Pick-up modelleri ile uyumludur.Aracınızın arazi performansı ve hareket kabiliyetini etkilemeyen bir tasarıma sahiptir.
♦ Montaj gerektirmeyen taşınabilir bir yaşam kabinidir.
♦ Taşıma ayakları sayesinde aracınızdan bağımsız olarakda kullanılabilir.
♦ Monoblok, alevlenmez ve antibakteriyel gövdeye sahiptir.
♦ Tüketici kredisi veya kredi kartı taksidi ile kişiye özel ödeme seneçekleri
2. Ürünleri Troy:
Listemize girecek O1 kategorisinde 2 kişilik monoblok bir çekme karavan daha geliyor. Resim yok, fuarda lansmanını yapacaklarmış. Verdikleri bilgiler şu şekilde:
♦ Farklı iç dizayn ve çözüm opsiyonlarına sahip olup 2 kişinin dört mevsim rahatlıkla konaklayabileceği özelliklerdedir.
♦ Monoblok, alevlenmez ve antibakteriyel gövdeye sahiptir.
♦ 750 kg altı üretiminden dolayı tescil yok.
♦ O1 Belgesine sahiptir .
♦ Tüketici kredisi veya kredi kartı taksidi ile kişiye özel ödeme seneçekleri
Hotomobil |
Fuarı heyecanla bekliyorum. Soran arkadaşlar için son kez yazayım:
Ben 24.02.2020 tarihinde Fuara gideceğim. Telefon numaram profilimde var. Saat konusunda İstanbul trafiği ve 1.5 yaşında oğlum olduğu için kesin birşey diyemiyorum. Ama benimle görüşmek isteyen arkadaşlar olursa telefonla ulaşabilirler, ayarlamaya çalışırım.
Sevgiler,