6 Haziran Venüs Geçişi Etkinliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,133

fsirin

Karavan Yönetim
Yer
ISTANBUL
Web
www.nefer.com.tr
[SIZE=small]6 Haziranda Güneşin önünden Venüs Geçecek. Sabah güneş doğarken, izleme şansımız var.[/SIZE]

6 Haziran Venüs Geçişi için bir etkinlik yapalım ne dersiniz?
Tarabya'da karavan toplantısı için kullandığımız bir tesis var. Geceden veya sabah etkinlik sırasında gelebilirsiniz. Starry Night'a göre 05:50 civarında doğmuş olacak. Tarabya'da fotoğrafta görülen helikopter pistinden bakılırsa, Kemer şeklindeki yapının denize doğru olan kenarından biraz ileride doğacak. (sanırım). Bu tesiste girişte araç başına 15TL alıyorlar. Tuvalet var.

N41.1480 E29.0383 ondalık derece
Tarabya, Cumhuriyet Mahallesi, Dallas Halı Saha tesisi.

Biz 5 haziran gecesi geceden gideceğiz. Geçiş bitince işe gideceğiz.
Bunu kaçırırsak bir sonraki sadece 105 yıl sonra. ;D

Selamlar--
Ferhat Şirin

http://www.sunaeon.com/venustransit/
http://www.gazeteport.com.tr/haber/97344/venus-gecisine-son-biletler
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%BCs

IMG_8427.JPG

SN_Venus1.jpg

Tarabya.jpg

Etiketler
Ynt: 6 Haziran Venüs Geçişi Etkinliği

Ferhat Bey geçiş nasıl oldu ,hava gözlem için nasıldı? Biz Eskişehir de olduğumuzdan katılamadık.

Çok güzel oldu. Akşam umutsuz bir gidişimiz oldu ama sabah geçişi izledik. Detayları ve fotoğrafları toparlayınca yayınlayacağım. toffy avatar fotoğrafında parıldayan venüsün güneş önünden geçişini izlemiş olduk. Teleskopla çektiğim fotoğraflar var. :smiley:

Geç gördüm...Bir dahakini kaçırmam :D Hem o zaman yükseklerde olacağımdan teleskop bile gerekmeyebilir,bakarsın güneş'ten izlerim. :D

Dün akşam evden bir şey almak için markete çıktık karşı tepenin hemen arkasından bir ay doğdu kullandığım cümle ben bu kadar güzel ay doğuşu görmedim oldu.Ay bulutun arkasında idi ama bulutun alt yarısından sonra yukarı doğru kalınlığı azaldığından sanki bulutun içinden doğuyormuş gibi bir izlenim oldu eve gittiğim için freeback teki makinayı evde bırakmıştım eve gidene kadar ay yükseldi ve pozisyon değişti.Benim gibi bu tarz görselliklere meraklı olanlar için bile çok zor denk gelecek bir andı.

mayıstosböce' Alıntı:
Dün akşam evden bir şey almak için markete çıktık karşı tepenin hemen arkasından bir ay doğdu kullandığım cümle ben bu kadar güzel ay doğuşu görmedim oldu.Ay bulutun arkasında idi ama bulutun alt yarısından sonra yukarı doğru kalınlığı azaldığından sanki bulutun içinden doğuyormuş gibi bir izlenim oldu eve gittiğim için freeback teki makinayı evde bırakmıştım eve gidene kadar ay yükseldi ve pozisyon değişti.Benim gibi bu tarz görselliklere meraklı olanlar için bile çok zor denk gelecek bir andı.

Aynı manzarayı biz de yolda iken gördük lakin gene muhteşem manzara ne bende ne de hanımda makine vardı.

Ferhat harika görüntüler aldığından eminim merakla bekliyorumm.

bizde sahiledeydik ay'ın doğuş manzarası süperdi telefonla yakalayamadım görüntüyü

Gece AKAT astronomi gurubundan arkadaşımız Erkan ile birlikte Tarabya'ya doğru yola koyulduk. Ama hava bize ne işiniz ver geri dönün der gibiydi. Tam da gittiğimiz yere doğru şimsekler yıldırımlar çakıyordu. Tarabya'daki kampımıza yaklaşırken yola dökülmüş beyaz malzemeler gördük. Meğerse dolu filan da yağmış. Tarabya'da halı sahada maç varmış millet iptal edip kaçmış. ;D

P6058035.jpg

Kamp alanına girince yağış dinmişti ama karşımızda halen yıldırımlar çakıyordu. Küheylan ne badireler atlattı bunu da atlatır dedik fotoğraf çekmeye başladık.

P6058078.jpg

P6058086.jpg

P6058088.jpg

P6058090.jpg

P6058091.jpg

Sabah Akat ( www.akat.org ) gurubumuzdan Alp arkadaşımızın telefonuyla uyandık. Daha sonra Nuray hanım ve arkadaşları da geldi.

Hemen teleskopları kurduk. Önce karşı kıyıdaki direkle ayar yapıp peşinden ay fotoğrafı çektim. Artık doğacak güneşe hazırdık. :smiley: [SIZE=78%] [/SIZE]

IMG_6577.jpg

IMG_6587.jpg

IMG_6579.jpg

IMG_6586.jpg

Heyecanla artık doğduğunu bildiğimiz güneşin ufuktaki bulutun arkasından çıkmasını bekliyoruz. Güneş belirince de gözlem başladı.

IMG_6618.jpg

IMG_6619.jpg

Önünde Venüs gezegeniyle birlikte güneş de doğdu. Bugünlede güneşin aktif dönemindeyiz. Bu nedenle üzerinde çok sayıda leke de var. :smiley:

P6068154.jpg

P6068181.jpg

P6068190.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.