7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,273,540

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

altug onaran' Alıntı:
cihan abi şarj dinamosunu ölçtürdün mü tam şarj etmiyor olabilir mi?

altuğ sorun dinamoda değil ölçürtüm , akülerde daha 6 aylık ama proplem ,galiba akülerin şarz ve deşarz olmasında ,bu benim aküler deşarza pek uygun değil 3-4 kere deşarz olunca öldüler galiba , işte burada devreye jel aküler giriyor ,optima veya muadili aküler arıyorum bakıyorum hatta başlık açsammı

cihanülker' Alıntı:
altuğ sorun dinamoda değil ölçürtüm , akülerde daha 6 aylık ama proplem ,galiba akülerin şarz ve deşarz olmasında ,bu benim aküler deşarza pek uygun değil 3-4 kere deşarz olunca öldüler galiba , işte burada devreye jel aküler giriyor ,optima veya muadili aküler arıyorum bakıyorum hatta başlık açsammı

Başlığı boşver. Direk bir adet jel ve bir adet optima al. Üstüne çift akü sistemi çak olsun bitsin. VX100'e hakkını vermek lazım.

cihanülker' Alıntı:

abi garantiden değiştirmeleri lazım bir deneme daha yapılabilir istersen farkı verip jel alırsın

nkurtkaya' Alıntı:
Başlığı boşver. Direk bir adet jel ve bir adet optima al. Üstüne çift akü sistemi çak olsun bitsin. VX100'e hakkını vermek lazım.

nejat jel derken optimadan başka bir markamı diyorsun ?, yani nette bir sürü marka var ama ,bu dayanma güçü ve deep şarz çok öenmli değilmi ,ben 3 adet optima çakmayı düşünüyorum ,ama daha ekonomik nasıl hallederim ?

yani sorulara gelecek olursam

1- 55 amperlik ,sarımı ,kırmızı optimamı

2- ilk akü yani starter aküsü bendeki sistemde en çok şarz ve deşarj olan akü , bunu hangi akü ile değiştirmeliyim

3- sisteme bağlı 2. akü yedekte bekleyecek akü bu ne olacak

4- aracımın orjinal aküsü 90 amper , ilk akü olarak kullanacağım jel akü 55 amper , düşük kalmazmı dersin ?

acemi80' Alıntı:
Neo Aslankurt avatarı değiştirmişsin bir mesajmı veriyorsun bize ;D ;D ;D
Arkadaşlar facebook a yüklemişler 13 mart 1971 Atatürk'ün KHO na giriş yıldönümü geleneksel töreni, ordakilerden birini de ben diye etiketlemişler. Bu günlerde malum nedenlerden mesleğe biraz daha sahip çıkmak istiyor insan.

cihanülker' Alıntı:
yani aküyü bir makinaya bağlayıp test ediyorlar ya , bağladılar 9 volta vuruyor , yani düşük çıkıyor ,dedğin gibi yapayım diyecemde sanayi esnafı ne anlar jeden melden :D

abi sonuçta garantiden sıfır akü alınacak hiç olmadı aldığın fiyatın düşüğüne ver sanayi esnafının en iyi anladığı iştir ;D ;D ;D kataloglarında mutlaka jel akü vardır biraz beklersin.

90 lık 55 lik farkına gelince marş motorunu bilen bir ustanın tavsiyesini almak lazım sonuçta motor gayet iyi durumda ;D iş marş motoruna kalıyor

altug onaran' Alıntı:
abi sonuçta garantiden sıfır akü alınacak hiç olmadı aldığın fiyatın düşüğüne ver sanayi esnafının en iyi anladığı iştir ;D ;D ;D kataloglarında mutlaka jel akü vardır biraz beklersin.

90 lık 55 lik farkına gelince marş motorunu bilen bir ustanın tavsiyesini almak lazım sonuçta motor gayet iyi durumda ;D iş marş motoruna kalıyor

120 ampermiş desem ,hoş ben pek inanmadım ama :D

cihanülker' Alıntı:
nejat jel derken optimadan başka bir markamı diyorsun ?, yani nette bir sürü marka var ama ,bu dayanma güçü ve deep şarz çok öenmli değilmi ,ben 3 adet optima çakmayı düşünüyorum ,ama daha ekonomik nasıl hallederim ?

yani sorulara gelecek olursam

1- 55 amperlik ,sarımı ,kırmızı optimamı

2- ilk akü yani starter aküsü bendeki sistemde en çok şarz ve deşarj olan akü , bunu hangi akü ile değiştirmeliyim

3- sisteme bağlı 2. akü yedekte bekleyecek akü bu ne olacak

4- aracımın orjinal aküsü 90 amper , ilk akü olarak kullanacağım jel akü 55 amper , düşük kalmazmı dersin ?

Başka markalarda jel olması lazım, ama normal kullanım için marin tipi bir akü al 200 TL, yanına vinç ve diğer teçhizat için Optima al. Voltaj aynı olduktan sonra farklı amperin önemi olmaması lazım. En ekonomik yol bu olur. Engin bu konuda çok detaylı teknik bilgiye sahip, o alternatif çözümler de söyleyebilir.

nkurtkaya' Alıntı:
Başka markalarda jel olması lazım, ama normal kullanım için marin tipi bir akü al 200 TL, yanına vinç ve diğer teçhizat için Optima al. Voltaj aynı olduktan sonra farklı amperin önemi olmaması lazım. En ekonomik yol bu olur. Engin bu konuda çok detaylı teknik bilgiye sahip, o alternatif çözümler de söyleyebilir.

nejat edağhan enginmi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,754
Kaydolan Son Üyemiz
mayfaer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR