aslankurt72
Kamp II
31 Ağustos 19:00 otobüsü ile Ankara'dan yola çıktım. 1 Eylül 08:00 de Erzurum'a geldim. Orada Kayseri’den katılan arkadaş grubuyla 09:30 da buluştuk. Kayseri grubu; Mithat(Reis), İbrahim (Komando),Doğan (Avcı), Hüseyin, Haydar ve 3 Mustafa’dan oluşan samimi bir arkadaş grubuydu. Çok arzu etmesine rağmen Mehmet Gemici meşru mazereti nedeniyle gruba katılamadı. Yaylalar’dan ayarladığımız minibüs şoförü Alaeddin bizi buldu, Erzurum’un meşhur cağ kebapçısı Koç Kebap’a giderek cağ kebabı yedik. Erzurum’un Yivli Minaresi ve Çifte Minareleri gördükten sonra Yusufeli’ne hareket ettik. Yolda Tortum İlçesini, Oşk Kilisesini ve Tortum Şelalesini gezdik. Yusufeli’nde kısa bir alışveriş yaptıktan sonra, Yaylalar’a hareket ettik. 55 Km.lik yolu 2 saatte aldık. Yolda gelin alayının önünü minibüsle keserek her birimize leblebi ve üzümden oluşan birer paket aldık. Yaylalar’da İsmail beyin pansiyonuna yerleştik. Akşam yemeğinden sonra katırlarla taşınacak eşyaları hazırladık. 2 Eyl. Saat 08.00’da başladığımız yürüyüş önce Olgunlar Mahallesi,(4*4 araçlarla bu mahalleye kadar gelmek mümkün ve pansiyon mevcut.) daha sonra Hastaf Yayla burada, 4 bayan hayvanları otlatmak sütünü sağmak vb. amaçlarla tek başlarına yaylada kalmaktalarmış. Buradan Büyük Dere yatağına paralel uzanan patikayı takip ederek, 11 00 sularında Dilberdüzü kamp bölgesine geldik. Reis zirve ve trans yapacağımız günler bizleri daha az yürütmek için kampı Deniz Gölü bölgesine veya katırların gidebileceği kadar yukarıya taşıtıp oraya kurmayı planlamıştı. Ancak Dilberdüzü’ne gelmiş orada kamp kuran diğer arkadaşlarla konuşunca, bizlerin çadırlarını kuracağı (6 çadır) genişlikte uygun arazi bulamayacağımız ortaya çıktı ve kampımızı Dilberdüzü’nde kurduk.