7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,277,880

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Her ikiside olabilir Işık dağında arazi daha geniş çeşitli rakımlarda çeşmeler var üstü kar altı stabilize olan yoldan gidilip onlarca kamp kurulacak yerden birinde kamp kurulup sonra araçlar kar da marifetlerini gösterirler akşam ateş,ateş suyu,muhabbet öğleden sonra başka bir güzergahtan dönülebilir.

acemi80' Alıntı:
Günaydın Cennet yolcuları
Hocam Günaydın,bende diyorum ki bu ofroyda sardırmadan, bir Everest yapıp gelsem mi diyorum ne dersin?.
Aracın rahat ve konforuna alışınca yürümek zor gelirmi diyorum.Büyük transfer parası alan futbolculara antremanların zor gelmesi gibi.

aslankurt72' Alıntı:
Hocam Günaydın,bende diyorum ki bu ofroyda sardırmadan, bir Everest yapıp gelsem mi diyorum ne dersin?.
Aracın rahat ve konforuna alışınca yürümek zor gelirmi diyorum.Büyük transfer parası alan futbolculara antremanların zor gelmesi gibi.

mustafa abi bence offroyta devam , everest işi yaklaşık 60-70 bin usd cik tutuyor , o paraya 2-3 araba alırız yahu :D

cihanülker' Alıntı:
mustafa abi bence offroyta devam , everest işi yaklaşık 60-70 bin usd cik tutuyor , o paraya 2-3 araba alırız yahu :D
Yok yaw ben zirve yapmayacağım.ana kamp 5600 m. ve civarındaki 6000 m lik tepeler link aşağıda

http://www.explorer.com.tr/icerik.php?icerikid=362

Gidiş geliş 20 gün ve masraflar her şey dahil 5000 Tl.civarında tutuyormuş. yaw 60 yaşına geldik hep başkalarına çalıştık ;D ;D arzu ettiklerimizden yapabileceğimiz tek şey bu gibi. bir nevi "son arzu"
Biraz zihnen hazırlık biraz dostlardan teşvik,biraz hatuna bonus falan filan olacak bu iş. ;D

Işıkdağına bir etkinlik düzenlenirse cts.sabah erken çıkıp benim (pazar programım olduğu için) akşam dönmek üzere kargalık yapabilirim. :D

nkurtkaya' Alıntı:
Günaydın Çiftlik ağası :smiley:

2 ton 68 beygir ama, low range'de uygun lastikle "yapmıyor" dediği şeyleri yapar Defemder, hantal değil demiyoruz.
10 derece eğimi çıkamamış. Islakçim çok ilginçtir, modern TC sistemleri harici çok agresif desenli lastik yoksa her aracın işi zor.

Geçen hafta Ormanlı'da düz dizel kumda MT lastikleriyle gayet rahat gitti. Ama low range'de !!!

Abicim ben defender nedir ne değildir bilyorum zaten, ama adam belliki bunu büyük beklentilerle almış, az yakıyor tam arazi şeysi falan filan sonuç hüsran, Herzaman hepimiz söylemiyormuyuz, defederi denemeden , kullanabileceğinizden emin olmada almayın diye.

Birde gidip en zayıf motor seçeneğini alınca üzerine deneyimsizliğide ekleyince afallamış ;D ;D ;D

Evet ıslak çim en b..ktan arazi türüdür adamın nevrini döndürür altında 1000 beygirde olsa en iyi lastikte olsa çakılır kalırsın, hele ters eğimde arabayı bile devirtir adama, burada Defendere b..k atmak doğru değil. Kumda düşük devirli motor bencede daha iyi çalışması lazım , deneyimsizlik var işin içinde. Adama hayal kırıklığına uğrayınca tüm suçu defenedere yükleyip sıyrılmış ;D ;D

aslankurt72' Alıntı:
Gidiş geliş 20 gün ve masraflar her şey dahil 5000 Tl.civarında tutuyormuş. yaw 60 yaşına geldik hep başkalarına çalıştık ;D ;D arzu ettiklerimizden yapabileceğimiz tek şey bu gibi. bir nevi "son arzu"
Biraz zihnen hazırlık biraz dostlardan teşvik,biraz hatuna bonus falan filan olacak bu iş. ;D

Hocam size bir film tavsiye edeyim , çocuk filmi, çizgi film falan demeden seyredin, filmin Adı "UP" veya Türkçe "Yukarı Bak" eminim ertesi gün bileti alır yola çıkarsınız , hayat kısa bence vazgeçmeyin hayaliniz buysa henüz vakit varken peşinden gidin.

discovery-V8' Alıntı:
Hocam size bir film tavsiye edeyim , çocuk filmi, çizgi film falan demeden seyredin, filmin Adı "UP" veya Türkçe "Yukarı Bak" eminim ertesi gün bileti alır yola çıkarsınız , hayat kısa bence vazgeçmeyin hayaliniz buysa henüz vakit varken peşinden gidin.
Geçen haftalarda Everest ZİRVEYE ait 2 ayrı belgesel izledim.Adam cerrah 3 parmağı dondu(muhtemelen kesilmiştir) "mesleğimi bunla kazanıyordum diye ellerini gösteriyor parmaklarımı kaybettim ama değdi." Durum bu. biz haddimizi biliriz Ana Kamp bana uyar.Ağrı'ya çıkmıştım bu firmayla. o zaman bana en yakın yaş la aramızda 15 yaş fark vardı herkes bu çıkarsa ben rahat çıkarım diye moral topluyordu.O etkinlikten sonra 3 arkadaş sigarayı bırakmaya karar verdi. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR