550 D öneri ve tavsiyeleriniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan [TR]BOZO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,765
Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz



Kime ..neye katılırsanız katılın..o sizin bileceginiz bir şey..
benim yazdıgımı iyi okumadınız galiba..

"...DSLR makina alacak kişiler iki kere düşünmeliler...Geçici heves için alınan makinalar bence fuzuli masraf demektir.İnsanı aynı zamanda başaramadıgı içinde fotograftan sogutur. .."


Onun bunun demesiyle makina alıpta..satmaya çalışan o kadar kişi varki..Zararları daha büyük..Kompakt makinanın 500 liralık olanını degilde...200-250 tl olanının alırdı.

Ayrıca ben DSLR makinanın her zaman fotograf çekmek için en iyisi oldugunu savunan kişiyim.Neyse uzatmaya gerek yok..İnsanlar yazdıkları ,konuştukları ile degil..yaptıkları ile degerlendirilir...
 

Etiketler
Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz

İsmail bey 15 yıldır fotoğraf çekiyorum, Canon 400d ve 5D Mark 2 kullanıyorum 2008 yılından bu yana da fotoğraf dersleri veriyorum. Edindiğim tecrübü compakt makine alan arkadaşların bu işten yeterince zevk alamadıkları, bir çok ayarı öğrenemedikleri. Bu arada bende fotoğrafı makinenin değil fotoğrafçının çekeceğine inananlardanım. 3 yıl boyunca maddi imkanlarım yetersiz olduğu için compakt makine ile gazetecilik yaptım. Hatta gazete manşetleri, dergi kapatları gibi fotoğraf çektim.
Fakat dslr makineler artık çok ucuzladı. 1500 liraya bir dslr almak varken compakt makine almak bana pek mantıklı gelmiyor ama eş dost, çoluk çocuk çekilecek ise tabiki dslr ye gerek yok. İyi günler dilerim.
 

Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz



Ayşe hanım merhaba,

açıklamalarınız için teşekkür ederim..Aynı duyguları taşıyoruz...Ama farklı ifade ediyoruz..

Ben hiç uzun uzun fotograf geçmişimle ilgili yazmayacagım..Önemli degil çünki..

Sizde biliyorsunuz ki..fotograf çekmek için heveslenip...o güzelim makinaları alıp...hala otomatik modda çeken binlerce kişi var..Bu sizce dogrumudur ? Kendini geliştirmek için ne zaman harcar..nede istek vardır..Sadece yazılan-konuşulanlardan etkilenir..bende böyle güzel fotograflar çekerim..diye alırr..Benim sözüm bunlaradır..Kullanmadıgı birçok özellik için onca paraları verip teknoloji harikası neler alırız....ama kullanmayız..sözüm bunadır...Yoksa...fotograf aşkı olan zaten alır..alacaktırda...Eger siz herkes DSLR makina alsın...isterse kompakt makina kullanır gibi kullansın diyorsanız ..ona birşey diyemem..Daha önceki başka topiklerde bu konuda uzun uzun fikirlerimi yazan biri olarak zaten tersini yazmam mümkün degil..

İsteyen ise...gaz tenekesinden de fotograf makinası yapıp çeker...geliştirir..ödül alır..Tıpkı bundan 5-6 yıl önce Adanada gencecik bir arkadaşımızın yaptıgı gibi..

Hoşçakalın..
 

Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz

Selamlar

Önce tavsiye ve öneriler için yazan herkese teşekkür ederim,
EF- S55 - 250mm f/4-5.6 IS II canon lens dün elime geçti, bu gün İzmitte deneme fırsatı buldum, titreme yok zoom özelliği normal fiyatlı standart sayılabilecek bir lens için çok güzel. pozlamayı tam yapamadığı zaman deklanşöre basınca çekim yapmaması enteresan, ama şöyle bir sonuç çıkıyor bu birleşim çok güzel netice vermesine rağmen her şeyi otomatiğie alıp yani makina otomatikte lens otomatikte çekim yapınca resimler bilgisayarda çok güzel çok net görünmesine rağmen bir tatminsizlik oluyor, şimdi öğrenmek istediğim makinanın ve lensin ayarlarını manuel olarak ayarladığım zaman lensi iki düğmeden yine otomatiğie getirmek kolay ama makinada yaptığım ayarlamaları nasıl düzeltirim ? iso ve f, mod vs. ayarlarını kastediyorum. saçma bir soru sorduysam kusura bakmayın makinanın kullanım klavuzunu ve sizlerin yazdıklarını okudukça yolun çok başında olduğumu bilerek yazıyorum.


saygılar.
 

Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz

Ahmet bey merhabalar Kadıköy Fotoğraf Merkezi'ne bir ara uğrayabilirseniz size yardımcı olalım. Yazışarak bazı şeyler yeterli olmuyor. Bu arada biz haftasonu kurlarda düzenliyoruz. Gelebilirseniz bekleriz. Burada yazışarak bazı cevapları tam olarak veremeyebiliriz. 0216 405 22 62 numaralı telefondan benim hangi günler merkezde olduğumu öğrenebilirsiniz. İyi günler dilerim
 



Ynt: 550 D öneri ve tavsiyeleriniz

Çok teşekkür ederim fırsat bulunca gelmek isterim, şu an bir şeyler anlamak için kullanma klavuzunu okumaya çalışıyorum ona bile vakit bulamıyorum, 2 kere makinayla çıkma fırsatım oldu o da otomatikte kullandım

saygılar.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

SON KONULAR



Geri
Üst